Hakametsässä vauhdikas ilta – KOOVEE kaatoi K-Espoon jatkoajalla

KOOVEE – K-Espoo 5-4 (0-0,2-3,2-1,1-0) JA

Hallitseva mestari oli ollut KOOVEElle hankala vastustaja, edellistä voitosta oli kulunut jo yli kaksi vuotta. Tänään tuo putki kuitenkin katkesi, kun tapahtumarikas ottelu päättyi jatkoajalla KOOVEEn voittoon.

Erä 1:

Ottelu lähti liikkeelle erittäin vauhdikkaasti ja tilanteita nähtiin jo ensi minuuteista lähtien. Molemmat joukkueet pyrkivät melko hyökkäysvoittoisesti ottamaan pelin ohjia itselleen. Aavistuksen enemmän paikkoja siunaantui espoolaisille, jota tosin edesauttoi KOOVEEn kaksi alivoimaa.

Erä 2:

Toinen erä alkoi vähintään yhtä vauhdikkaasti, mutta tällä kertaa nähtiin myös maaleja. KOOVEE ei vielä illan ensimmäisestä ylivoimastaan osumaa saanut, mutta hiukan sen jälkeen avausosumaa päästiin juhlimaan. Siitä vastasi kultakypärä Janne Seppänen, joka kauhoi läheltä oman irtokiekkonsa ohi Oskari Parviaisen. Syötöt merkittiin Samu Markkulalle ja Ville Järviselle.

Seuraavaa maalia ei kauaa tarvinnut odotella, sillä KOOVEE iski jo reilun minuutin päästä uudelleen. Markkulan ja Seppäsen syötöistä vetopaikalle pääsi Tomi Purmola, joka pienestä laukoi ranteella erittäin tarkasti etukulmasta kiekon maaliin.

Loppuerässä maaleista vastakin K-Espoo, joka onnistui peräti kolmesti ohittamaan Verneri Virtasen. Ensin Juuso Jämsen onnistui kahdesti ja johto-osuman espoolaisille laukoi ylivoimalla Miro Keskitalo.

Erä 3:

Päätöserän alku oli hiukan kakkoserän toisintoa. KOOVEE ei onnistu ylivoimalla, mutta hetki sen jälkeen maalia tuulettaa taikuri Seppänen. Ansaitut syöttöpisteet merkittiin Purmolalle sekä Nikolai Hakalalle.

Seuraavassa vaihdossa nähtiin Samuli Vainionpäältä huikea yksilösuoritus, joka siirsi KOOVEEn jälleen johtoon. Tähän maaliin syöttöpisteet Otto Heinoselle ja Kalle Hällforsille.

Kolmen pisteen voittoa ei Hakametsässä kuitenkaan päästy juhlimaan, sillä Niko Kivelä toi vieraat uudelleen tasoihin vajaa neljä minuuttia ennen summeria. Jälleen kerran ratkaisua jouduttiin hakemaan jatkoajan kautta.

Jatkoaika:

K-Espoo otti kiekonhallinnan heti itselleen, mutta ei kuitenkaan saanut laadukasta maalipaikkaa luotua. KOOVEEn päästessä hyökkäämään, joutui vieraiden Aatu Laakso ottamaan jäähyn ja päästämään KOOVEEn ylivoimalle.

KOOVEE otti samalla aikalisän ja onnistuikin juonimaan toimivat kuviot. 14 sekunnin ylivoiman jälkeen kiekko oli espoolaisten maalissa Niko Lahtisen toimesta, Markkulan ja Santtu Hakasen toimiessa syöttäjinä.

Tämän enempää ei KOOVEE tällä viikolla pelaakaan, mutta ensi viikolla on luvassa kaksi ottelua. Tiistaina joukkue matkustaa Turkuun, jossa TUTO Hockey isännöi ottelua. Hakametsässä pelataan puolestaan perjantaina, kun RoKi Rovaniemeltä saapuu maamme legendaarisimpaan jäähalliin vieraaksi.