KOOVEE jälleen vierasvoittoon – Hokki kaatui kovan taistelun jälkeen

Hokki – KOOVEE 2-3 (1-1,1-2,0-0)

Eilen maukkaan 4-7 vierasvoiton IPK:sta napannut KOOVEE jatkoi matkaansa tänään Kajaaniin Hokin vieraaksi. Sen verran muutosta kokoonpanoon oli tehty, että Patrik Hamrla luisteli tolppien väliin ja Tomi Purmola nousi eilen ottelun loppuhetkillä itseään loukanneen Samu Markkulan tilalle.

Ottelun alku hieman viivästyi, kun toimitsijat huomasivat päävalmentaja Miikka Kuuselan nimen puuttuvan kokonaan pöytäkirjasta. Hetken se kesti, mutta lopulta nimi saatiin lisättyä järjestelmään eikä Kuuselankaan tarvinnut siirtyä katsomon puolelle peliä seuraamaan.

KOOVEE on nyt voittanut kaikki kolme vieraspeliään, mutta kotivoitto on vielä ottamatta. Siihen toivottavasti saadan muutos keskiviikkona, kun Kokkolan Hermes saapuu vierailulle.

Erä 1:

Aivan samanlaista hurlum hei -kiekkoa ei Kajaanissa nähty kuin eilen Iisalmen jäähallissa, mutta vauhdikasta ja viihdyttävää kiekkoa kuitenkin. KOOVEE erää hallitsi ja sai luotua isäntiä enemmän tekopaikkoja, mutta maalien merkeissä tauolle mentiin tasatilanteessa.

KOOVEE aloitti maalinteon erän lähestyessä puolta väliä. Jere Kivimäki toi kiekon alueelle vasemmalta laidalta ja syötti toiseen aaltoon nousseelle Kalle Hällforsille. Kallelta hurja lämäri, jonka Faustas Nauseda torjui eteensä ja Samuli Vainionpää iski irtokiekon maaliin.

Hokki pääsi maalin makuun parisen minuuttia ennen taukovihellystä, kun Samu Pyykkönen karkasi läpiajoon ja nosti kiekon rystyltä yli Hamrlan hanskan. Rangaistuksia ei erässä jaettu lainkaan, eikä siistissä erässä siihen ollut aihettakaan.

Erä 2:

Toisen erän KOOVEE aloitti erittäin terävästi. Minuutti pelattu ja vierasjohto näki jälleen päivänvalon. Purmola pudotti kiekon hyökkäysalueella viivaan, josta Sever Bilgili laukoi kiekon matalana maalille. Nauseda torjui jälleen ensimmäisen kiekon, mutta nyt kärppänä paikalla ollut Janne Seppänen puolestaan naatiskeli kiekon verkon perukoille.

KOOVEE joutui välittömästi alivoimalle, jonka joukkue jälleen hoiteli varmasti sekä takaiskuitta. Täysilukuiseksi päästyään KOOVEE lisäsi johtoaan upean hyökkäyksen päätteeksi. Seppänen syötti omalta alueelta kiekon hyökkäyssiniselle, josta kaksikin omaa pelaajaa pääsi nokikkain Nausedan kanssa. Eilen neljä maalia tehnyt Niko Lahtinen siirsi poikittain Purmolalle, joka iski kauden avausosumansa vieden joukkueensa jo kahden maalin johtoon.

Viitisen minuuttia ennen taukoa onnistui Hokki hyödyntämään KOOVEEn merkkausvirheen. Kultakypärä Jiri Parviainen jäi aivan vapaaksi keskikaistalle isäntien tullessa vasemmasta laidasta sisään. Parviaisen laukaus yllätti myös Hamrlan ja kotijoukkue nousi takaisin maalin päähän.

Erä 3:

Ottelu oli molemmille joukkueille viikon kolmas, joten hiukan se alkoi näkymään pelaajien pohkeissa. KOOVEE tyytyi pitkälti puolustamaan johtoaan, satsaten omiin vastahyökkäyksiinsä. IPK painosti rajusti ja KOOVEE joutuikin tekemään täyden päivätyön pitääkseen isännät poissa maalipaikoilta.

Tiivis ja uhrautuva puolustaminen sekä loistava maalivahtipeli toi jälleen täyden pistepotin kotiintuomisiksi. Hiukan terävämmällä viimeistelyllä olisi KOOVEE voinut pelin toki ratkaista aiemminkin, mutta ainakin kotiyleisö sai jännittää viimeiseen sekuntiin saakka pelin ratkaisua.

Keskiviikkona jälleen Hakametsässä

Keskiviikon vastujaksi saapuu siis Hermes, joka tänään kärsi 4-3 tappion Kiekko-Poikien vieraana. Ensimmäistä voittoaan metsästävä Hermes ei todellakaan tule olemaan helppo vastus KOOVEElle, joten luvassa on jälleen viihdyttävä ja tapahtumarikas ottelu. Hanki sinäkin lippusi osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/koovee/ ja saavu kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!