KOOVEE kaatoi Jokerit ennätysyleisön edessä – Tänään vastaan luistelee Ketterä

KOOVEE – Jokerit 3-2 (1-1,0-1,1-0,1-0) JA

Syksyn odotetuin kotiottelu tarjosi sitä, mitä lähes 4500 paikalle saapunutta katsojaa saapui hakemaankin. Hakametsässä nähtiin todella vauhdikas ja viihdyttävä jääkiekko-ottelu, jonka kruunasi kotijoukkueen jatkoajalla nappaama voitto.

Hallissa oli todella hyvä tunnelma josta vastasivat molempien joukkueiden kannattajaryhmät. Helsingistä oli saapunut iso joukko Jokeri-kannattajia, jotka äänekkäästi kannustivat omiaan läpi ottelun. Todella hyvän vastuksen heille tarjosi nuorekas mutta erittäin innokas KOOVEEn kannattajaryhmä.

Erä 1:

Suhteellisen tasaisen vauhdikas erä, jossa Jokerit aavistuksen enemmän piti kiekkoa hallussaan. Avausmaalista vastasi kuitenkin KOOVEE, jolla oli ollutkin erän vaarallisimmat tilanteet jo aikaisemmin. Elias Ruusu pysäytti Jokereiden avausyötön ja kiekko ohjautui Janne Seppäselle. Häneltä syöttö Niko Lahtiselle, joka ahdistettuna laukoi kohti Ville Kolppasta. Patjatorjunnasta kimmoneen kiekon iski Seppänen lopulta itse takuuvarmasti verkon perukoille siirtäen kotijoukkueen johtoon.

Erän ainoa jäähy vihellettiin KOOVEElle ja siitä Jokerit pääsi myös iskemään ottelun tasoihin. Teeme Henritius teki seppäset eli iski Patrik Hamrlan torjuman kiekon maaliin ja räjäytti vieraskatsomon juhlintaan.

Janne Seppänen esitteli sekä akrobaattisia että pelillisiä taitojaan. Kuva: Samuli Huikuri

Erä 2:

Toinen erä meni selkeästi Jokereille, jotka saivat luotua tilanteita KOOVEEn maalille läpi erän. Ilman Hamrlan loistotorjuntoja olisi peli saattanut kääntyä tuloksellisestikin vieraille.

Rangaistuksia vihellettiin nyt viisi, joista kolme kotijoukkueelle. KOOVEE kuitenkin taisteli alivoimansa mallikkaasti, ollen hetken aikaa jopa kahden miehen alivoimalla. Viimeisen jäähyn päättymisen jälkeen onnistui Jokerit kuitenkin siirtymään johtoon, kun Onni Lindin laukoma maali videotarkistuksen jälkeen hyväksyttiin.

Erä 3:

Päätöserä sai erikoisen alun, kun heti aloituksesta Samuli Vainionpäälle tuomittiin rangaistus rikkeestä aloitustapahtumassa. Tuonkin alivoiman KOOVEE kuitenkin kesti, muttei pystynyt itsekään omaa ylivoimaansa myöhemmin hyödyntämään.

KOOVEE löysi omaan peliinsä pari pykälää lisää tehokkuutta ja peliä alettiin pelaamaan yhä enemmän vieraspäädyssä. Tasoitusosuma olikin ansaittu, kun Seppänen ja Lahtinen pääsivät vastahyökkäykseen. Seppänen lähti kiertämään maalia, mutta syöttikin etunurkalta kiekon maalin eteen. Lahtinen noudatti vanhaa neuvoa “lapa jäähän ja nimi lehteen” ja iski vahvasta häirinnästä huolimatta pelin tasoihin.

Niko Lahtinen tuuletti kauden kahdeksatta maaliaan. Kuva: Samuli Huikuri

Molemmilla joukkueilla oli omat mahdollisuutensa ratkaista peli varsinaisella peliajalla, mutta kaksi loistavaa maalivahtia pitivät loppuerän maalinsa koskemattomina. Jokereille tuomittiin rangaistus vielä 14 sekuntia ennen erän päätöstä, mutta siinä ajassa KOOVEE ei vielä saanut onnistumista aikaiseksi.

Ylivoima jatkui jatkoajalla ja lopulta tuotti tulosta. Juuri kun jäähyaition portti oli auennut, iski Joona Lehtinen voitto-osuman. Emil Järventie ja Santtu Hakanen kiekottelivat ensin alivoimakolmikkoa pyörryksiin ja lopulta Hakanen syötti toimistostaan kiekon aivan vapaana maalin edustalla olleelle Lehtiselle.

Voittomaali syntyi Joona Lehtisen mailasta ajassa 61:49. Kuva: Samuli Huikuri

Taikuri Seppänen nautti pelistä, mutta muistutti pelien jatkuvan jo tänään

Maestro Janne Seppänen oli luonnollisesti erittäin tyytyväinen pelin jälkeen. “Hyvillä fiiliksillä totta kai, kyllä tästä voitosta voi vähän nauttiakin. Toisaalta tämä oli vaan yksi ottelu muiden joukossa eikä tästä mitään ekstrapisteitäkään saa. Pelit jatkuu heti Ketterää vastaan”.

Ennätysyleisö ja sen tuoma tunnelma aistittiin myös kaukalossa. “Kyllähän sen todellakin aisti, oli hienoa nähdä noin paljon väkeä Hakametsässä KOOVEEn pelissä”.

Seppäsen pelaamisesta selkeästi huokui isosta pelistä nauttiminen, mies oli elementissään läpi ottelu. “Olisin väärässä paikassa, jos en nauttisi tuollaisesta pelistä. Tämä oli spesiaali-ilta ja näitä harvoin tulee”.

Tänään lauantaina vastaan luistelee kestomenestyjä Ketterä. Seppänen korostaa välitöntä valmistautumista. ” Nyt täytyy heti aloittaa valmistautuminen ja latautuminen peliin. Tavallaan palataan nyt normaaliin eli kyllä hommat ovat kaikille selvät”.

Sarjakakkonen Ketterä haastaa KOOVEEn tänään

Tänään Hakametsään saapuu vieraaksi Imatran Ketterä, joka eilen nollasi K-Espoon kotonaan ja vahvisteli sarjan kakkospaikkaansa. Voitollaan imatralaiset palasivat jälleen voittokantaan hävittyään edellisen pelin TUTOlle Turussa.

Ketterän tehokkaimmat pelaajat ovat olleet Aleksi Sinkkonen (8+5) ja Patrik Juhola (4+9). Maalivahdeista Santeri Lipiäinen (91.37%) on pelannut 11 ottelussa ja viime kevään KOOVEE-sankari Reima-Ville Roos (85.22%) on päässyt luukulle kuudessa ottelussa.

Tänään on jaossa kolme tärkeää pistettä ja KOOVEEn on Seppäsen sanoin pystyttävä lataumaan nopeasti tähän peliin eilisen hienon voiton jälkeen. Eilen joukkue sai voimaa otteisiinsa kannattajilta, olettehan tänäänkin tulossa jatkamaan KOOVEEn voittoputkea?

KOOVEElle on kasvamassa upea kannattajaryhmä. Nämä nuoret ja innokkaat fanit tuovat raikkaan tuulahduksen legendaariseen Hakametsään. Kuva: Jarkko Isto