KOOVEElle makoisa voitto Rovaniemeltä – Nuorelle Jimi Kuivilalle 50 torjuntaa

Kolmen ottelun viikko sai makoisan päätöksen Rovaniemellä, kun KOOVEE palasi voittokantaan ratkaisten kaksi pistettä voittolaukauksilla.

Erä 1:

Maalissa kauden toista otteluaan pelannut Jimi Kuivila pelasi jälleen loistavasti. Ensi minuuteilla hän torjui isäntien läpiajon,mikä oli omiaan nostattamaan joukkueen itseluottamusta.

KOOVEE pelasi erittäin pirteästi ja avauserä olikin todella tasaista kamppailua. Vahvassa vireessä oleva Tomi Purmola oli jo lähellä avausmaalin tekemistä, mutta vielä ei ollut sen aika. Myös kolmikko Janne Seppänen-Samu Markkula-Samuli Vainionpää taiteili hienon vastahyökkäyksen, mutta siitäkään ei tulosta vielä syntynyt.

Erä 2:

Toisessa erässä tulostakin alkoi vihdoin syntymään. Alivoiman selvitettyään iski KOOVEE. Markkula ohjasi Sever Bilgilin viivalaukauksen sisään ja Jere Kivimäki ansaitsi itselleen toisen syöttöpisteen.

Todella ahnaasti lisäosumia hakenut KOOVEE sai luotua useita hyviä paikkoja ja palkkio maalin muodossa saatiinkin erän loppupuolella. Keskialueen riiston jälkeen Purmola ja Santtu Hakanen tarjoilivat Otto Heinoselle paikan, jonka nuori puolustaja myös hyödynsi vieden joukkueen jo kahden maalin johtoon.

RoKi:llakin oli erässä tukku maalintekopaikkoja, mutta Kuivila oli maalillaan todella hyvässä vireessä pitäen maalinsa koskemattomana.

Erä 3:

Tuhatpäinen yleisö kannusti kotijoukkuetta päätöserässä pistetaisteluun ja RoKi pääsikin tasoittamaan ottelun. Ensin asialla oli tamperelaislähtöinen Jere-Matias Alanen, jonka takanurkkalaukaus yllätti Kuivilan. Hetkeä myöhemmin kotiyleisö juhli jo tasoitustakin, mutta se kuitenkin KOOVEEn onneksi hylättiin.

Tasoituksen RoKi lopulta sai tehtyä ylivoimalla, kun Eero Niemi sai maalin edessä lapansa viivalauksen eteen ja ohjattua ohi Kuivilan. Kotijoukkue haki johto-osumaa raivoisasti, mutta KOOVEEn puolustus ja Kuivilan torjunnat saivat pidettyä kiekon maaliviivan paremmalla puolella.

Jatkoaika ja voittolaukaukset:

Jatkoajalla molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti hakemaan voitto-osumaa. KOOVEElla oli paremmat paikat ratkaista ottelu, mutta tolppaa lähemmäksi eivät laukaukset osuneet.

KOOVEE aloitti voittolaukset ja Kivimäki onnistui heti maalinteossa jäänuoliaisellaan. RoKi:n kultakypärä Jarkko Harjula tasoitti tilanteen isäntien ensimmäisenä yrittäjänä. Tällä kaudella jo useamman voittomaalikilpailun ratkaissut Santtu Hakanen veivasi KOOVEEn jälleen johtoon upealla rystynostollaan.

RoKi:n Alanen ja Joonas Alanne eivät maalinteossa onnistuneet, kuten ei myös Purmola KOOVEElta. Emil Järventie puolestaan taituroi upean maalin ja näin ollen RoKi:n oli onnistuttava seuraavassa yrityksessään pysyäkseen vielä pelissä mukana.

Sitä asettui laukomaan Matthew Barnaby, joka ei kuitenkaan maalinteossa onnistunut. Näin KOOVEE kuittasi itselleen todella tärkeät kaksi sarjapistettä. Päävalmentaja Miikka Kuuselakin pääsi pitkästä aikaa hymyillen antamaan lausuntoa pelin jälkeiseen tv-haastatteluun.

“Oli aika tapahtumarikas ottelu, paikkojakin aika paljon molempiin päihin. Vähän liikaa jouduttiin kolmannessa erässä ottamaan vastaan, vähän tuntui loppuvan kamppailu ja luistelu sekä tietynlainen rohkeus. Olen kuotenkin tyytyväinen, tänään oli meiltä hyvää hyökkäyspeliä”.

Ensi viikko alkaa tiistaina K-Vantaan vieraana Tikkurilan jäähallissa ja torstaina Hakametsässä isännöidään itse Kajaanin Hokkia. Tervetuloa tuolloin kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!