KOOVEElle kirvelevä kotitappio

Kenttämestarin erikoinen ja huolimaton yv-peli

Ottelu alkoi vauhdikkaasti molemmilta joukkueilta, mutta KOOVEEn peliä vaikeutti huolimattomat syötöt. Vantaa sai näistä useitakin vaarallisia tilanteita luotua. Illan erikoisin maali nähtiin erän puolessa välissä, kun Tomi Risteli luisteli maalin taakse katkaisemaan rännikiekkoa. Kenttämestarin erikoinen kuitenkin yllätti Ristelin ja kiekko pomppasikin aivan KOOVEEn maalin eteen, josta Henri Tamminen pääsi iskemään aivan vapaasti kiekon tyhjään maaliin. KOOVEE pääsi hetki tämän jälkeen ylivoimalla yrittämään tasoitusta, mutta kävikin päinvastoin. Pekka Niemimaa pysäyttää ensin Topias Haapasen etenemisen keskialueella ja pääsee jatkotilanteesta läpiajoon. Hallittu ja tarkka laukaus taka-alanurkkaan menee sisään ja näin vieraat siirtyvät jo kahden maalin johtoon.

Parempi erä, mutta tasan maalit

Toiseen erään KOOVEE tulee hyvin latautuneena ja puolestaan K-Vantaan peliä vaivaa huolimattomuus kiekon kanssa. Elias Laitamäen laukaus pomppii maalille ja Alex Hukki  huomaa olevansa kiekko lavassa tyhjän maalin edessä. Hukki ei erehdy vaan iskee kiekon maaliin. KOOVEE jatkaa painostustaan, mutta maalia ei palkinnoksi tule. Lohipaitojen hyökkäykset ovat harvassa, mutta yksi sellainen tuottaa heille ylivoimatilanteen Jonne Riekon käyttäessä hiukan liian kovia otteita oman maalin suojelemiseen. Ylivoima tuottaakin tulosta, kun Erik Embrich pääsee iskemään kiekon ohi Ristelin.

Kiri ei tuota tulosta, vaan K-Vantaa rankaisee vielä kertaalleen

Kolmanteen erään KOOVEE tulee sisuuntuneena ja hakee kuumeisesti kavennusmaalia, mutta vantaalaisten hyvä puolustuspeli tekee isäntien maalintekoyritykset tyhjiksi. Kirin lopettaa illan sankari Pekka Niemimaa, joka pääsee iskemään illan toisen osumansa kaksi minuuttia ennen loppua. 

Valmentajien kommentit

Simo Mälkiä: Olen tyytyväinen tulokseen, mutta ehkä liian paljon jouduttiin puolustuskannalle. Tosin, jatkettiin sitä vahvaa puolustuspelaamista eikä annetta KOOVEElle kovinkaan montaa tekopaikkaa.

Juha Pajuoja: Ekassa erässä ensin kenttämestarin erikoinen ja sitten hölmöillään ylivoimalla ja annetaan naapurille kahden maalin johto. Sitä oli todella vaikea lähteä kuromaan umpeen noin hyvin puolustavaa joukkuetta vastaan. Mutta kyllä olen tyytyväinen isoon osaan meidän peliä, tästä on hyvä jatkaa huomenna Turkuun. Nuo muutamat ulkotolpat kun saadaan menemään sissän, niin tuloskin on ihan erilainen.

KOOVEE pistemiehet ja maalivahdin torjunnat:

Alex Hukki 1+0=1

Elias Laitamäki 0+1=1

Erik Ahopelto 0+1=1

Tomi Risteli 18 torjuntaa

 

KOOVEE matkaa huomenna Turkuun TUTON vieraaksi. Seuraava kotiottelu on ensi perjantaina Haka 2:ssa klo 18.30 Ketterää vastaan. Tämä on myöskin viimeinen kotiottelu ennen Joulua. Tervetuloa siis kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!