Avauserän jäähyt kävivät KOOVEElle kalliiksi – K-Espoolle niukka kotivoitto

K-ESPOO – KOOVEE 2-1 (2-0,0-1,0-0)

Kahden hyvässä vireessä olevan joukkueen kohtaamisesta odotettiin tasaista kamppailua voitosta, vaikka sarjataulukossa joukkueilla olikin eroa. Alkuun näytti espoolaisten menevän ottelussa menojaan KOOVEEn istuessa jäähypenkillä, mutta loppua kohti peli ensin tasoittui ja kääntyi jopa KOOVEEn hallintaan.

Jääkiekko on kuitenkin maalinteopeli ja siinä kotijoukkue oli niukasti parempi. KOOVEEn neljän voiton putki sai näin loppunsa, mutta perjantaina on hyvä aloittaa uuden putken rakentaminen Hakametsästä.

Erä 1:

Tasaisesti alkanut erä sai käännekohdan viiden peliminuutin kohdalla, kun kotijoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa. Puolitoista minuuttia KOOVEE kesti, kunnes espoolaisten kultakypärä Arttu Tuomaalan rannelaukaus painui ohi Verneri Virtasen.

Pari minuuttia myöhemmin joutui KOOVEE jälleen alivoimalle. juuri kun jäähyä alettiin kuuluttamaan päättyneeksi, sivalsi Juuso Jämsen isännät jo kahden maalin johtoon.

Tasaviisikoin peli pysyi tasaisena, KOOVEEllakin oli omat paikkansa kavenusmaalin tekemiseen. Erän loppupuolella joukkueelle vihellettiin jo kolmas jäähy, mutta tämän aikana ei kotijoukkue kuitenkaan päässyt enää maalia tekemään.

Erä 2:

KOOVEE joutui puolustuskannalle ja erän alussa joukkueelle vihellettiin jälleen rangaistus. Tämänkin alivoiman KOOVEE kuitenkin kesti ja oli itse lähellä päästä kaventamaan heti jäähyn jälkeen.

KOOVEE sai oman hyökkäyspelinsä toimimaan kunnolla oikeastaan vasta erän loppupuolella. Sekä Emil Järventie että Janne Seppänen olivat jo lähellä kavennusosuman tekoa, mutta erä näytti päättyvän maalittomana. Kunnes viimeisellä sekunnilla Samuli Vainionpään oivallisesta syötöstä Järventie iski kavennusosuman.

Erä 3:

Päätöserään KOOVEE tulikin hyvin sisään ja Järventie oli lähellä kahteenkiin otteeseen iskeä peli tasoihin. Selvästi illan parasta KOOVEEta päätöserässä nähtiin.

Molemmilla oli paikat lisäosumiin, mutta maalivahdit Virtanen ja Jani Lampinen vetivät tilanteissa pidemmän korren. Lopussa KOOVEE haki tasoitusta ilman maalivahtia ja saikin kivan pyörityksen isäntien maalille. Isäntien puolustus kesti kuin kestikin rynnistyksen ja summerin soidessa helpotuksen näkikin kotijoukkueen pelaajien kasvoilta.

Seuraavaksi KOOVEE pääsee pelaamaan kaksi ottelua Hakametsässä. Perjantaina vastaan luistelee TUTO Hockey ja lauantaina puolestaan vastusjaksi saapuu FPS Forssasta.