EETU MÄKINIEMI KOLMEN PISTEEN TAKUUMIEHENÄ

K-VANTAA – KOOVEE  1 – 5  (0-2, 0-2, 1-1)

Neljän ottelun voittoputkessa otteluun lähtenyt K-Vantaa tulee ensimmäiset minuutit kovaa ja KOOVEE on lähinnä ottavana osapuolena. Eetu Mäkiniemi poimii kuitenkin alkuhetkillä vantaalaisten yritykset ilman suurempia ongelmia.

1. erä:

4.02 0-1 Jere Helenius (Pukka, Nalli)

KOOVEEn ensimmäinen painostusjakso tuottaa tulosta kun Helenius ohjaa Pukan aamujäillä treenatun “markokiprusoff”-maisen vetolaukauksen mailan varrella riman alle ohi Aleksanteri Heiskasen. Heleniuksen kauden viides maali antaa buustia Kilpureiden peliin ja joukkue saa luotua enemmän painetta vantaalaisten maalille.

11.00 2min Erno Hopponen koukkaaminen

Miika Heikkilän luikertelu pakottaa viime kaudella KOOVEE-paidassa pelanneen Hopposen koukkamaan vauhdin pois ja KOOVEElle aukeaa illan ensimmäinen ylivoima. K-Vantaan miesvajaus ei kuitenkaan juuri pelitapahtumiin tunnu vaikuttavan, eikä KOOVEE saa laukaustakaan maalia kohti Hopposen kakkosen aikana.

14.40 0-2 Jere Helenius

K-Vantaa hölmöilee oman maalin takana ja kiekko ajautuu maalin eteen täysin yksin jääneelle “Helgelle” jolla on kaikki maailman aika katsoa rauhassa paikka mihin kiekko laukoa toistamiseen ohi Heiskasen.

Pari minuuttia maalin jälkeen KOOVEEn kakkosketju luo hyvän paineen K-Vantaan alueelle ja Jimi Kurosen upea oivallus vapauttaa Anton Ollikaisen avopaikkaan, mutta tällä kertaa Heiskasen “show-hanska” on vikkelämpi ja KOOVEEn kolmas maali jää vielä haaveeksi.

Erän lopussa ei enää paikkoja siunaannu kumpaankaan päähän ja ensimmäiselle erätauolle lähdetään tamperelaisittain riemastuttavasti 0-2 lukemissa. Heleniuksen maalien lisäksi erässä liiemmin maalipaikoilla mässäillä, josta kertoo samaa tarinaa myös maalivahtien torjuntalukemat Heiskanen 4 ja Mäkiniemi 5.

2. erä:

Toinen erä käynnistyy lähes identtisesti ensimmäiseen erään nähden, tosin K-Vantaa tulee vielä rajummin päälle. Maalintekopaikkoja aukeaa kotijoukkueelle ensimmäisten minuuttien aikana pilvin pimein, mutta Mäkiniemen huipputorjunnat, tolpat, vantaalaisten huolimaton viimeistely, tuuri ja ties vaikka mitkä syyt pitävät numerot Tikkurilan digitaaleilla muuttumattomina.

27.30 2min Erno Hopponen myöhästynyt taklaus

K-Vantaan pesu- ja linkousohjelma kestää toisen erä alkuun viitisen minuuttia, jonka jälkeen keltapaitainen vierailijakin pääsee kuluttamaan jäätä terien alla myös hyökkäyspäässä. Hopponen hölmöilee itsensä toistamiseen istunnolle, mutta KOOVEEn illan toinenkaan ylivoima ei mainittavaa tulosta tuota, vaikka kapteeni Pukka pääseekin kutittelemaan Heiskasen partahaivenia maalin edestä.

30.57 0-3 Elias Elomaa

Alivoiman jälkeen K-Vantaa ottaa jälleen kuskin paikan ja luo jälleen muutaman laatupaikan Mäkiniemen maalille. Mutta kesken painostusjakson Elias Elomaa suolaa vantaalaisten lohifileet, nappaa pelivälineen omalla sinisellä ja karkaa pakkien välistä läpiajoon, josta tyylikäs viimeistely. Elomaan kauden kuudes täysosuma vie KOOVEE:n kolmen maalin karkumatkalle.

31.46 2min Roby Järventie huitominen

KOOVEE saa taas maalin jälkeen otetta, mutta pienen pyöityshetken jälkeen joukkueen kuopus Roby Järventie hermostuu vantaalaispakin halukkuuteen siirtyä keskialueelle paritanssin muodossa ja kopauttaa sen verran kuuluvasti Warriorinsa tanssipartnerin polkkareihin että tuomaristo passittaa Järventien kertaamaan askelkuviota jäähyboxin penkille. K-Vantaan ylivoima luo puolen tusinaa maalipaikkaa, mutta tulostaulun käyttäjä ei vieläkään hommiin joudu kotijoukkueen maalimerkintöjen osalta. Jimi Kuronen ottaa alivoiman aikana todella ison blokin, jolla pitää tyhjän KOOVEE-maalin koskemattomana, mutta jalalla blokattu laukaus osuu sen verran kipeästi, että Kurosen ottelu jää kesken.

39.34 0-4 Otto Mäkinen (Heikkilä, Ollikainen)

Erän loppuhetkillä Mäkiset pääsevät tyylikkäseen 3-2 ylivoimahyökkäykseen. Ollikainen pelaa Heikkilälle loistavan vetopaikan jonka Heiskanen torjuu, mutta irtokiekko tippuu vierailijoiden kannalta hieman onnekkaastikin suoraan maalille rynnineen Mäkisen ulottuville joka ei enää pysty löytämään syöttöpaikkaa vaan itselleen epätyypillisesti lapioi pelivälineen ylimaaliviivan. Kultakypärä Mäkisen kauden kolmas maali repäisee eron ennen taukoa jo neljään. Loisto-ottelua torjuva Mäkiniemi venyy toisessa erässä kiekon tielle 10 kertaa virkaveli Heiskasen selvitessä puolta pienemmällä torjuntamäärällä.

3. erä:

Ei kahta ilman kolmatta sanotaan ja se pitää paikkansa Tikkurilan perjantai-illassa. Myös kolmas erä alkaa kotijoukkueen vahvalla pyörityksellä. Mutta kolmas kerta ei kuitenkaan ole vantaalaisille se toden kertoja vaikka Eetu Mäki karkaakin läpiajoon vajaan kahden minuutin pelin jälkeen. Mäkiniemi tekee Mäen yrityksen tyhjäksi ilman sen suurempia sirkustemppuja.

44.40 0-5 Miika Heikkilä (Ollikainen)

K-Vantaa jatkaa pyöritystään, kunnes KOOVEEn kakkosvitja saa purettua kiekon K-Vantaa maalille vaihdetun Waltteri Ignatjewin maalin taakse. Ollikainen käy antamassa kovan paineen vantaalaispuolustajille, nappaa pelivälineen itselleen ja löytää maalin edestä KOOVEEn sisäistä maalipörssiä johtavan Miika Heikkilän, joka napauttaa suoraan syötöstä kiekon ohi Lohi-veskarin ja merkkaa tilastoihinsa kauden kahdeksannen osuman.

46.51 2min Keni Karalahti kiinnipitäminen

53.51 2min Elias Elomaa huitominen

KOOVEE pääsee ottelussa kolmatta kertaa ylivoimalle, kun Janne Seppänen haastaa itseään vain marginaalisesti hitaamman Karalahden, joka joutuu hieman nappaamaan Seppästä paidasta. Ylivoima ei ole aiempia kummoisempi ja vastaavanlainen nähdään tasan viisi minuuttia myöhemmin kaukalon toisessa päässä, kun K-Vantaa tuhrii oman ylivoimamahdollisuutensa Elomaan istuessa omaa huitomisjäähyään.

58.37 1-5 Joonas Niemelä (Mäki, Karalahti)

Ottelun ehdottoman ykköstähden Eetu Mäkiniemen nollapelihaave kaatuu vain reilu minuutti ennen ottelun loppua. KOOVEEn huolimaton purkukiekko jää Keni Karalahden haltuun joka lappaa kiekon maalille ja pienten pomppujen jälkeen se löytää tiensä K-Vantaan maalitykki Joonas Niemelän lapaan jolla on lopulta helppo työ iskeä kauden kahdeksas maali.

Mäkiniemelle tilastoidaan päätöserässä 14 torjuntaa, joten kokonaisuudessa illan hahmo kirjaa 29 torjuntaa K-Vantaan maalivahtien merkatessa yhteensä 17.

Samaan aikaan Iisalmessa IPK kaataa omassa ottelussaan Ketterän, joten huomenna on Tampereella tarjolla kunnon herkkupala. Sarjakakkonen KOOVEE kohtaa vieraaksi saapuvan Iisalmen Peli-Karhut, joka voittonsa myötä säilytti piikkipaikkansa. Taistelu Mestiksen kärkisijasta alkaa Hakametsässä klo 17.00. Liput ovelta 12€ ja ennakkoon 10€ www.seat4.me.