FPS oli KOOVEEta terävämpi Hakametsässä

KOOVEE – FPS  2 – 4 (0-1, 1-2, 1-1)

Ennen peliä kukitettiin päätuomari Mika Levänen, joka vihelsi viimeisen ottelunsa ennen eläkkeelle siirtymistään. Kukkien lisäksi Leväselle luovutettiin kultainen pilli, kiitokseksi tuomarivuosistaan.

Kapteeni JJ Ilvessuo luovutti seuran puolesta kukat sekä kultaisen pillin Mika Leväselle.

Joukkueet lähtivät otteluun hiukan erilaisista lähtökohdista, FPS:lla oli allaan viisi voittoa ja KOOVEElla puolestaan kolme tappiota. KOOVEE oli myös ainoa joukkue, jota FPS ei ollut pystynyt tällä kaudella voittamaan.

KOOVEEn kontrolloidut lähdöt omalta alueelta toimivat tänään varsinkin avauserässä suhteellisen hyvin. Myös laukauksia joukkue sai aikaan ihan hyviltä paikoilta, mutta maalia ei kuitenkaan niistä saatu aikaiseksi. Toisen erän heikot hetket koituivat lopulta kohtalokkaaksi eikä tänään ollut edes onneakaan matkassa. Yritys oli KOOVEElla kova, mutta vieraat olivat aavistuksen terävämpiä varsinkin viimeistelyssä. Näin FPS otti kauden ensimmäisen voittonsa KOOVEEsta ja venytti voittoputkensa jo kuuden ottelun mittaiseksi.

FPS  onnistui avauserän ainoan maalin tekemään, kun Juhani Tammisen tarkka laukaus takatolpan juureen yllätti maskissa olleen Kimmo Rautiaisen.

Tehokas maski Rautiaisen edessä edesauttoi avausosuman syntymistä.

Toisessa erässä KOOVEE kadotti punaisen langan omasta pelistään ja virheitä alkoi muodostumaan. FPS onnistui toistamiseen ylivoimalla, kun Karri Forsblom iski kiekon ilmasta ohi Rautiaisen. Takaiskumaalista lamaantunut isäntäjoukkue sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Valkeakosken Kiekko-Ahman kasvatti Olli Maansaari iski uransa ensimmäisen mestisosuman vieden vieraat jo 0-3 johtoon.

Päävalmentaja Juuso Hahl otti tässä kohtaa aikalisänkin, mutta palopuhe ei aivan heti tuottanut tulosta. Mainoskatkon aikana annettu lisäohjeistus kuitenkin herätti KOOVEEn jälleen taistelemaan voitosta ja Tomi Iso-Mustajärvi iskikin kavennusosuman Niko Lahtisen ja OP Viinikaisen napatessa syöttöpisteet. Lahtinen loukkasi itseään hiukan myöhemmin, kun kaksinkamppailun seurauksena liukui kaatuneena päin laitaa.Hän poistui ennen erän loppua vaihtoaitioon, eikä enää palannut peliin takaisin.

Tomi Iso-Mustajärvi laukoi KOOVEEn avausosuman.

Kolmanteen erään KOOVEE sai rakennettua ihan hyvän kirin, ja kavennusosuma syntyi ylivoimalla. Lauri Huhdanpään ruoska lauloi Karri Ahon mainiosta syötöstä ja toi isännät jo maalin päähän. Matias Haaranen sai toisen syöttöpisteen tuohon osumaan. Haarasella oli mainio tilaisuus tasoittaa peli rangaistuslaukauksesta, mutta hän ei saanut kiekkoa nostettua harhautuksensa päätteeksi riittävän ylös. Vieraat onnistuivat kaunistelemaan Forsblomin illan toisella osumalla loppulukemiksi 2-4, kun KOOVEE haki tasoitusta ilman maalivahtia.

KOOVEEn pelaajista erityismaininnan ansaitsee Aleksi Tiala, joka pelasi ennakkoluulottomasti ja hankki myös tuon rangaistuslaukauksen.

KOOVEE matkustaa huomenna Turkuun TUTO Hockeyn vieraaksi, jossa se lähtee katkaisemaan jo neljän ottelun mittaiseksi kasvanutta tappioputkeaan.