Härkäviikko alkaa tänään Kokkolasta – Pelamo heti mukana

Kolmen kovan ottelun viikko starttaa pelien osalta tänään Kokkolasta,missä kotijoukkue Hermes isännöi KOOVEEta. Peräkkäisillä sijoilla kuusi ja seitsemän majailevat joukkueet kohtaavat toisensa vasta nyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

Hermeksen vuoden avausviikko oli KOOVEEn tavoin pisteetön, silläjoukkue hävi molemmat kotiottelunsa. Torstaina Kokoolasta pisteet haki TUTO ja lauantaina puolestaan IPK.

Kovimmat pistenikkarit Hermeksellä ovat Kärpistä lainalla oleva Aleksi Antti-Roiko (8+19), Eppu Karuvaara (11+10) sekä tshekkihyökkääjä Jonas Peterek (11+10). Maalinsuulla torjuntavastuun ovat lähes tasan jakaneet Kärppien Niklas Kokko (90.40%) sekä KOOVEEstakin tuttu Kristian Tamminen (93.27%).

Erikoistilannepelaaminen on joukkueilla hyvin samankaltaisissa kuoseissa. Ylivoima ei kummallakaan ole mairittelevasti sujunut, KOOVEEn 19.35% on Mestiksen kolmanneksi heikoin onnistumisprosentti ja Hermes pitää 16.47% onnistumisellaan takanaan ainoastaan HK Zemgalea.

Alivoiman tehokkuus puolestaan on molemmilla joukkueilla Mestiksen parhaimmistoa. Hermes on tappanut jäähyjä neljänneksi tehokkaimmin (80.43%) ja KOOVEE viidenneksi (79.49%).

KOOVEElla kokoonpanossa tapahtuu pieniä muutoksia. Tolppien väliin luistelee tänään Jakub Malek. Puolustuksesta puuttuvat edelleen Oskari Kantola ja Santeri Airola. Mikäli Jesse Pelamon paperit saadaan kuntoon hyvissä ajoin, ottaa hän kakkosketjun sentterin tehtävät itselleen ja saa maalitykki Samu Markkulan vierelleen. Tällöin Joona Korhonen pelaisi yhdessä Okko Kangasniemen ja Santtu Hakasen kanssa.