ISKUN PAIKKA IISALMESSA

KOOVEEn taistelu suorasta säilymisestä ei ole vielä ohi. Onnistuminen ohittamaan sekä Peliitat että IPK vaatii joukkueelta nappisuoritusta, mutta myös apuja muilta joukkueilta. Yksi ehdottoman tärkeä koitos tuon kannalta on tänään, kun nimenomaan IPK kohdataan Iisalmessa.

Keskiviikon Turun matka ei mennyt oikein suunnitelmien mukaan. Muutamat pikkuvirheet tulivat jälleen kerran turhan kalliiksi, muutoin KOOVEE oli pelissä hyvin mukana. Peli-ilme on joukkueella säilynyt ihailtavan terävänä ja joukkue varmasti taistelee vielä pääsystä karsintaviivan yläpuolelle.

Hyökkäyspelaamisessa hiukan näkyi ketjukoostumuksen muutokset. Sami Tamminen onnistui maalinteossa upealla rangaistuslaukauksellaan, mutta muutoin ykkösketju ei päässyt maalinteosta nauttimaan. Ville Saloranta oli mainiolla pelipäällä ollen samalla joukkueen paras pistemies keskiviikkona. Elias Elomaan kokeilu sentterinä toimi muutoin hyvin, mutta aloituksissa hänellä on vielä paljon parannettavaa.

Erno Hopponen puuttui kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi, eikä hänen pelaamisestaan tänäänkään ole vielä täyttä varmuutta. Jerry Laakso pelasi tasapainoisen ottelun, ollen KOOVEEn ahkerin laukojakin. Turussa torjuntavuorossa ollut Lassi Yrjölä torjui montakin vaarallista tilannetta, eikä voinut syntyneille maaleille mitään. Maalivahtipeli on KOOVEElla joka tapauksessa kunnossa, kiitos kolmen kovan veräjänvartijan.

IPK yllätti KOOVEEn viime viikolla Hakametsässä ja jatkoi vahvoja otteitaan myös kotikaukalossa. Joukkue onnistui nousemaan päätöserässä maalin tappioasemasta kolmen maalin voittoon runsaslukuisen kotiyleisön riemuksi. Iisalmelaiset ovat nyt vuoronperään voittaneet ja hävinneet, joten KOOVEElla ei ole mitään sitä vastaan että tuo putki jatkuisi tänään…

IPK:n hyökkäyspelaaminen on ollut viime peleissä vahvaa. Kolmeen otteluun 15 maalia tarkoittaa sitä, että tänään KOOVEEn puolustuspelin on oltava tiivistä eikä virheisiin ole varaa. Varsinkin Topi Piipponen on viime aikoina ollut tehokkaana iisalmelaisten otteluissa.

IPK:lle on tehty toiseksi eniten maaleja Mestiksessä, joten KOOVEEn kannattaa muistaa pelata omaa liikkuvaa peliään ja pyrkiä hyödyntämään joukkueen hyvien laukojien avut. Viime peleissä iisalmelaisten maalilla pelannut Tuomas Tolonen pelasi alkukauden Puolassa, eikä aivan vielä ole päässyt parhaaseen vireeseen.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolmasti. Voitot ovat 1-2 IPK:lle tässä vaiheessa ja KOOVEE mielii tänään tasoittaa tuon tilaston.

 

KOOVEEn edelliset ottelut

IPK:n edelliset ottelut

Edelliset keskinäiset ottelut

TUTO – KOOVEE 6 -3

IPK – Ketterä 5 -2

KOOVEE – IPK 1 – 7

KOOVEE – IPK 1 – 7

LeKi – IPK 6 -3

IPK – KOOVEE 6 -2

KiVa – KOOVEE 2 – 1 ja

KOOVEE – IPK 1 – 7

KOOVEE – IPK 6 -4

LeKi – KOOVEE 6 – 1

Hermes – IPK 4 -2

 

KOOVEE – Peliitat 5 – 0

IPK – KiVa 5 – 2

 

 

KOOVEEn pistekärki

IPK:n pistekärki

Vili-Jesper Koivula 20 + 14 =34

Julius Rantaeskola 14 + 17 = 31

Ville Saloranta 15 + 16 = 31

Aatu Hämäläinen 7 + 21 = 28

Erik Ahopelto 5 + 20 = 25

Tuomas Vartiainen 13 + 14 = 27

Julius Valtonen 8 + 11 = 19

Otto Huttunen 4 + 22 = 26

Niki Huovinen 7 + 11 = 18

Topi Piipponen 7 + 11 = 18

 

Seuraa heitä:

Vili-Jesper Koivula, KOOVEE: Kultakypärä palaa tänään ryminällä takaisin tehotilastoihin

Ville Saloranta, KOOVEE: Tuulennopea laituri, tarkat laukaukset tekevät tuhojaan

Jesse Ahonen, KOOVEE: Tyylikäs puolustaja, tekee paljon tärkeää näkymätöntä työtä

Julius Rantaeskola, IPK: Alati vaarallinen ratkaisija, kantaa joukkuetta tyylikkäästi

Aatu Hämäläinen, IPK: Konkarihyökkääjä, tärkeä palanen joukkueelleen

Topi Piipponen, IPK: Saalistanut viime peleissä pisteitä tasaiseen tahtiin

 

Veikkauksen kertoimet:

1 – 1,42

X – 5,40

2 – 4,80

Kertoimet on laskettu edellisen keskinäisen ottelun sekä viime kierroksen mukaan, jolloin ne luonnollisesti tuolta kuuluvatkin näyttää. Joukkueet ovat kuitenkin perättäisillä sijoilla ja KOOVEElla kyseessä viimeinen oljenkorsi päästä vielä kamppailemaan suorasta säilymisestä, joten kotivoiton pelaaminen unohdetaan. Kovasti vierasvoittoa tänään toivotaan, mutta tuleeko se jo varsinaisella peliajalla vai vasta jatkoajalla?

 

 

Ottelu pelataan Iisalmen jäähallissa klo 18:30 alkaen.

Katsottavissa Elisa Viihde Sport 1-kanavalta. Lähetys alkaa klo 18:20

Seuraava kotiottelu KOOVEElla on lauantaina 2.3. klo 15 Haka 2:ssa sarjakärki Hermestä vastaan

Liput ennakkoon täältä: https://www.seat4.me/tapahtuma/koovee/koovee-hermes-2019

                          Tervetuloa kannustamaan KOOVEE silloin kotivoittoon!