Jäähyillyt KOOVEE jäi Ketterän jalkoihin

Ketterä – KOOVEE 5-0 (1-0,3-0,1-0)

KOOVEE lähti Imatralle haastamaan sarjan tasoittanutta Ketterää. Yhtenä painopistealueena joukkueella oli jäähyttömyys, joka ei kuitenkaan vahvaa vastustajaa vastaan onnistunut.

Melko yksipuolista kotijoukkueen näytöstä peli oli. Raajarikkoinen KOOVEE ei pienessä kaukalossa pystynyt vastaamaan isäntien pelaamiseen.

Avauserä:

Ketterä aloitti ottelun heti vahvasti ja löi painetta KOOVEEn alueelle. Alussa saadun ylivoimansa aikana isännät olivat jo lähellä avausosuman tehdä, mutta Reima-Ville Roos torjui jälleen mainiosti maalillaan. KOOVEE kuitenkin otti aikalisän jo seitsemän ja puolen minuutin pelin jälkeen, kun valmennus halusi herätellä joukkuettaan.

Avausmaali kuitenkin erässä nähtiin ja siitä vastasi kotijoukkue. Hirveän hässäkän jälkeen Samu Tuomaala laukoi kiekon KOOVEEn maaliin. Tilannetta tarkasteltiin kuvanauhalta mahdollisen maalivahdin häirinnän mahdollisuudesta, mutta hyväksyttiin lopulta.

Enempää maaleja ei avauserässä enää nähty, ainoastaan jäähyjä. Sekä Ketterän Henry Karjalainen että KOOVEEn Perttu Aho kirjauttivat itselleen 2+10 minuuttiset ja Santeri Sillanpääkin kakkosen erässä. Minuutin KOOVEE joutui pelaamaan kahden miehen alivoimaakin, mutta kesti sen mainiosti.

Toinen erä:

Erä oli selkeää Ketterän hallintaa, KOOVEElla oli tasaviisikoin ainoastaan yksi lyhyt jakso, jonka aikana se pystyi luomaan painetta isäntien maalille. Kotijoukkueen vahva painostus aiheutti sen, että KOOVEE joutui liian usein rikkomaansääntöjen vastaisesti.

Ketterä iski erässä kolme maalia, joista ensimmäinen syntyi puhtaasti tasaviisikoin. Osuman viimeisteli Mikko Haaparanta, joka ilmasta ohjasi viivalaukauksen ohi Roosin. Seuraava osuma puolestaan syntyi siirretyn rangaistuksen aikana, juuri kun KOOVEEn edellinen jäähy oli päättynyt. Jäähyaitiosta itse hetkeä aikaisemmin vapautunut Karjalainen pääsi läheltä nostamaan kiekon maaliin.

Erän viimeinen osuma syntyi KOOVEEn ollessa jälleen kahden miehen alivoimalla. Elmeri Kaksonen pääsi laukomaan suoraan poikittaissyötöstä, johon Roos ei enää ehtinyt mukaan. Erän lopussa nähtiin pienimuotoinen Tammer-turnaus, kun kapteeni Jeremi Wehmas esitteli iskurepertuaariaan Jarkko Harjulalle.

Kolmas erä:

Hiukan kosmetiikkaa päätöserä tänään oli, KOOVEElta ei nyt löytynyt tarvittavia aseita vahvan isäntänsä haastamiseen. Ketterä piti tempoa sen verran korkeana, että pystyi pitämään pelin ohjat itsellään. Viidennen maalin iski Tuomaala, kun KOOVEEn puolustus oli hiukan huolimattomasti omalla alueella pelattu.

Muita tilastomerkintöjä ei ottelussa enää kirjattu, vaikka molemmat joukkueet hakivatkin maaleja loppuun asti. KOOVEE olisi mieluusti rikkonut kuparisensa, mutta se jäi nyt tekemättä.

Sarja jatkuu maanantaina Hakametsässä, jossa Ketterällä on mahdollisuus sarja katkaista. Päävalmentaja Miikka Kuuselan sanoin KOOVEEn täytyy saada itsestään kaikki irti, jotta se voittaisi näin vahvan joukkueen. Kannattajien tuella KOOVEEn pelaajat tulevat sen varmasti myös tekemään.