Järventien hattutemppu toi KOOVEElle täydet pisteet Outokummusta

Kiekko-Pojat – KOOVEE 2-3 (2-2,0-1,0-0)

Eilinen Keuruun reissu ei luvannut hyvää tälle iltaa ja vielä kun kokoonpanosta putosi miehiä aamusta, ei monikaan ollut valmis laittamaan roposiaan likoon joukkueen puolesta.

Joukkue saattoi lukumääräisesti olla vajaa, mutta henkinen kantti taistelutahtoineen oli parasta A-luokkaa. Edes kaksi nopeaa takaiskuosumaa ei joukkuetta lannistanut, vaan kullanarvoiset kolme pistettälähtivät Outokummusta kohti Tamperetta.

Erä 1:

Ottelu alkoi erittäin vauhdikkaasti ja ensimmäinen kunnon maalipaikka oli Emil Järventiellä. Vielä ei kuitenkaan ollut sihti kohdillaan ja Veeti Koppinen sai pidettyä maalinsa puhtaana.

Tämän jälkeen Kiekko-Pojat tekivät reilussa puolessa minuutissa kaksi maalia, jotka toivat hätäisempien mieleen jo eilisen avauserän Keuruulta. KOOVEE oli kuitenkin tänään terävämpi ja kuitit olivat tulossa.

Vuoroon astui pyörremyrsky nimeltä Emil Järventie, joka osui kahdesti maalipuiden väliin ja toi joukkueen tasoihin. Ensimmäisen hän laukoi oikealta laidalta läpi tullessaan takaylänurkkaan Santtu Hakasen ja Niko Lahtisen syötöistä. Tasoituksen nuorukainen survoi maalin edustalta Koppisen pudottaessa Ville Järvisen viivalaukauksen eteensä.

Erä 2:

Järventien hurja vire ei hukkunut erätauon aikanakaan, vaan hattutemppu näki päivänvalonsa ainoastaan 30 sekunnin pelin jälkeen toisessa erässä. Tämä riitti myös Koppiselle, joka teki tilaa Iiro Eroselle.

Johto-osuman jälkeen peli muuttui hiukan rikkonaisemmaksi, sillä jäähyaition portit aukeilivat molemmille joukkueille. Ylivoimaosumia ei kuitenkaan nähty, mutta Kiekko-Pojat oli lähellä alivoimalla iskeä pelin tasoihin. Torjuntavuorossa ollut Verneri Virtanen hoiteli tilanteen kuitenkin mallikkaasti.

Kertaalleen kotijoukkue tuuletti tasoitusta, mutta hyvin sijoittunut tuomaristo hylkäsi maalin käsiohjauksen vuoksi. Aivan erän lopussa sai KOOVEE jäähyn, jonka tappaminen jäi lähes kokonaan kolmannen erän puolelle.

Erä 3:

KOOVEE kesti illan kolmannenkin alivoimansa mallikkaasti ja sai johtoasemansa pidettyä. Neljäs alivoima erän puolessa välissä oli jo koitua kohtalokkaaksi, mutta kuvanauhatarkistuksen jälkeen kiekon todettiin kulkeneen ainoastaan tolpasta tolppaan.

KOOVEEkin sai neljännen ylivoiman lisämaalien tekemiseen, mutta myös isäntien alivoima toimi Outokummussa tehokkaasti. Kiekko-Pojat hallitsi pelitapahtumia tasaviisikoin, mutta KOOVEEn uhrautuva puolustus kesti eikä mitään huippuvaarallisia tilanteita isännille syntynyt.

Varsinkin kuudella pelaajalla kotijoukkue sai pidettyä painetta KOOVEEn päädyssä. Puolustuspeli oli kuitenkin todella laadukasta eikä antanut isäntien tasoittaa missään vaiheessa. Erittäin tärkeät pisteet KOOVEElle, varsinkin henkisesti tämä voitto oli joukkueelle tärkeä.

Ensi viikolla jatkuu:

Pelit jatkuvat ensi viikon torstaina, kun viikon ainoassa ottelussaan KOOVEE saa vieraakseen K-Espoon. Joukkue on nyt neljä pistettä perässä viimeisestä pudotuspelipaikasta ja kaipaa kotikatsomon vahvaa tukea haastaakseen hallitsevan mestarin ja ensi kaudeksi todennäköisesti Liigaan nousevan espoolaisjoukkueen. Hanki siis sinäkin lippusi osoitteesta https://www.lippu.fi/artist/koovee/ ja saavu kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!