Jeremi Wehmas on peruspakkien eliittiä – torstaina vastaan veemäinen vastustaja

KOOVEEn peleissä olemme saaneet useasti nauttia kiekollisten puolustajien hienoista nousuista sekä hyökkäyspään ratkaisuista. Liian usein meiltä kuitenkin jää huomaamatta ne varmistavat puolustajat, joiden tehtävänä on olla vastaanottamassa vastustajien vastahyökkäyksiä. Nämä puolustajat usein saavat isoja plussamerkkejä valmentajien muistivihkoihin ja ovat vähintään yhtä tärkeässä roolissa kuin hyökkäävämmät virkaveljensä. Yksi heistä on Jeremi Wehmas.

Jeremi on Tapparan junioripolun läpikäynyt 22-vuotias puolustaja, viiteen liigaotteluunkin hän pääsi kasvattajaseuransa väreissä pelaamaan. Viime kaudella hän luuti TUTO:n riveissä Mestistä, mutta palasi tälle kaudelle kotikaupunkiinsa ja KOOVEEn riveihin. Hän on vakiinnuttanut paikkansa ykköspakkiparissa, vierellään “neljäs hyökkääjä” Matias “Matu” Haaranen. Kaksikko saa illasta toiseen eniten vastuuta joukkueen otteluissa, sillä molemmat ovat rooleissaan sarjankin parhaimmistoa. Päävalmentaja Juuso Hahl luonnehtii luottopuolustajaansa adjektiiveillä “urheilija, joukkuepelaaja, taistelija, kokonaisuudessaan tasainen yleispuolustaja”.

Ensimmäistä KOOVEE-kauttaan Jeremi kuvailee maltillisesti.

  • Olosuhteisiin nähden ihan ok kausi ollut toistaiseksi. Pari kuukautta elettiin hiukan epätietoisuudessa ja ainoastaan treenattiin kovaa, nyt saadaan onneksi pelatakin. Pelit ovat vaan jostain syystä viime aikoina menneet vähän huonosti. Liikaa on peli ailahdellut pelien sisällä, pitäisi saada puristettua tiukasti koko 60 minuuttia.

Turun ja Tampereen mestiskiekkoilusta ei Jeremi löydä eroavaisuuksia kuin katsomon puolelta.

  • Pelaaminen oli aika samanlaista sielläkin, täällä ehkä olemme harjoitelleet hiukan kovempaa. Suurin ero näkyy ehkä fanittamisessa, TUTO:lla on oma kannattajaryhmänsä ja peleissä kävi enemmän väkeä, mitä täällä. Siis silloin, kun peleissä sai katsojat käydä.

TUTO:ssa Jeremi iski tehot 4+4 ja nyt hänellä on kasassa 2+6. Seuraavalla pisteellä hän siis tekee oman ennätyksensä. Puolustaja ei kuitenkaan ota paineita ennätyksestä.

  • En kyllä menetä yöuniani tuota miettimällä, en muutenkaan elä pisteistä. Jätän ne noille muille. Niitä tulee, jos on tullakseen. Pyrin pelaamaan vaan hyvää omaa peliäni. Matu on sellainen taitopakki, joka tykkää hyökätä. On välillä hyökkäyksen kärjessäkin, meikäläinen jää suosilla varmistamaan. Se sopii itselleni hyvin, sillä näen omat vahvuuteni muutoinkin enemmän puolustuspäässä.
Matias Haaranen voi rauhassa nousta hyökkäyksiin, sillä hän tietää Jeremin varmistavan alempana.

Edellisessä ottelussa Peliittoja vastaan Jeremi naputti kaksi tehopistettä, maalin sekä syötön. Molemmat tulivat viivalaukauksella, jota mies lupaa lisätä jatkossakin repertuaariinsa.

  • Olen itsekin hiukan miettinyt, että miksei ole tullut lauottua enempää. Lauantaina kun oltiin 3-0 tappiolla, niin ajattelin alkaa toimittamaan kiekkoa maalille ja sitä kautta niitä onnistumisiakin tuli. Ilmeisesti täytyy ruveta enemmän itsekin laukomaan.

KOOVEEn hyökkäyspelaamisesta on hiukan puuttunut jotain. Viime peleissä laukauksia on kyllä saatu, mutta liian vähän ns. ykkössektorilta. Tähän joukkue on Jeremin mukaan alkanut kiinnittämään nyt enemmän huomiotakin.

  • Vielä enemmän pitäisi saada äijiä maalille, maskiin ja ripareita sisään laittamaan. Kyllä me pakit toimitetaan sinne kiekkoja. Tähän panostetaan tällä viikolla harjoittelussakin. Paremmille paikoille pitää päästä, vaikka se vähän sattuukin. Meiltä puuttuu vähän sellainen röyhkeys ajaa sinne puolustuksen keskelle. Kevään peleissä sitä nimeonomaan vaaditaan, jos haluaa menestyä.

Jeremi ei ole vielä ehtinyt miettiä tulevaisuuden kuvioita, tässäkin kaudessa on ollut tarpeeksi mietittävää.

  • Olen aina ollut sellainen “päivä kerrallaan” tyyppinen pelaaja, pelataan nytkin tämä kausi ensin alta pois. Toivottavasti päästään mahdollisimman pitkälle tämä kausi viemään, vaikka ihan sinne tappiin asti. Sen jälkeen parin viikon tauko ja vasta sitten voi miettiä seuraavaa kautta. Koti-tai ulkomaat, sitäkään en ole miettinyt. En ota stressiä siitäkään.

Torstaina KOOVEEn vieraaksi saapuu FPS, joka on ollut hankala vastustaja tällä kaudella. Vaikka KOOVEE onkin kaikki viisi keskinäistä kohtaamista voittanut, on kaikissa vastustaja tehnyt pelaamisen todella hankalaksi.

  • On kyllä hankala ja veemäinen vastustaja! Omalla hyvällä kiekollisella pelaamisella pitäisi kuitenkin pisteet jäädä kotiin. Kunhan vaan päästään heidän kovan paineistuksensa alta pois, sieltä tullaan välillä jopa kolmella miehellä kiinni. Kamppailuja on paljon luvassa ja onhan FPS nyt kuntopuntarin kärjessäkin. Kova peli on tulossa, valmistautuminen täytyy mennä nappiin ja olla heti alussa hereillä. Kunhan saadaan hyvä fiilis ja tunnetila korkeaksi, niin kuka tahansa pystytään kyllä voittamaan.

KOOVEE – FPS torstaina 11.3. klo 18.30 Hakametsässä. Yleisöäei otteluun saada ottaa, mutta peli on nähtävissä Ruutu-palvelussa.