JOKERIT oli Hakametsän illassa tehokkaampi

KOOVEE – JOKERIT 2-6 (0-1,1-2,1-3)

Jokerit saapui kauden toiselle Hakametsän vierailulleen tietäen KOOVEEn vahvuudet ja heikkoudet. Narripaidat olivat valmiimpia heti ensi minuuteista lähtien, eivätkä jättäneet kotijoukkueelle yllätysmahdollisuutta.

Ottelun alla julkaistiin päävalmentaja Miikka Kuuselan jättävän pestinsä kauden jälkeen ja myöhemmin julkaistiin tulevan pääkäskijän henkilöllisyys. Seuraavat kaksi kautta KOOVEEn peräsimessä on Hämeenlinnasta saapuva Ville Viitaluoma.

Erä 1:

Erä alkoi suhteellisen tasaisissa merkeissä, mutta hiljalleen ote siirtyi Jokereille. Varsinkin kun KOOVEE joutui kahteen otteeseen tappamaan jäähyäkin.

Ensimmäisen jäähyn KOOVEE kesti, mutta toisen aikana Jokerit onnistui avausmaalin tekemään. Ville Järvinen oli ensin blokannut kovan laukauksen ja hiukan loukannut itseään, eikä pystynyt katkaisemaan vieraiden poikittaissyöttöä. Oskari Kalajanniska laukoi kauden 18. maalillaan vieraat johtoon.

Erä 2:

KOOVEE aloitti erän erittäin pirteästi ja loi painetta Jokereiden päätyyn. Useitakin hyviä paikkoja joukkue sai luotua, mutta vielä ei ollut viimeistely kohdillaan. Jokerit oli kuitenkin seuraavankin maalin tekijä, kun Erkka Seppälä vei vieraat kahden maalin johtoon.

Erän puolessa välissä KOOVEE pääsi ylivoimalla kokeilemaan kavennusosumaa, mutta se saatiin aikaiseksi vasta reilu kymmenen sekunti ajäähyn loppumisen jälkeen. Tomi Purmola oli haukkana paikalla irtokiekossa ja iski kavennuksen tolpan ja maalivahti Henri Risikon suojuksien välistä. Emil Järventie saalisti tilanteesta itselleen syöttöpisteen.

Santeri Haakana vei vieraat viimeisellä minuutilla uudelleen kahden maalin johtoon, juuri kun Patrik Hamrla oli ottanut kuukauden torjunnan edellisessä tilanteessa. Joka tapauksessa erä oli KOOVEElta hyvää tekemistä.

Erä 3:

Nälkäisenä tasoitusta hakemaan luistellut KOOVEE joutui heti erän alussa kahden miehen alivoimalla. Joukkue kyllä kesti alivoiman, mutta vain sekunteja sen päättymisestä Emil Kuusla iski vieraille neljännen maalin.

KOOVEE pääsi kuitenkin kuittaamaan omalla ylivoimallaan, kun Purmola iski illan toisen osumansa Sever Bilgilin ja Santtu Hakasen syötöistä. KOOVEE oli jälleen pelissä mukana.

Jokerit teki kuitenkin vielä kaksi maalia kaunistellen loppulukemiksi 2-6. Näin Jokerit samalla tasoitti kauden keskinäiset voitot tasoihin 2-2.

Seuraavaksi KOOVEE pelaa kolme vierasottelua. Tällä viikolla perjantaina Kokkolassa ja lauantaina Rovaniemellä, ensi viikolla on vielä reissu Vantaalle ennen paluuta Hakametsään. Torstaina helmikuun ensimmäisenä päivänä KOOVEEn vieraaksi saapuu Kajaanin Hokki.