KALAVELAT TULI MAKSETTUA IISALMESSA

IPK – KOOVEE 3 – 6 (0-0, 2-5, 1-1)

Maaliton avauserä, mutta tärkeä ison alivoiman selvittäminen

KOOVEE oli heti ottelun avauserässä liikkeellä hiukan isäntiään liukkaammalla luistimella, mutta maalintekoon asti ei vireystila riittänyt. Erän puolenvälin jälkeen kapteeni Ville Lehtonen ajettiin ulos päähän kohdistuneen taklauksen johdosta ja IPK:lle tarjottiin tilaisuutta aloittaa maalitehtailu. KOOVEE kuitenkin puolusti sisukkaasti, eikä isännät onnistuneet kertaakaan maalia ylivoimallaan tekemään.

Toisessa erässä tehtailtiin maaleja

Toinen erä alkoi KOOVEEn kovalla painostuksella ja IPK:n avauspeli saatiin sekoitettua oikein kunnolla. Isännät alkoivat painostuksen alla tekemään isoja virheitä, joista KOOVEE pääsi rokottamaan oikein kunnolla. 49 sekunnin aikana Dynamo iskee taululle luvut 0-3, viimeisin vain 10 sekuntia IPK:n aikalisän jälkeen. Maaleista vastasivat Sami Tamminen, Ville Saloranta sekä Vili-Jesper Koivula. Vielä kun Julius Valtonen pääsee iskemään yhden maalin, alkaa iisalmelaisyleisö jo hermostua omiensa tekemiseen. IPK:n Otto Huttunen herättääkin kotiyleisön toiveet iskemällä heidän avausmaalinsa ohi hyvin pelanneen Tomi Ristelin. Ennen taukoa iskevät molemmat kultakypärät vielä kertaalleen, ensin Koivula ja seuraavaksi Julius Rantaeskola ja tauolle mennään 2-5 lukemissa.

Isännät saavat kirivaihteen päälle, mutta KOOVEE kestää

Kolmanteen erään luistelee jo sisuuntunut IPK, joka tauon aikana vaihtoi myös maalivahtiaan. Elmeri Metsävainio sai väistyä Tuomas Tolosen tieltä. Isännät painostavat hurjasti,mutta KOOVEE pelaa kärsivällisesti ja nöyrästi,kunnes ylivoimalla IPK onnistuu kavennusmaalin tekemään kotiyleisön riemuksi. Saku Kinnusen siniviivalaukaus ohittaa Ristelin ja ottelu saa vielä jännittävän lopun. Vajaa kolme minuuttia ennen loppua IPK ottaa maalivahdin pois ja koittaa ylivoimalla saada KOOVEEn johtoa kurottua kiinni,mutta Sami Tamminen pääsee kaukaa omalta alueelta iskemään kiekon keskelle tyhjää IPK-maalia ja loppunumerot 3-6 syntyvät.

Voitto oli erittäin tärkeä KOOVEElle, joka edelleen taistelee tuosta kymppipaikasta ja suorasta säilymisestä. Eroa K-Vantaaseen on nyt 10 pistettä ja IPK:hon 6 pistettä. Huomenna KOOVEE matkaa Joensuuhun taistelemaan pisteistä Jokipoikien kanssa.