Ketterä oli kotonaan erittäin vahva ja jätti KOOVEEn maaleitta

Ketterä – KOOVEE 4-0 (1-0,1-0,2-0)

Puolivälierien kolmas ottelu ja kolmas pelipaikka, kun Lappeenrannassa avausotteluansa isännöinyt Ketterä palautti pelit kotikaupunkiinsa Imatralle. KOOVEE lähti otteluun 2-0 sarjajohdossa ja Ketterä näin ollen hakemaan avausvoittoaan kevään pudotuspeleissä.

KOOVEEn rankka pariviikkoinen näkyi tänään, luistin ei kulkenut kuten aikaisemmissa otteluissa. Illan ottelu oli tavallaan seitsemäs kymmeneen päivään, joten rasitusta kapealla materiaalilla pelaavalla joukkueella on ollut.

Avauserä:

Ketterä tuli otteluun odotetun kovalla sykkeellä ja hallitsikin avauserää selvästi. Eilinen maratonottelukaan ei näyttänyt isäntien jaloissa painavan, sillä melkoinen tempo heillä pelissä oli. KOOVEElle tosin avautui heti ensimmäisellä minuutilla mahdollisuus avausosumaan ylivoimalla, mutta Ketterä pystyi peittämään jälleen maalintekopaikat.

Tänään Ketterä pelasi sillä tasolla, mitä siltä runkosarjassakin nähtiin. Ottelun avausmaali oli tästä esimerkkinä, kun Mikko Haaparanta sai kiekon omalla siniviivallaan täyteen vauhtiin ja ajoi röyhkeästi aina KOOVEEn maalille laukoen kiekon yläriman kautta maaliin.

KOOVEE ei oikein kunnon hyökkäyksiä saanut lainkaan ja laukauksia kohti Ketterän maaliakin ainoastaan kolme. Reima-Ville Roos puolestaan jatkoi loistavia otteitaan ja 15 torjunnallaan huolehti siitä, etteivät isännät päässeet tauolle yhden maalin johtoa suuremmilla lukemilla.

Toinen erä:

KOOVEE pääsi erän alkuun jo paremmin mukaan, eikä peli ollut enää niin yksipuolista kuin avauserässä. Ketterällä oli toki mainio tilaisuus lisätä johtoaan rangaistuslaukauksesta, mutta Roos nollasi helpohkosti Janne Naukkarisen. KOOVEEn parhaat paikat oli Karri Aholla ja Emil Järventiellä, mutta tulos jäi puuttumaan.

Hiljalleen Ketterä otti pelinhallinnan jälleen itselleen ja KOOVEElla oli vaikeuksia saada purettua peliä alueeltaan pois. Kotijoukkue oli tähän otteluun ottanut ketjullisen tuoreita jalkoja mukaan ja he toivat isännille rutkasti energisyyttä pelaamiseen.

Roos tuntui torjuvan kaikki Ketterän lähentelyt, mutta kertaalleen hänkin joutui erässä antautumaan. Jarkko Harjula pääsi lopulta iskemään maalinedustalta irtokiekon sisään. Roos oli sitä ennen jo kahdesti torjunut, mutta kolmannelle yritykselle ei hän mitään enää voinut.

Kolmas erä:

Päätöseräänkään KOOVEE ei saanut peliään siihen kuntoon, että Ketterä olisi voitu tosissaan haastaa voiton suhteen. Hiukan erässä jo haettiin henkistä otetta perjantain otteluunkiin, sillä taistelupareja ja kahinoita näkyi yliin kyllin.

Harjula iski ylivoimalla isännät jo kolmen maalin johtoon, jonka jälkeen he uskalsivat hiukan jo nostaa jalkaa kaasupolkimelta. KOOVEEn valmennus otti Roosin pois maalilta jo kuusi minuuttia ennen erän päättymistä päästessään muutoinkin ylivoimalle. Laukauksia saatiinkin kohti Ketterän maalia, mutta kovin vaarallisia tilanteita ei lopulta syntynyt. Janne Kettunen osui vielä tyhjään maaliin ja sinetöi 4-0 loppunumerot.

Pelit jatkuvat perjantaina Hakametsässä ja lauantaina Imatralla. Välipäivä tulee KOOVEElle enemmän kuin tarpeeseen, sillä voitonmakuun päässyt Ketterä janoaa sarjan tasoitusta. Kotiyleisön tuella KOOVEE on valmiina jatkamaan taistelua jatkopaikasta.