Kiekko-Pojat nollasi KOOVEEn

Kiekko-Pojat – KOOVEE 6-0 (2-0,2-0,2-0)

KOOVEE matkasi Outokumpuun Kiekko-Poikien vueraaksi tarkoituksenaan palata takaisin voittojen tielle ja nousta pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Yritys olikin energistä, mutta tehottomuus viimeistelyssä vaivasi jälleen joukkuetta.

Kotijoukkue iski kaksi maalia joka erässä eikä KOOVEE onnistunut kertaakaan, siinä kiteytettynä tiistai-illan ottelun kuva. Ero pudotusviivaan pysyi neljässä pisteessä, mutta KeuPa HT:lla on nyt kolme peliä vähemmän pelattunakin.

Erä 1:

KOOVEE aloitti ottelun erittäin pirteästi ja vieraili pariinkin otteeseen vaarallisesti Eemil Vinnin vartioimalla maalilla. Maalia ei kuitenkaan syntynyt, mutta kotijoukkue siinä onnistui juuri kun viides peliminuutti tulossa täyteen. Osku Koivistoinen pääsi ohjaamaan takatolpalta viivalaukauksen eikä Verneri Virtasen venytys aivan yltänyt kiekon tielle.

KOOVEE jatkoi painostamiseen ja sai luotua ihan hyviä tilanteita isäntien maalille, mutta maalia ei kuitenkaan saatu tehtyä. Kertaalleen katseltiin kuvanauhaltakin, mutta kiekko ei silloinkaan mennyt maaliin. Edes ylivoima ei tuottanut tulosta, kovasta yrityksestä huolimatta, mutta alivoimallakin saatiin vaarallinen tilanne luotua.

Erä oli KOOVEEn hallintaa, mutta tauolle mentiin Kiekko-Poikien kahden maalin johdossa. Hiukan avausmaalin kopio,missä tällä kertaa maalin takaa takatolpalle liukunut Taneli Kovaniemi pääsi vuorostaan iskemään kiekon sisään.

Erä 2:

Nälkäisesti KOOVEE hakemaan illan avausosumaansa myös toiseen erään, mutta Vinnin maali pysyi koskemattomana. Varsinkin viimeksi Outokummussa hattutempun iskenyt Emil Järventie oli jälleen hanakkaasti maalia hakemassa.

Kiekko-Pojat jälleen näytti terävämpää viimeistelyä, kun erän puolenvälin lähestyessä Eppu Karuvaaran rannelaukaus löysi tiensä Virtasen varusteiden kautta maalin perukoille.

Ratkaisevan tuntuisen 4-0 maalinsa Kiekko-Pojat teki ylivoimalla. Asialla oli Adam Dvorak, joka pääsi iskemään Virtasen torjuman irtokiekon maaliin. Erän loppu mentiin muutoinkin isäntien hallitessa pelitapahtumia, lisäosumia eivät hekään kuitenkaan enää saaneet tehtyä.

Erä 3:

Päätöserä oli samoin isäntien hallintaa ja Virtanen joutui useampaan otteeseen esittämään akrobaattisia torjuntoja. KOOVEEn omat hyökkäykset eivät enää olleet niin vaarallisia, mitä ne ottelun alussa vielä olivat.

Seitsemän minuuttia ennen loppua KOOVEEn valmennus teki rohkean ratkaisun joukkueen päästessä ylivoimalla. Maalivahti pois ja 6-4 ylivoimalla hakemaan maalia oli tarkoitus, mutta hävityn aloituksen jälkeen pääsi Jasper Viitala iskemään alivoimalla kiekon tyhjään KOOVEE-maaliin.

Eikä siinä vielä kaikki, sillä avausmaalin iskenyt Koivistoinen onnistui jälleen takatolpalta siirtämään kiekon lähes tyhjään maaliin. Näin Kiekko-Pojat kaunisteli lukemat 6-0 lukuihin.