Kiihkeä kärkikamppailu luvassa, kun KOOVEE kohtaa K-Espoon vieraskaukalossa

KOOVEE matkaa tänään Espooseen, jossa Mestiksen viimeisellä kierroksella ennen maaottelutaukoa K-Espoo isännöi ottelua. Kyseessä on samalla A-lohkon kärkikamppailu, mutta myös koko Mestiksen sarjataulukon sijoilla kaksi ja kolme olevien joukkueiden kohtaaminen..

K-Espoo lähtee otteluun kahden voiton putkessa. Kotivoitto K-Vantaasta ja vierasvoitto FPS:sta palautti espoolaiset takaisin voittokantaan, kun kovassa vireessä oleva TUTO oli heidät jatkoajalla viikko takaperin voittanut. Toissapäiväisen paikallisottelun voiton takuumiehinä espoolaisilla oli nollapelin torjunut Roope Taponen sekä kolme tehopistettä kerännyt hyökkääjä Tommi Takaveräjä. Joukkueen tehokkain pelaaja on ollut Petteri Villanen 6+4 tehoilla, mutta KOOVEEn kannattaa pitää silmällä myös peräti seitsemän maalia tehnyttä Anton Ollikaista.

K-Espoo on A-lohkon toisena ja koko sarjan kolmantena pistekeskiarvolla 2,17%. Viisikkopelaamisessa sen vahvuus on ollut tehokkaassa viimeistelyssä, mutta puoluspää ei ole aivan yhtä tehokkaasti toiminut.  Erikoistilanteissa sitten asiat kääntyvätkin päälaelleen, sillä ylivoimalla espoolaiset ovat olleet sarjan toiseksi huonoimpia,mutta alivoimalla puolestaan kärkipäässä.

Myös KOOVEE lähtee otteluun kahden voiton putkessa, muutoinkin viime otteluiden saldo on lähes identtinen K-Espoon kanssa. Tappio TUTO:lle, jonka jälkeen voitot FPS:sta sekä K-Vantaasta. Kotivoitossa sitkeästä FPS:ta isoimmat kiitokset kuuluvat 2+1 tehot iskeneelle koko Mestiksen pistepörssin kärkimiehelle Niko Lahtiselle sekä loistavasti jälleen joukkuetta tiukoilla hetkillä pystyssä pitänyttä maalivahti Kimmo Rautiaiselle. Lahtinen ohitti pistepörssissä Ilvekseen siirtyneen Joona Koppasen, joka on vieläkin toisena. Pörssin seitsemänneltä sijalta löytyy taitava Liam Finlay.

Niko Lahtinen nousi Mestiksen pistepörssin kärkeen

KOOVEE johtaa A-lohkoa todella niukasti yhden sadasosan erolla K-Espooseen ja on puolestaan koko sarjassa toisena IPK:n takana. Myös KOOVEEn hyökkäyspelaaminen on ollut erittäin vahvaa ja joukkue onkin tehnyt toiseksi eniten maaleja Mestiksessä. Aivan alkukaudesta takkuillut puolustuspelaaminenkin on alkanut hiljalleen parantua. Erikoistilannepelaamisessa KOOVEE on ollut vahva, niin yli-kuin alivoimillakin.

Juuso Hahlin taktiset kuviot ovat alkaneet tuottamaan tulosta

Joukkueet ovat tällä kaudella kohdanneet toisensa kahdesti, molempien napatessa selvät vierasvoitot. Tämän putken jatkuminen ainakin tänään sopisi KOOVEElle vallan mainiosti. Mestis jää tämänpäiväisten pelien jälkeen puolentoista viikon tauolle ja KOOVEEn seuraava peli pelataan torstaina 12.11. Hakmetsässä ja vastustajana silloin K-Vantaa.

Ottelu alkaa tänään klo 17.00 ja on nähtävissä Ruutu Urheilun kautta.

Joukkuekuvassakin huomioidaan kasvomaskien tärkeys