KOOVEE ei pystynyt IPK:ta kaatamaan vieraskentälläkään

IPK – KOOVEE 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Vieraskiertueelta ei tällä kertaa irronut pistettäkään KOOVEElle, kun vahvassa vireessä oleva IPK piti kaikki pisteet itsellään. Tulikuuma maalintekijä Ville Sippala ja Mestiksen tehokkain ylivoima koituivat KOOVEEn kohtaloksi marraskuisessa Iisalmessa.

Avauserä:

KOOVEE lähti otteluun paremmin valmistautuneena kuin edellispäivänä Kajaanissa. Joukkue pystyi aivan tasaväkiseen pelaamiseen IPK:ta vastaan ja hiukkasen paremmalla onnella olisi maalinteossakin onnistuttu.

Kotijoukkueen vaarallisuus ylivoimalla tiedettiin ja jäähytöntä peliä KOOVEE pyrkikin pelaamaan. Se ei kuitenkaan toteutunut ja IPK teki sen, mitä kotiyleisö heiltä odottikin. Mestiksen paras maalintekijä Sippala oli kärppänä paikalla, kun irtokiekko ylivoimalla pyöri KOOVEEn maalilla, ja onnistui törkkäämään kiekon maaliin.

KOOVEEkin pääsi kertaalleen ylivoimalla maalintekoa yrittämään. Hyvän mylläkän joukkue saikin aikaiseksi isäntien maalille, mutta kiekko ei millään suostunut maaliin menemään.

Toinen erä:

Toisessa erässä KOOVEE pääsi jälleen ylivoimalla erittäin lähelle tasoitusosumaa, mutta lähelle se vain jäi. Paras paikka oli Tomi Iso-Mustajärvellä, joka pääsi läpiajosta maalia yrittämään, mutta isäntien maalilla torjunut Eetu Randelin oli tilanteessa vahvempi.

KOOVEE haki vimmatusti tasoitusta, mikä avasi välillä myös IPK:lle vastahyökkäyksiä. Yhdestä nopeasta hyökkäyksestä isännät jo tuulettivat maaliakin, mutta videotarkistuksesta näkyi, kuinka Reima-Ville Roos ehti hanskallaan kauhoa kiekon maaliviivalta turvallisemmille vesille.

IPK tarvitsi jälleen ylivoiman onnistuakseen maalinteossa. Sen teki, kukapa muukaan, jälleen Sippala. Osumassa oli tosin tuuriakin mukana, sillä hänen lähes nollakulmasta maalille toimittama kiekko kimposi KOOVEE-puolustajan mailasta maaliin.

Kolmas erä:

Päätöserä noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin toinenkin erä. KOOVEE yritti kovasti maalia tehdä, mutta IPK:n puolustus Randelinin johdolla kesti nuo tilanteet. Edes ylivoimalla ei KOOVEE päässyt kuparistaan rikkomaan.

KOOVEEn kiri koki kovan kolauksen reilu kuusi minuuttia ennen erän loppumista, kun IPK onnistui tasaviisikoinkin maalinteossa. Sen laukoi siniviivalta joukkueen kultakypärä Alex Cotton, joka hyödynsi Roosin edessä olleen vahvan maskin.

Enempää osumia ei enää nähty ja KOOVEE joutuu palaamaan Itä-Suomen kiertueeltaan ilman pisteitä ja ainoastaan yhden osuman kahdessa ottelussa tehneenä. Peli oli kuitenkin huomattavasti parempaa kuin Kajaanissa, ainoastaan tehottomuus vei mahdollisuuden kamppailla pisteistä tänään.

Päävalmentaja Miikka Kuusela harmitteli ottelun jälkeisessä C Moren haastattelussa tehottomuutta. “Ei ainuttakaan maalia tehty, eilenkin oli nuhaista sen suhteen. Tontteja kyllä oli jokuseen maaliin. Niistä onnistuminen olisi tuonut joukkueelle lisävirtaa”, oli nopea analyysi ottelun kulusta.

Alkava maajoukkuetauko tulee KOOVEElle sikäli hyvään aikaan, että sairastuvalla on tärkeitä pelaajia. Tämänkin Kuusela toteaa. “Nyt ensin huilataan pari päivää. Sitten taas treenataan. Tiettyjä haavoja nuollaan, että saadaan äijiä terveiksi. Se on meille se isoin asia tauolla”, myönteli päävalmentaja ennen kotiinlähtöä.

KOOVEElle tulee taukoa peleistä lähes kaksi viikkoa, sillä seuraava ottelu on vasta torstaina 17.11. Silloin kahden kotiottelun viikko alkaa Joensuun Kiekko-Poikien kohtaamisella ja lauantaina Hakametsään saapuu puolestaan RoKi Rovaniemeltä.