KOOVEE ennen taukoa IPK:n vieraana

Eilen tappion Kajaanissa kärsinyt KOOVEE matkaa tänään 90 kilometriä etelään päin Iisalmelle, jossa se kohtaa hyvin levänneen IPK:n. Kotijoukkue pelasi edellisen ottelunsa keskiviikkona, joten kotiedun lisäksi he pääsevät tuoreilla jaloilla KOOVEEta isännöimään.

Sarjassa neljäntenä oleva IPK on peräti viiden ottelun voittoputkessa, joka alkoi heidän onnistuneesta Tampereen vierailustaan. IPK on muutoinkin ollut KOOVEElle vaikea vastustaja, sillä voiton iisalmelaissita KOOVEE on napannut viimeksi lähes kolme vuotta sitten.

Eilen KOOVEE sortui jälleen jäähyihin, johon ei tänään olisi kyllä varaa. IPK:n ylivoima on Mestiksen tehokkainta, onnistumisprosentin ollessa peräti 42.86%. Alivoimapelaaminen ei puolestaan ole aivan yhtä hyvin toiminut, sillä 77.42% onnistuminen oikeuttaa vasta kymmenenteen sijaan.

IPK:n tehokkain pelaaja on KalPa:sta lainalla oleva kanadalaispuolustaja Alex Cotton (5+11). Saa nähdä kauan hän vielä pelaa Mestiksessä, ennen kuin kutsu Liigaan saapuu. Erittäin vaarallinen ja ylivoimaisesti maalipörssiä johtava Ville Sippala (12+3) sekä läpimurtokauttaan pelaava Veikka Halonen (3+9) löytyvät Cottonin takaa. Maalivahdeista Eetu Randelin (88.83%) on ollut selkeä ykköstorjuja, jättäen Eetu Pasaselle (90.00%) ainoastaan puoli tuntia pelattuja minuutteja.

KOOVEEn sijoitus sarjataulukossa on seitsemäs, jolla joukkue on tasapisteissä RoKi:n kanssa. Viiden ottelun kuntopuntarista löytyvät voitot TUTO:sta sekä FPS:sta, tappiot ovat tulleet Hokkia, IPK:ta sekä K-Vantaata vastaan.

Ylivoiman onnistumisprosentti 12.24% on Mestiksen toiseksi heikointa, mikä on yksi osa syy sarjasijoituksen putoamiseen kärjestä keskikastiin. Alivoimalla joukkue on suhteellisen hyvin pelannut, jäähyjä joukkue on pystynyt tappamaan 82.76% tarkkuudella.

Okko Kangasniemi (3+14) kantaa edelleen kultaista kypärää ja kokoonpanosta tänäänkin puuttuvat Samu Markkula (6+7) ja Verneri Metsänen (3+5) ovat hänen pahimmat uhkaajansa sisäisessä pistepörssissä. Maalivahdeista eniten pelanneet Samu Pakarinen ja Verneri Virtanen ovat vierasmatkalta sivussa. Torjuntavastuussa olevalla Reima-Ville Roosilla (83.58%) on peliminuutteja reilun kahden ottelun verran.

Vierasreissulla kun ollaan, niin muutoksia pelaajistoon ei yleensä ole luvassa. Nyt kuitenkin pelikieltonsa kärsinyt Santtu Hakanen palaa kokoonpanoon.

Maalissa jatkaa siis eilenkin torjunut Roos ja nuori Matthieu Herpin on luukulla.

Puolustuksessa mennään tutuilla pareilla, nyt tosin Adam Wolin pääsee tutummalle paikalle puolustukseen.

7 Kantola Oskari – 18 Wehmas Jeremi

36 Ruusu Elias – 23 Hänninen Jami

49 Västilä Markus – 5 Hällfors Kalle

42 Wolin Adam

Hakasen paluu puolestaan muuttaa ketjuja hiukan:

26 Kangasniemi Okko – 27 Hakanen Santeri – 17 Kinnari Aku

72 Sillanpää Santeri – 55 Iso-Mustajärvi Tomi – 19 Kos Jakub

8 Nieminen Ville – 20 Aalto Santeri – 21 Kivimäki Jere

52 Ojala Aleksi – 16 Aho Perttu – 9 Nyppeli Jesse

Tämän ottelun jälkeen onkin viikon mittainen maaottelutauko. KOOVEEn pelit jatkuvat torstaina 17.11. Hakametsässä, kun vieraaksi saapuu Kiekko-Pojat Joensuusta.