KOOVEE eteni puolivälieriin – Ryöstöretki Vantaalle onnistui jälleen

K-Vantaa – KOOVEE 2-3(1-0,1-1,0-1,0-1) 1.JE

Torstai on toivoa täynnä, sitä mietittiin molempien joukkueiden kannattajien joukossa Vantaan Tikkurilassa. Kaksi kovaa kiekkojoukkuetta, joista vain toisen kausi jatkuisi illan jälkeen.

Kuten sarjan aikaisemmissa otteluissa oli KOOVEE tänäänkin lähes koko ajan takaa-ajajana. Kahdesti joukkue nousi jälleen tasoihin ja lopullisen niitin joukkue löi K-Vantaan arkkuun jatkoerässä rangaistuslaukauksella.

Avauserä:

Ottelu alkoi molempien joukkueiden hakiessa pelin hgallintaa itselleen. Puolustaminen oli tiivistä ja virheitä vältettiin. KOOVEE sai muutamia hyökkäyksiä vantaalaisten päätyyn, mutta koko sarjan hyvin torjunutta Samuli Tervoa ei kuitenkaan saatu yllätettyä.

Erän puolen välin jälkeen vantaalaiset riistivät kiekon omalla alueellaan ja pääsivät vastahyökkäykseen, jonka seurauksena Terry And onnistui yllättämään Reima-Ville Roosin ja vei kotijoukkueen johtoon.

Toinen erä:

Erä oli luistelutemmoltaan huomattavasti avauserää vauhdikkaampi ja selekästi pudotuspelihenkistä pelaamista puolin ja toisin. KOOVEE tasoiiti pelin ylivoimalla, kun Oskari Kantolan viivalaukaus löysi tiensä perille Tervon selän taakse. Syöttöpisteet Emil Järventielle ja Okko Kangasniemelle.

K-Vantaa kuitenkin onnistui siirtymään uudelleen johtoon Kasper Halttusen maalilla. Vaikka KOOVEE haki vimmatusti tasoitusosumaa, ei sitä toisessa erässä saatu tehtyä.

Kolmas erä:

Tikkurilan jäähallissa runsaslukuinen yleisö sai nauttia todella viihdyttävästä pudotuspelitunnelmasta. KOOVEE lähti ajamaan takaa isäntien johtoa ja painoi päälle kuin raivo härkä. Tasoitus myös nähtiin, kun Jere Kivimäki teki uran ensimmäisen osumansa tärkeään paikkaan. Syöttäjinä Santtu Hakanen ja , kukas muukaan, Kangasniemi.

Tämän jälkeen peli aaltoili päädystä toiseen, molempien pyrkiessä ratkaisemaan ottelu varsinaisella peliajalla. Tiiviit puolustustukset sekä kahden tulikuuman maalivahdin torjunnat pitivät kuitenkin lukemat erän loppuun asti ja ratkaisu siirtyi jatkoerään.

Jatkoerä:

Jatkoaikaa oli pelattu seitsemän minuuttia, kun Santeri Aalto karkasi läpiajoon ja maalintekoon, mutta epäonnistui. Tilanseesta tuomittiin kuitenkin koukkaamisesta rangaistuslaukaus. Rangaistuslaukausta ampumaan saapunut Okko Kangasniemi ei epäröinyt vaan laukoi Kiekko-Vantaan kesälomalle. Tuomaristo tarkisti vielä tilanteen kuitenkin videolta, mutta tuomariston päätös oli hetken analysoinnin jälkeen selvä ja maali hyväksyttiin.