KOOVEE haastaa tänään Peliitat

Päivän ainoa Mestiksen ottelu pelataan tänään Heinolassa, jossa Peliitat isännöi KOOVEEta karujen betoniseinien ympäröimällä Versowood Areenalla.

Peliitat on tällä hetkellä sarjataulukossa 11. sijalla, neljä pistettä kahdeksantena olevaa KOOVEEta perässä. Kuntopuntarin perusteella kotijoukkue on hienoinen suosikki, sillä viidestä edellistä ottelusta on joukkue voittanut kaksi, kun KOOVEElla puolestaan on ainoastaan yksi voitto.

Peliitoille tämä on toinen peli putkeen tällä viikolla. Eilen he hävisivät kotihallissaan voittomaalikilpailussa Kiekko-Pojille. Kilpailussa tarvittiin peräti yhdeksän kierrosta laukojia, kunnes voittaja vasta selvisi. KOOVEEn edellinen peli on lauantailta, jolloin se Hakametsässä jäi nollille RoKi:n oltua tyly vierailija.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset ovat perinteisesti olleet tasaisia ja vähämaalisia. Viime kaudella joukkueet pelasivat vastakkain peräti kuusi kertaa, joista Peliitat voitti neljä ottelua. KOOVEEn viimeisin voitto Peliitoista on tämän vuoden tammikuulta. Silloin vieraskaukalosta 2-3 voiton maalintekijöinä olivat Jani Nyman kahdesti ja Juuso Walli kertaalleen.

Heinolalaisten parhaat pistemiehet ovat läpimurtokauttaan pelaava Niklas Virtanen (7+5), Konsta Jaakola (3+9) sekä puolustaja Juuso Arola (4+6). Katseet kannattaa suunnata myös Eetu Selänteeseen, joka on yhdeksään otteluun kerännyt tehot 2+3. Maalivahdit Riku Räihä (90.57%) ja Eetu Uotinen (89.15%) ovat pelanneet alkukauden puoliksi. Eilen Kiekko-Poikia vastaan tolppien välissä oli kuitenkin Jukureista lainalle saapunut Markus Ruusu. Tänään saatetaan nähdä veljesten välinen taisto, sillä nuorempi veli Elias luutii KOOVEEn puolustuksessa.

KOOVEE on alkuviikon käyttänyt huolellisesti kuvioitaan hioen. Ongelmia on ollut varsinkin viimeistelyssä. Myös jäähyjä KOOVEElle on vihelletty aivan liikaa, tähänkin on puututtu. Joukkue lähtee katkaisemaan kahtakin tappioputkea. Joukkue on nyt hävinnyt neljä viimeisintä otteluaan sekä seitsemän perättäistä vierasottelua.

Kokoonpanoissa ei isoja muutoksia ole. Maalinsuulla jatkaa Samu Pakarinen ja Reima-Ville Roos on penkillä.

Puolustukseen saapuvat Ilveksestä Santeri Airola sekä Otto Heinonen. Parit muodostuvat tänään:

7 Kantola Oskari – 11 Airola Santeri

9 Heinonen Otto – 18 Wehmas Jeremi

36 Ruusu Elias – 23 Hänninen Jami

Hyökkäysketjuissa pientä viilausta pelipaikkojen suhteen, pelaajien pysyessä samoina kuin lauantaina. Uudistetut ketjut ovat tänään:

26 Kangasniemi Okko – 27 Hakanen Santtu – 15 Markkula Samu

72 Sillanpää Santeri – 55 Iso-Mustajärvi Tomi – 14 Korhonen Joona

33 Järventie Emil – 52 Bau Samu – 19 Kos Jakub

8 Nieminen Ville – 20 Aalto Santeri – 28 Metsänen Verneri

21 Kivimäki Jere

Ottelu käynnistyy klo 18.30 ja kotisohville sen tarjoaa C More asiantuntevasti selostettuna. Lauantaina pelataan jälleen Hakametsässä, silloin maksetaan potut pottuina Ketterälle. Tervetuloa siis kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!