KOOVEE hakee jatkoa voittoputkelle IPK:n vieraana

Neljän ottelun voittoputkessa oleva KOOVEE vierailee tänään Iisalmella, jossa kovavireinen IPK pyrkii jatkamaan omaa putkeaan. Heillä on myös neljän voiton putki takana, mutta pisteitä ovat keränneet peräti 12 perättäisessä ottelussa.

Vahvat otteet ovat nostaneet iisalmelaiset jo sarjassa kolmanneksi, ainoastaan pisteen päähän kolme ottelua enemmän pelanneesta Ketterästä. Tähän otteluun IPK pääsee hyvin levänneenä, sillä edelliset pelinsä he pelasivat viikonloppuna Latviassa voittaen Zemgalen molemmissa otteluissa.

IPK:n menestymisen takana on varsinkin loistavasti toimiva ylivoimapeli, joka on selkeästi Mestiksen parasta 43.33% onnistumisprosentillaan. Eli lähes joka toisella ylivoimallaan on IPK onnistunut maalin tekemään. Sanomattakin on selvää, että KOOVEEn kannattaa pyrkiä pysymään poissa jäähyaitiosta. Alivoimapelaaminen kotijoukkueella on hyvää keskitasoa, jäähyt he ovat pystyneet tappamaan 79.52% tehokkuudella.

Syyskauden tulikuumin pelaaja Ville Sippala on syytä ottaa myös huomioon. 20 ottelussa peräti 18 maalia tehnyt Sippala on ratkaissut monta peliä joukkueelleen, tästä kertoo viisi voittomaalia ja seitsemän ylivoimaosumaa. Joukkueen toiseksi tehokkain on ollut puolustaja Alex Cotton, joka on 16 ottelussaan iskenyt tehot 7+17.

KOOVEE pääsee Itä-Suomen vierailulleen myös levänneenä, sillä edellinen peli oli perjantaina ja viikonloppu oli kokonaan vapaa. Viime viikon back-to-back otteluta K-Vantaata päättyivät KOOVEEn voittoihin ja edellisellä viikolla kaatuivat sekä Ketterä että Peliitat.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kolmasti tämän syksyn aikana, kertaalleen Suomen cupissa ja kahdesti runkosarjassa. IPK on nuo pelit voittanut, venyttäen perättäisten voittojen putkensa jo yhdeksään. KOOVEE on heidät viimeksi voittanut marraskuussa 2019, joten nyt on korkea aika tuokin putki katkaista.

Sarjataulukossa KOOVEE on tällä hetkellä yhdeksäntenä, mutta vain viisi pistettä kuudetta sijaa pitävää RoKi:a perässä. Joukkueen ylivoiman onnistumisprosentti on vieläkin sarjan toiseksi huonoin 14.29%, vaikka parannusta siihen koko ajan tuleekin. Tiivistynyt puolustuspeli on parantanut myös alivoiman toimivuutta, 80.46% oikeuttaa kuudenteen sijaan alivoimataulukossa.

KOOVEEn sisäisen pistepörssin kärkipaikat valtaavat ykkösketjun miehet. Okko Kangasniemi (3+19), Samu Markkula (9+8) sekä Santtu Hakanen (4+11) ovat luoneet vaihdosta toiseen vaarallisia tilanteita, välillä jopa laukaukset unohtaen. Viime aikoina on onneksi tehoja alkanut löytyä muiltakin ketjuilta ja joukkue on vastujalle vaarallinen joka vaihdossa.

Flunssakausi harventaa jälleen kokoonpanoa, mutta iskukykyisellä joukkueella KOOVEE Itä-Suomeen matkustaa. Verneri Virtanen pääsee pitkästä aikaa mukaan ja on tänään luukulla. Puolustuksesta puuttuvat tänään Oskari Kantola ja Jeremi Wehmas. Heitä paikkaamaan nousevat Otto Heinonen sekä Matias Hautala. Hyökkäyksestä puuttuvat Tomi Iso-Mustajärvi, Emil Järventie sekä Jere Kivimäki. Heitä paikkaavat tänään Perttu Aho, Adam Wolin sekä Jesse Nyppeli.

Ottelu alkaa Kankaan jäähallissa klo 18.30. Ottelu on myös IPK:n yhteiskuntavastuupeli, jossa seura ottaa vahvasti kantaa kiusaamiseen. Seuran juniorit vannovat ensimmäisellä erätauolla Karhu-valan, jossa sitouvat noudattamaan seura “Karhu ei kiusaa” -teemaa.

Huomenna KOOVEE jatkaa pelejään Joensuussa Kiekko-Poikien vieraana. Hakametsässä pelataan vielä kerran ennen joulu, kun ensi viikon torstaina joensuulaiset tekevät vastavierailun Tampereelle.