KOOVEE hakee Joensuusta jatkoa pisteputkelleen

Keskiviikkona Hakametsässä Peliitat kaatanut KOOVEE matkaa tänään Joensuuhun Kiekko-Poikien vieraaksi. Molemmat joukkueet tarvitsevat vielä lisäpisteitä parantaakseen asetelmiaan lähestyviin pudotuspeleihin.

Kiekko-Pojat ovat viidentenä, tasapisteissä neljäntenä olevan IPK:n kanssa. Joukkueet todennäköisesti kohtaavat toisensa pudotuspelien puolivälierissä, mutta kotiedun saaminen on vielä ratkaisematta. Toki joensuulaiset joutuvat kääntämään katseitaan myös taaksepäin, sillä Hermes vaanii kahden ja Keupa HT viiden pisteen päässä.

Isännät lähtevät otteluun kolmen voiton putkessa ja edellisiin kuuteen otteluunkin mahtuu peräti viisi voittoa. Viime viikolla joukkue voitti sekä TUTO:n että FPS:n kotonaan ja on saanut alkuviikon keskittyä harjoittelemaan viikonloppua varten.

Kotijoukkueen tehokkaimmat pelaajat ovat tšekkiläinen Denis Kusý (22+27), Joel Kerkkänen (17+29) sekä kazakstanilainen Artur Gatiyatov (8+28). Torjuntavastuun ovat tasaisesti jakaneet Riku Lindroos (88.93%) ja Kasper Lehikoinen (87.55%).

Joukkueiden kolme keskinäistä ottelua ovat olleet todella tasaisia ja päättyneet ainoastaan yhden maalin erolla. Kiekko-Pojilla voittoja on kaksi, toinen tuli jatkoajalla ja toiseen tarvittiin vielä voittolaukauksetkin. Viimeisimmän kohtaamisen KOOVEE voitti 2-1 Oskari Kantolan ja Samu Markkulan maaleilla.

KOOVEE on kolmen ottelun pisteputkessa, muutoinkin kuudesta viimeisimmästä ottelusta ainoastaan kerran joukkue on jäänyt kokonaan pisteittä. KOOVEE on sarjassa yhdeksentenä kaksi pistettä K-Vantaata jäljessä. Nämä joukkueet todennäköiset kohtaavat toisensa villi kortti-kierroksella, mutta kotiedusta käydään vielä kovaa kamppailua.

Joukkueen tehokkaimpien pelaajien suhteen ainoa muutos on viime aikoina ollut Markkulan (14+26) nouseminen kultakypärän haltijaksi ohi Okko Kangasniemen (10+29). Santtu Hakanen (11+20) seuraa kaksikkoa edelleen. Markkulalle ei vaan oikein tunnu löytyvän oikean kokoista kultaista kypärää, keskiviikkonakin hän joutui kesken pelin vaihtamaan mustaan kypärään.

Hyökkäysketjuja on jälleen hiukan muokattu keskiviikosta. Kangasniemi hyökkää nyt Jesse Pelamon ja Markkulan rinnalla ja kovaan kevätvireeseen äityneet Aku Kinnari ja Santeri Aalto puolestaan Santeri Sillanpään kanssa. Tolppien väliin puolestaan palaa Samu Pakarinen.

Näet klo 18.30 alkavan ottelun kätevästi C More -palvelun kautta. Hakametsässä Mestistä pelataan jälleen keskiviikkona, kun IPK saapuu KOOVEEn vieraaksi.