KOOVEE hienoon avausvoittoon K-Vantaasta

KOOVEE – K-Vantaa 6 – 3 (3-1, 1-1, 2-1)

Molemmat joukkueet lähtivät tavoittelemaan avausvoittoaan tämän kauden Mestiksen osalta, sillä sitä ei kahden ottelun jälkeen kummaltakaan vielä löytynyt. Vantaalaiset olivat yhden pisteen ehtineet jo saalistaa, mutta KOOVEE oli vielä nollilla. KOOVEEta kohdannut loukkaantumissuma oli muuttanut kokoonpanoja melkoisesti, joten siltä osin haasteellinen ottelu kotijoukkueelle oli luvassa.

KOOVEE aloitti isännän ottein ja sai hienoisen hallinnan heti alusta itselleen. Avausmaalikin syntyi jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen, kun Juho Liuksialan ranne sivalsi kiekon ohi Samuli Tervon. Ennen erän puolta väliä mursi KOOVEE jälleen vieraiden puolustuksen, tällä kertaa Juuso Walli lähetti hienon ja napakan pystysyötön Vili-Jesper Koivulalle, joka näin teki kauden avausosumansa.

Vantaalaiset onnistuivat rankaisemaan ylivoimallaan, kun Joni Piipponen pääsi lopulta karakiekon iskemään ohi Vadim Zerenkon. Myös KOOVEE onnistui erän lopulla omassa ylivoimassaan kun Walli sai mailansa Liuksialan laukomaan kiekkoon. Toinen syöttöpiste merkittiin Miro Nallille.

Vili-Jesper Koivulaa hymyilytti kauden avausmaalin tekeminen.

Toisen erän aloittivat vieraat terävämmin ja muutaman minuutin ajan peliä pelattiinkin KOOVEEn alueella. Kotijoukkue kuitenkin sai rivinsä koottua ja pääsi peliin mukaan ja kääntämään peliä enemmän vieraspäätyyn. Hiukan ennen pelin puolta väliä iski Liuksiala jälleen, tällä kertaa hän hassutti vastustajaa tekemällä vanhanaikaisella joukkueensa neljännen osuman. Loistavan poikittaissyötön keskialueella hänelle antoi Lassi Vanhatalo ja toinen syöttäjä oli Jesper-Juhani Ilvessuo.

KOOVEE sai kaksi jäähyä melkein perättäin ja toisella kertaa kotijoukkue joutuikin taipumaan vantaalaisten iskiessä kavennusosuman. Sen viimeisteli uransa kolmannessa miesten ottelussa pelannut Niclas Tenhovuori, jolle maali oli myös uran ensimmäinen.

Kolmas erä alkoi K-Vantaan salamamaalilla, kun Aleksi Halme kavensi lukemiksi 4-3 vajaassa minuutissa. Vantaalaiset muutoinkin saivat pidettyä kovaa painetta KOOVEEn päädyssä, mutta kotijoukkueen uhrautuva puolustus sekä Zerenkon loistavat torjunnat pitivät vieraat jatkossa maaleitta.

Vadim Zerenko torjui vakuuttavasti.

Lopussa ilman maalivahtia pelanneet vantaalaiset joutuivat todistamaan kahta KOOVEEn maalia. Ensimmäisen iski Liuksiala ja jälkimmäisen Vanhatalo. Näin KOOVEE nappasi kauden avausvoittonsa pirteän esityksen jälkeen. Varsinkin avauserä poli KOOVEElta todella hienoa pelaamista ja sitä toivottavasti nähdään jatkossakin.