KOOVEE hurjasteli päätöserässä FPS:n ohi

KOOVEE – FPS 5-2 (1-0,0-2,4-0)

Lähtökohdat illan otteluun olivat mielenkiintoiset, sillä KOOVEElta puuttui kotivoitto kahdesta yrityksestä huolimatta. FPS puolestaan oli jäänyt viiden ottelun tappioputkessa sarjan viimeiseksi ja janosi tuon putken katkaisemista.

Toisen erän jälkeen näyttikin siltä, että FPS pystyisi oman putkensa katkaisemaan. KOOVEE kuitenkin osoitti tehokkuutensa ja nousi vahvoilla otteillaan päätöserässä selkeään voittoon ja nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa.

Erä 1:

FPS aloitti erittäin räväkästi ja sai heti avausminuutilla kaksikin maalipaikkaa luotua. Patrik Hamrla oli kuitenkin maalillaan tarkkana, eikä vieraat saaneet salama-alustaan tulosta. KOOVEE kuitenkin sai nopeasti tilanteen hallintaansa ja siirrettyä peliä vieraspäätyyn.

Erän paras maalipaikka oli FPS:lla, kun he pääsivät yllättäen 3-1 ylivoimahyökkäykseen. Jo lähes varma maali jäi kuitenkin syntymättä, kun Hamrla patjoineen piti pömpelinsä puhtaana.

KOOVEE lopulta onnistui maalinteossa, kun Vili Kukkola syötti kiekon kulmasta viivaan Sever Bilgilille. Häneltä kova jäänuoliainen maalille, jonka edustalta Nikolai Hakala sai mailansa väliin ja ohjasi kiekon ohi hölmistyneen Alex Mäkelän.

Erä 2:

Toisessa erässä molemmat joukkueet hakivat nälkäisesti osumia, mutta maalivahdit Hamrla ja Mäkelä pitivät sinnikkäästi pintansa. Tilanteiden perusteella erä olisi voinut hyvinkin päättyä 3-3 lukemissa, sen verran hyviä tilanteita molemmat saivat luotua.

FPS oli tuskaillut edellisissä otteluissaan viimeistelyn tehottomuuden vuoksi, mutta jonkinmoinen ketsuppipullon korkki aukesi lopulta Hakametsässä. Ensin Otto Pasonen nosti rystyltä kiekon ohi Hamlan ja hetken päästä Miro Lehtimäki laukoi ylivoimalla vieraat johtoon.

Erä 3:

Forssalaisten korkki kuitenkin jämähti jälleen kiinni ja KOOVEE puolestaan alkoi onnistumaan paikoistaan isolla prosentilla. Tasoitusosumassa oli hiukan tuuriakin, kun Niko Lahtisen laukaus muutti suuntaa vastustajan mailasta. Syöttöpisteet osumaan merkittiin Janne Seppäselle ja Sebastian Soinille.

Paria minuuttia myöhemiin nähtiin puolestaan todella upea suoritus, kun Kukkola harhautti kärkikynällä kolme FPS-puolustajaa ja laukoi vielä kiekon ohi Mäkelän. Tähänkin syöttäjäksi Soini. Vielä kun Emil Järventie rankaisi b-pisteiden välistä, johon Elias Ruusu toimitti Samuli Vainionpään voittaman aloituskiekon, alkoi KOOVEEn ensimmäinen kotivoitto jo varmistua. Lahtinen pääsi vielä viimeistelemään loppunumerot 5-2 tyhjään maaliin Seppäsen voittamasta oman pään aloituksesta.

KOOVEE nousi voitollaan sarjakakkoseksi, ollen Jokereiden kanssa kuusi pistettä jäljessä kärjessä seilaavasta IPK:sta. FPS:n kohtalona on pitää perää, mutta Hokki ja TUTO ovat ainoastaan pisteen päässä.

Koutsin kommentit:

Ottelun jälkeisessä tv-haastattelussa Miikka Kuuselalla oli hiukan kaksijakoiset tunnelmat: “Totta kai olen tyytyväinen pisteistä. Eka erä voitettiin, vaikkei siinäkään oltu ihan ytimessä. Toisen erän alku oli meiltä hemmetin hyvä, siinä oli tontteja ratkoa peli. Se erä kuitenkin kääntyi forssalaisille“.

Kauaa ei nyt tarvitse odotella seuraavaa kotiottelua, sillä siitä päästään nauttimaan jo perjantaina. Silloin vieraaksi saapuu RoKi Rovaniemeltä, joka on alkuviikon saanut kerätä voimia viikonlopun etelän kiertueelleen. Tervetuloa Hakametsään klo 18.30 alkavaan jännitysnäytelmään!