KOOVEE HYÖKKÄÄ TUTON KIMPPUUN VOITTO MIELESSÄ

KOOVEE haluaa vimmatusti katkaista luvattoman pitkäksi venähtäneen tappioputkensa keskiviikkona, kun Hakametsässä vastaan luistelee TUTO Hockey. KOOVEE on pudonnut jo sarjan viimeiseksi 8 pisteellään, kun taas TUTO on viidentenä 18 pisteellään. Kyseessä on joukkueiden kauden toinen kohtaaminen. Kaksi viikkoa takaperin TUTO haki Hakametsästä pisteet 2-5 vierasvoitollaan.

KOOVEE pelasi viime viikolla kaksi ottelua, molemmat kotonaan. Keskiviikkona K-Vantaa haki vahvan päätöseränsä turvin pisteet 2-5 voitollaan ja lauantaina Ketterä oli parempi luvuin 3-5. Varsinkin lauantainen tappio jäi harmittamaan suuresti, sillä joukkue suorastaan lahjoitti avauserässä vieraille kolmen maalin johdon, eikä loppukiri enää riittänyt tasoitukseen asti. Viime viikon onnistujia oli molemmissa otteluissa maalin tehnyt Julius Valtonen sekä kahdesti Ketterän verkkoon kiekon iskenyt kultakypärä Ville Saloranta. KOOVEEn tuore hankinta Riku Sihvonen oli KeuPan tehokkaimpia pelaajia harjoituskaudella, muttei jostain syystä saanut kunnon näyttöpaikkaa Mestiksessä, joten lähti hakemaan isoa roolia Tampereelta. Häneltä KOOVEE odottaa myös tehoja heti alkuun.

KOOVEE on pienoisen haasteen edessä, sillä vierailija TUTO on napsinut pisteitä tasaiseen tahtiin ja on esiintynyt muutoinkin vakuuttavasti. Viime viikon kolmesta ottelustaan joukkue voitti kotonaan KeuPan ja vieraissa SaPKon. Toki siihen mahtui myös vierastappio Jokipojille, joka tuntuukin olevan hankala vastustaja turkulaisille. Heidän tehomiehensä viime viikolla olivat kolmen maalin Matias Lehtonen sekä kahden maalin Otto Mäkinen.

KOOVEEn tehokkain ketju Kristian Tikka – Niki Huovinen-Ville Saloranta ovat miehittäneet joukkueen sisäisen pistepörssin kärkipaikat, mutta myös liigalainat Julius Valtonen-Eero Savilahti ovat pelanneet erittäin vahvasti. Nyt kaivataankin heille tukea muilta pelaajilta ja onkin mielenkiintoista seurata, miten nopeasti uusi hankinta Riku Sihvonen sopeutuu joukkueeseen. Puolustajista vahvimmin ovat esiintyneet Jerry Laakso sekä Jesper-Juhani Ilvessuo, jotka ovat pystyneet paitsi luutimaan tehokkaasti omassa päädyssä, niin myös tekemään tulosta hyökkäyspäässä.

KOOVEEn edellinen voitto on yli kolmen viikon takaa, jolloin silloinen sarjakakkonen Jokipojat kaatui komeasti 5-3. KOOVEE tarvitsee nyt sen ehjän 60 minuuttisen sekä onnistumisia heti ottelun alussa, jotta itseluottamus saadaan jälleen nostettua oikealle tasolle. Viime peleissä nähdyt hölmöt virheet täytyy pystyä karsimaan pois ja sitä kautta KOOVEElle ohjautuu mahdollisuus pelata sitä energistä ja kiekollista peliä, jolla se alkukaudestakin voittoja napsi. TUTO on ollut erittäin vahva vierasjoukkue, sillä se on kerännyt peräti 12 pistettä vieraskentiltä. Helpolla ei siis KOOVEE tule pisteitä heiltä saamaan.

KOOVEEn edelliset ottelut

TUTOn edelliset ottelut

Keskinäiset ottelut

KOOVEE – Ketterä 3 – 5

SaPKo – TUTO 2 – 3

KOOVEE – TUTO 2- 5

KOOVEE – K-Vantaa 2 – 5

Jokipojat – TUTO 5 – 3

TUTO – KOOVEE 5 – 0

KOOVEE – Hermes 5 – 8

TUTO – KeuPa HT 3 – 2

KOOVEE – TUTO 3 – 6

Ketterä – KOOVEE 6 – 0

TUTO – Jokipojat 1 – 2 VL

 

KOOVEE – TUTO 2- 5

KOOVEE – TUTO 2- 5

 

KOOVEEn pistekärki

TUTOn pistekärki

Ville Saloranta 6 + 6 = 12

Matias Lehtonen 9 + 7 = 16

Niki Huovinen 4 + 6 = 10

Juho Mäkelä 3 + 7 = 10

Kristian Tikka 3 + 5 = 8

Aaro Löyttymäki 4 + 5 = 9

Julius Valtonen 5 + 2 = 7

Lassi Kokkala 3 + 4 = 7

Jerry Laakso 0 + 6 = 6

Mikke Levo 1 + 5 = 6

 

Seuraa heitä:

Riku Sihvonen, KOOVEE: Tuore hankinta, joka varmasti haluaa heti näyttää osaamisensa

Ville Saloranta, KOOVEE: Kultakypärä viillettää jäällä takatukkahulmuten ja tekee tasaisesti tehoja

Julius Valtonen, KOOVEE: Työmyyrä, joka laittaa kroppansa likoon joka vaihdossa

Matias Lehtonen, TUTO: Hirmuisessa vireessä oleva laitahyökkääjä

Sami Salminen, TUTO: Isokoinen ja taitava hyökkääjä, herättänyt mielenkiintoa useissakin liigajoukkueissa

Atte Mäkinen, TUTO: KHL-otteluitakin tilillään, alati vaarallinen hyökkääjä

 

Veikkauksen kertoimet illan otteluun:

1 – 3,70

X – 4,60

2 – 1,65

Kotivoittoa kannattaa ilman muuta kokeilla, sillä pakkohan tappioputken on joskus katkettava. TUTOlla myös murheita puolustuspään loukkantumisten vuoksi (mm. Matt Nickerson sivussa), joten nyt on sopiva tilaisuus KOOVEEn iskeä.

 

Ottelu pelataan Hakametsän jäähallissa ja kiekko putoaa jäähän klo 18.30.

Liput kannattaa ostaa ennakkoon täältä: https://www.seat4.me/tapahtuma/koovee/koovee-tuto-hockey-2018-1

Katsottavissa ilmaiseksi osoitteessa http://kepit.tv ja jälkilähetys Elisa Viihde Sport 2 -kanavalta klo 22.00