KOOVEE iskee tänään Ketterän kimppuun

Eilen KeuPa HT:sta voiton napannut KOOVEE matkaa tänään Imatralle, jossa hallitseva mestarijoukkue Ketterä isännöi ottelua. Yskähdellen kautensa aloittanut kotijoukkue pääsee otteluun levänneenä, sillä heidän edellinen pelinsä oli viime lauantaina.

Ketterä on heille harvinaisessa neljän ottelun tappioputkessa, joten kotijoukkueella on varmasti kova halu katkaista putki kotiyleisönsä edessä. Tosin Ketterä on kohdannut tappioissa kovia vastustajia, Kiekko-Pojat kertaalleen ja K-Espoon peräti kolmesti, kaksi näistä tuli Suomen Cupissa.

Viime lauantaina Ketterä kohtasi Joensuussa Kiekko-Pojat tasaisessa ottelussa, mutta ei saanut viimeistelyään aivan samalle tasolle kotijoukkueen kanssa. Maalintekijänä onnistuivat ainoastaan Santeri Salmela ja Jesse Liuksiala. Ketterä tosin sai viikolla todella kovan vahvistuksen hyökkäykseensä, kun viime kauden pistepörssin voittaja Henry Karjalainen palasi seuraan.

KOOVEE joutui eilen Keuruulla kaksi erää tiukasti puolustamaan ja se saattaa hiukan tänään tuntua jaloissa. Ketterää vastaan joukkueelta täytyy löytyä luisteluvoimaa ja samanlaista tehokkuutta hyökkäyspäässä, mitä eilen avauserässä nähtiin.

Joukkueen vahvuuksiin kuuluu eittämättä leveä pelaajamateriaali ja eilenkin jokainen hyökkäysketju onnistui kentän molemmissa päädyissä. Maalintekijöinä olivat Verneri Metsänen upeasti alivoimalla, tasaviisikoin osuivat Jakub Kos, Ville Nieminen sekä Samu Markkula.

Viime kaudella KOOVEE ei onnistunut pistettäkään Ketterältä nappaamaan. Viimeisin voitto imatralaisista on keväältä 2020, jolloin Hakametsässä KOOVEE voitti 5-3. Imatralta KOOVEE on viimeksi saalistanut täydet pisteet lokakuussa 2019, eli nyt olisi korkea aika päivittää tuo tilasto.

Erikoistilanteet saattavat tänään nousta merkittävään rooliin pistetaistelussa. Ketterä ei vielä tällä kaudella ole pystynyt ylivoimamaalia tekemään, tosin ainoastaan reilu 10 minuuttia sitä heille on ollut tarjolla. KOOVEE on puolestaan kaksi onnistunut tekemään onnistumisprosentin ollessa tasan 20%. Alivoimansa Ketterä on pelannut täydellisesti päästämättä kertaakaan vastustajaa juhlimaan ylivoimaosumaa. KOOVEElle on kahdesti onnistuttu tuo tekemään, mutta toisaalta kerran on joukkue onnistunut alivoimalla itsekin.

Tänään kokoonpanossa nähdään jälleen pieniä muutoksia. Maalissa aloittaa eilen kauden ensimmäiset kolme minuuttiansa pelannut Verneri Virtanen, joten Samu Pakarinen saa tänään huilata luukulla.

Puolustuksesta jää pois Santeri Airola ja hänet korvataan Kalle Hällforsilla sekä Adam Wolinilla. Pakkiparit ovat tänään:

18 Wehmas Jeremi – 23 Hänninen Jami

7 Kantola Oskari – 49 Västilä Markus

12 Hautala Matias – 5 Hällfors Kalle

42 Wolin Adam

Hyökkääjistä jää pois Tomi Iso-Mustajärvi ja Perttu Aho nousee hänen tilalleen. Muutoin ketjut ovat samat kuin eilenkin eli:

26 Kangasniemi Okko – 27 Hakanen Santtu – 15 Markkula Samu

19 Korhonen Joona – 52 Bau Samu – 14 Korhonen Joona

28 Metsänen Verneri – 16 Aho Perttu – 72 Sillanpää Santeri

8 Nieminen Ville – 20 Aalto Santeri – 24 Koivula Vili-Jesper

Kiekko putoaa jäähän tänään klo 17 ja ottelu on nähtävänä suorana ja asiantuntevasti selostettuna C More-palvelussa. Hakametsässä pelataan jo tiistaina ja keskiviikkona, kun eilen Peliitat kotonaan voittanut HK Zemgale saapuu vieraaksi.