KOOVEE jäi Joensuussa pisteittä, taistelu jatkuu huomenna Savonlinnassa

jokipojat   –   koovee   6 -4 (2-0,3-3,1-1)

KOOVEE aloitti ottelun erittäin pirteästi ja olikin lähes koko avauserän niskan päällä. Maalia ei Dynamo kuitenkaan onnistunut tekemään, vaan Kasperi Kotkaniemi torjui kaikki 11 tamperelaisten laukausta taidokkaasti. Kuten sanonta “jos et itse tee, niin kaveri kyllä tekee” toteaa, niin erän loppuvaiheilla isännät puolestaan onnistuvat kahdestikin ohittamaan KOOVEEn maalilla torjuneen Ville Kolppasen.

Toisessa erässä nähtiin oikein kunnon maalikarkelot, sillä erässä iskettiin peräti kuusi maalia. KOOVEE aloitti ensin iskemällä kauniin alivoimamaalin. Kaksikko Eero Savilahti-Erik Ahopelto hassutteli kauniin maalin, Ahopellolle jo kolmas alivoimamaali tälle kaudelle. Jussi Tammela vei isännät kuitenkin jälleen kahden maalin johtoon, jonka jälkeen  alkoi molempien joukkueiden ylivoimapelaaminen tuottamaan tulosta. Ensin Jokipojat rankaisi kahdesti, Tatu Kokkola iski ensin kahden, sitten yhden miehen ylivoimalla kotijoukkueen jo 5-1 johtoon ja peli näytti ratkenneen. KOOVEEn onneksi Nico Joki huitoi itsensä ulos kaukalosta ja siitä seuranneen viiden minuutin rangaistuksen aikana Dynamokin onnistui kahdesti maalinteossa ennen erän loppua. Markus Västilä-Eero Savilahti namuttelivat ensimmäisen maalin ja Otto Mäkinen laukoi seuraavan osuman. Näin kolmanteen erään siirryttiin 5-3 kotijohdossa ja reilu kaksi minuuttia jäi vielä tuota rangaistustakin jäljelle päätöserään.

Jos toisessa erässä iskettiin ylivoimalla, niin päätöserässä iskettiin juuri jäähyjen päättymisen jälkeen. Maalinteon aloitti KOOVEE ja kultakypärä Janne Seppänen, joka toi Västilän upeasta esityöstä Dynamon jo maalin päähän. Jokipojat oli tullut täysilukuiseksi ainoastaan 15 sekuntia ennen maalin syntymistä. Tuo osuma jäi kuitenkin KOOVEEn viimeiseksi osumaksi, vaikka paikkoja olisi ollut useampaankin osumaan. Santeri Salmela iski ottelun päätösosuman seitsemän sekuntia Roby Järventien jäähyn päättymisestä ja näin ottelun päätöslukemiksi kirjattiin 6-4.

KOOVEEn tappioputki kasvoi näin jo viiteen otteluun. Sijoitus toisena pysyy edelleen, joskin IPK nousi jo tasapisteisiin. Ketterä karkasi kärjessä jo kuuden pisteen päähän. Päävalmentaja Miikka Kuusela harmitteli jälleen sitä, miten helposti vastustaja onnistui muutaman maalin iskemään. Tuo trendi on nyt jo jonkin aikaa jatkunut ja sen toivoisi jo pikku hiljaa loppuvan.

Seuraava mahdollisuus palata voittokantaan on heti huomenna, kun KOOVEE kohtaa Savonlinnassa SaPKon. Tänään huilannut SaPKo on sarjassa neljäntenä, kolme pistettä KOOVEEta perässä.