KOOVEE jäi pisteittä Kajaanissa

Hokki – KOOVEE 5-1 (2-0,1-1,2-0)

Molemmat joukkueet lähtivät katkaisemaan omia tappiputkiaan. Hokilla se oli kahden ja KOOVEElla kolmen ottelun mittainen. Isännät olivat läpi ottelun terävämpiä ja ansaitsivat oman putkensa katkeamisen. KOOVEElle rankka kolmen vierasottelun viikko ei tuottanut nyt pistettäkään.

Erä 1:

Avauserä oli hiukan rikkonainen, sillä joukkueille tuomittiin yhteensä kuusi kaksi minuuttista. Ensimmäinen vihellettiin KOOVEElle ja Hokki käyttikin heti tilanteen hyväkseen. Tuomas Komulainen pääsi iskemään Patrik Hamrlan torjuman kiekon sisään ja vei isännät johtoon.

Hokki hallitsi erää ja pitkälti Hamrlan loistotorjuntojen ansiosta lukemat pysyivät lähes erän loppuun saakka muuttumattomina. Kuusi sekuntia ennen summeria onnistui kotijoukkue jälleen ylivoimalla. KOOVEE oli joutunut pelaamaan kolmella viittä vastaan ja juuri kun neljäs pelaaja pääsi kentälle, ohjasi Samu Pyykkönen isännät kahden maalin johtoon.

Erä 2:

Toisessa erässä KOOVEE oli paremmin pelissä mukana, mutta viime aikojen tehottomuus vaivasi jälleen. Aivan tuhannen taalan paikoille joukkue ei edes päässyt, mutta sai kuitenkin pyöritettyä peliä hyökkäysalueella useampaankin otteeseen.

Maalinteossa onnistuikin Hokki, kun Eetu Selänne laukoi kauden avausosumansa. Myös KOOVEE sai kuparisensa rikottua, kun ylivoima vihdoin tuotti tulosta. Emil Järventie ja Jeremi Wehmas rakensivat paikan Janne Seppäselle, jonka tarkka laukaus painui takayläkulmaan.

Molemmilla oli vielä todella hyvät mahdollisuudet lisäosumaan, mutta maalivahdit Eetu Nieminen ja Patrik Hamrla näyttivät todelliset haamutorjunnat. Ensin Eerik Kantola joutui pettymään Niemisen hanskan edessä ja hetkeä myöhemmin Veikka Hahl koki saman kohtalon päästessään rangaistuslaukauksella yrittämään maalia.

Erä 3:

KOOVEE luisteli päätöserään vahvasti motivoituneena, mutta ei aivan saanut omaa peliään kunnolla kulkemaan. Maalinteon mallia näytti taas Hokki, kun Kasperi Heinänen laukoi irtokiekon voimalla ohi Hamrlan.

Ylivoimalle päästyään sai KOOVEE hyvin pyöritettyä peliä ja muutamia laukauksiakin aikaiseksi. Tulosta ei hyvästä yrityksestä huolimatta saatu aikaiseksi. Muutoinkin Hokki pystyi puolustamaan oman alueensa keskustaa sen verran tiiviisti, ettei KOOVEElle auennut riittävän laadukkaita maalipaikkoja.

Hokki onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, kun pääsivät nopeasta vastahyökkäyksestä iskemään lukemiksi 5-1. Kuudeskaan maali ei ollut kaukana, mutta sen Hamrla sai venytettyä vain läheltä piti -tilanteeksi.

Päävalmentaja Miikka Kuusela oli pelin jälkeisessä Katsomon haastattelussa luonnollisesti pettynyt: “Todella pettyneet ajatukset, oikeastaan koko viikkoon. Meidän suoritus on tällä hetkellä heikko. Täytyy nyt miettiä mistä se johtuu”.

Seuraavaksi pelataan onneksi jo Hakametsässä, kun perjantaina kylään saapuu Jokerit ja lauantaina Ketterä. KOOVEElla on siis alkuviikko aikaa saada kuviot kuntoon, sillä vastustajat ovat Mestiksen ehdotonta eliittiä.