KOOVEE janoaa voittoa TUTO:sta

Tiistaina Hakametsässä jatkoajalla K-Espoolle tappion kokenut KOOVEE lähtee nälkäisenä hakemaan voittoa vahvassa vireessä olevasta TUTO:sta. Turkulaisilla on kymmenestä viimeisimmästä ottelustaan peräti kahdeksan voittoa. KOOVEElta löytyy samasta ottelumäärästä seitsemän voittoa, joten jännittävä ja tiukka ottelu on luvassa.

TUTO:n seitsemän ottelun mittainen voittoputki katsesi Vantaalla viime perjantaina, mutta keskiviikkona he palasivat jälleen voittokantaan hakiessaan 0-2 vierasvoiton FPS:sta. Alkukauden nihkeästi aloittanut TUTO on voittoputkensa ansiosta noussut jo Mestiksen kärjen tuntumaan ja on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla viisi, heti KOOVEEn perässä. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa jo kolmasti, näistä kaksi kertaa on KOOVEE napannut täyden pistepotin itselleen.

Turkulaisten tehokkain pelaaja on ollut Matias Lehtonen, jolla on kasassa 3+8 tehopistettä. Kannattaa myös huomioida vasta neljättä otteluaan Suomessa pelaava Mac Holloway, joka on piste per peli tahdissa. NHL-seura Toronto Maple Leafsin 22-vuotias puolustaja hakee pelituntumaa Suomesta ja osoittautunut kovan luokan pelimieheksi.

KOOVEEn sisäistä pistepörssiä johtaa edelleen Niko Lahtinen tehoin 8+11. Hänen kannoillaan niskaan huohottaa Liam Finlay 5+13 tehoillaan. Maalinsuulle KOOVEE luisteluttaa luotettavan Kimmo Rautiaisen. Uusina kasvoina KOOVEE-paidassa nähdään tänään liigasta lainalle saapuvat hyökkääjä Taavi Vartiainen ja jo viime kaudelta tuttu puolustaja Nikolas Matinpalo. Kokeneen Henri Tuomisen kauden avaus siirtyy vielä, alavartalovamma pitänee miehen sivussa vielä ensi viikkoon asti.

Aamujäiden jälkeen Vartiainen puhkui itseluottamusta ja lupaili KOOVEEn nappaavan voiton Turusta.

Sinulla on pitkä tauko peleistä takana, millä fiiliksillä lähdet illan otteluun?

  • Erittäin kiva päästä pelaamaan. Pilke silmäkulmassa ollaan.

Vaikuttaako pitkä tauko esimerkiksi fyysiseen pelikuntoon?

  • Tässä ollaan niin fyysisesti kuin henkisestikin hyvässä kunnossa. Tulosta tulee, kun tekee pieniä asioita oikein.

Oletko kuinka seurannut Mestistä, tiedätkö millainen joukkue TUTO on?

  • En kyllä hirveästi ole seurannut. Tulee vastaan mitä tulee. Tekemällä pienetkin asiat paremmin kuin vastustaja, niin ihan sama ketä sieltä vastaan tulee.

Mitä tuot tullessasi KOOVEEseen?

  • Kokemusta, fyysisyyttä sekä johtajuutta niin pukukopissa kuin kentälläkin, tekemisen kautta. Olen oma itseni, siinä on varmaan taas yksi isompi persoona koppiin.

KOOVEEta on arvioitu altavastaajaksi otteluun ja vedonlyönnissä vierasvoiton kerroin on melko korkea. Uskaltaako toimittaja lyödä kahdella kympillä voittoa KOOVEEn puolesta?

  • Kahdella kympillä? Pistä nyt vaikka kahdella sataa. Luottavaisin mielin lähdetään otteluun.

Ottelu alkaa Turun Marli Areenalla tänään klo 18.30 ja on tuttuun tapaan nähtävänä livenä Ruutu-palvelun kautta.