KOOVEE jatkaa sarjakärjessä, TUTO kaatui kotonaan jatkoajalla

tuto   –   koovee   2 – 3 (0-1, 2-1, 0-0, 0-1)

KOOVEE aloitti ottelun isäntiään virkeämmin ja pystyi luomaan tilanteita turkulaisten maalille useita. Erän alussa saatu ylivoima pyöri näyttävästi, mutta tulosta ei vielä saatu aikaiseksi. Avausmaali nähtiin erän puolenvälin jälkeen, kun Juho Jokiharju kiertää TUTOn maalin ja iskee kiekon vanhanaikaisella sisään ohi hölmistyneen Conrad Mölderin. Lisämaaleja erässä ei nähty. Paras paikka oli Otto Mäkisellä, joka pääsi nokikkain Mölderin kanssa, mutta yritys liruttaa kiekko jalkojen välistä epäonnistui. Torjunnatkin osoittivat KOOVEEn hallinneen, sillä Tomi Ristelillä oli ainoastaan neljä torjuntaa, kun taas virkaveli Mölder joutui 15 kertaa venymään kiekon tielle.

Toinen erä olikin huomattavan tasaisempi. TUTO pääsi alussa ylivoimalle ja onnistui pelin tasoittamaan Mikko Laineen maalilla. KOOVEEkin pääsi ylivoimaa kokeilemaan, mutta tälläkään kertaa ei tulosta saatu aikaiseksi. Reilu neljä minuuttia ennen erän loppua kaataa TUTO kylmää vettä KOOVEEn niskaan, kun Juho Virtanen pääsee vapaasti iskemään isännät johtoon. Puoli minuuttia tästä ja Roby Järventie karkaa läpiajoon, mutta hänet kaadetaan painiotteita hyväksi käyttäen jäähän ja seurauksena rangaistuslaukaus KOOVEElle. Roby menee itse sitä suorittamaan eikä erehdy, vaan tuo KOOVEEn tasoihin. Ristelin torjunnat nyt kahdeksan ja Mölderillä 11.

Kolmas erä oli tasaista puurtamista molemmilta. Maalintekotilanteita ei ihan hirveästi päässyt kummallekaan syntymään ja vähäisetkin paikat maalivahdit pystyivät hoitamaan. KOOVEE pääsi kahdesti yrittämään ratkaisua ylivoimalla ja TUTO kerran, mutta ratkaisua siirtyi väistämättä jatkoajalle.

Jatkoajalla TUTOlle siunaantui loistava mahdollisuus voittomaalin tekemiseen, kun Anton Ollikainen passitettiin jäähyaitioon. TUTO sai paikkoja rakennettua, mutta Risteli kesti maalillaan. Jäähyn kestettyään iski KOOVEE ratkaisevan osuman, maalintekijänä Mestiksen tämän hetken kuumin pelaaja Janne Seppänen.

KOOVEE paranteli asemiaan Mestiksen kärjessä ja kasvatti eroa tänään huilanneeseen Ketterään kolmeen pisteeseen.

Seuraava ottelu pelataankin taas Hakametsässä, sunnuntaina 12.1. klo 17 Peliittoja vastaan.

Tervetuloa kannustamaan KOOVEE jälleen voittoon!