KOOVEE kaatoi FPS:n kenraalissaan

FPS – KOOVEE 3 – 6 (1-1, 0-2, 2-3)

Harjoituskauden viimeisessä ottelussa ennen Mestiksen alkua KOOVEE vieraili Forssassa FPS:n vieraana. Kohtaaminen oli joukkueiden toinen kohtaaminen tänä syksynä. Elokuussa KOOVEE voitti Hakametsässä niukasti 3-2 Aku Kinnarin, Aleksi Ojalan sekä Perttu Ahon maaleilla.

Tänään voitto irtosi isommalla marginaalilla, mikä kertoo KOOVEEn iskukyvystä hyökkäysalueella. Joukkue selvisi myös hienosti FPS:n noustessa tasoihin ja pystyi itse nousemaan vielä selvään voittoon.

Avauserä:

Avauserä oli sekä vauhdikas että erittäin tasainen. Molemmat joukkueet saivat mukavasti laukauksia aikaisesti, mutta varsinkin KOOVEEn laukaukset tulivat hiukan kauempaa .

Avausosuman teki FPS, kun Miku Ronkainen voitti luistelukilpailussa Perttu Ahon ja laukoi takanurkkaan ohi Samu Pakarisen. KOOVEEn tasoituksen iski hyvän karvauspelin jälkeen Santtu Hakanen, joka nousi maalin takaa ja laukoi etukulmasta ohi hölmistyneen Petrus Lintosen. KOOVEE pääsi vielä ylivoimalla metsästämään johto-osumaa, mutta se jäi avauserässä vielä toteutumatta.

Toinen erä:

Toisessa erässä FPS laukoi huomattavasti KOOVEEta enemmän, mutta maaleja ei kotijoukkue saanut aikaiseksi. KOOVEE puolestaan iski kahdesti ja molemmilla kerroilla tekijänä oli ennakossa haastateltu Ville Nieminen.

Ensimmäisessä Nieminen pääsi siirtämään kiekon tyhjään maaliin Jeremi Wehmaksen ja Santeri Aallon oivallisista syötöistä. Toistakin Niemisen maalia edelsi hieno syöttökuvio, jossa Aalto ja Vili-Jesper Koivula järjestivät paikan iskeä toistamiseen.

Kolmas erä:

Päätöserään sisuuntunut FPS tuli aggressiivisesti ja onnistui nousemaan tasoihin Eetu Mobergin ja Samuli Aaltosen maaleilla. Kavennus tuli siirretyn jäähyn aikana ja tasoitus ylivoimalla, joten erikoistilanteista kotijoukkue rankaisi.

KOOVEE kuitenkin kokosi hienosti itsensä ja näytti olevansa torstai-illassa vahvempi joukkue. Kaksi ja puoli minuuttia ennen summeria Aalto pääsee vapaasti iskemään irtokiekon maaliin Markus Västilän ja Niemisen syötöistä. Isäntien hakiessa tasoitusta ilman maalivahtia, iski KOOVEE vielä kahdesti. Maalit pääsivät tekemään Hakanen ja Västilä.

Yhteenveto:

Tasaisessa ottelussa voitto kääntyi leveämmän materiaalin omaavalle KOOVEElle. Ratkaisijoita löytyy kaikista kentällisistä ja vahva työn tekeminen puolestaan luo riittävän paljon laadukkaita maalipaikkoja. Kenraaliharjoitus jätti hyvän mielen kohti ensi viikolla käynnistyvää Mestiksen runkosarjaa.

Kausi alkaa perjantaina Turussa TUTO Hockeyn vieraana ja lauantaina Hakametsässä isännöidään K-Vantaata. Tervetuloa kannustamaan KOOVEE voittoon!

Tilastot:

Seuranta ja tilastot löytyvät: https://mestis.fi/fi/ottelut/2022-2023/valmistavat_ottelut/15475/seuranta/