KOOVEE kaatoi K-Vantaan – Jimi Kuivilalle upea voitto debyytissään

KOOVEE – K-Vantaa 5-4 (1-2,2-2,1-0,0-0,1-0) VL

Tiistaiseen kotiotteluunsa K-Vantaata vastaan KOOVEE lähti hiukan erilaisella kokoonpanolla. Ilveksen lainapelaajat olivat lähteneet Ranskaan CHL-matkalle ja pari omaa pelaajaa oli loukkaantuneina sivussa.

Mukaan oli nostettu omasta U20-joukkueesta hyökkääjät Nooa Lamberg ja Markus Laurila. Maalivahti Joel Nieminen oli jo edellisessä ottelussa luukulla, mutta Ilveksen U20-joukkueen Jimi Kuivilalle ottelu oli ensimmäinen miesten tasolla. Normaalisti hyökkääjinä pelaavat Perttu Aho ja Joona Lehtinen puolestaan nähtiin puolustajan paikalla.

Myös K-Vantaalla oli ongelmia kokoonpanojen suhteen ja mukaan vantaalaiset saivat ainoastaan 17 kenttäpelaajaa. Kokoonpanojen ongelmat eivät kuitenkaan peliä haitanneet ja Hakametsässä nähtiin erittäin vauhdikas ja viihdyttävä jääkiekko-ottelu.

Erä 1:

K-Vantaa aloitti ottelun terävämmin ja hallitsi peliä ensimmäiset minuutit. Hallinta myös johti avausmaalin syntymiseen vajaan kahdeksan minuutin kohdalla. Vieraat katkaisivat KOOVEEn hyökkäyksen ja pääsivät nopeaan vastahyökkäykseen, jonka päätteeksi Niklas Nordgren pääsi Kuivilan ohittamaan.

KOOVEE sai pelinsä uomilleen vasta tuon maalin jälkeen ja peliä alettiinkin pelaamaan yhä enemmän vieraiden päädyssä. Maalia kotijoukkue ei kuitenkaan pystynyt vielä noista tilanteista tekemään.

Puolitoista minuuttia ennen erätaukoa iski K-Vantaa jälleen vastahyökkäyksestä. Kuivila sai ensimmäinen yrityksen vielä torjuttua, mutta Ville Sivonen onnistui estelyistä huolimatta iskemään irtokiekon maaliin.

KOOVEE iski kuitenkin kavennuksen välittömästi. Sever Bilgili syötti Janne Seppäsen vauhtiin oikealle laidalle ja taikuri Seppänen imi puolustajat itseensä. Millintarkka syöttö maalille ajaneen Tomi Purmolan lapaan ja kotijoukkueen avausmaali näki päivänvalonsa.

Tomi Purmola iski KOOVEEn kaksi ensimmäistä maalia. Kuva: Samuli Huikuri

Erä 2:

K-Vantaa pääsi aloittamaan erän ylivoimalla ja hallitsi peliä sen aikana, mutta täysilukuiseksi päästyään otti KOOVEE ohjat käsiinsä. Tasoitus syntyikin nopeasti ja asialla oli jälleen Purmola, joka kaatuessaan sai mailansa osumaan Joona Lehtisen laukomaan kiekkoon. Perttu Aho nappasi toisen syöttöpisteen, mutta myös Seppänen ja Niko Lahtinen olivat vahvasti edesauttamassa maalin syntymistä.

KOOVEE hallitsi peliä selvästi ja myllytti pitkiä hyökkäyksiä, jotka vantaalaisten puolustus kuitenkin kesti. Kesken hyvän painostuksen pääsivät vieraat jälleen rokottamaan vastahyökkäyksestä ja oli Sivosen vuoro iskeä illan toinen osumansa.

Sivonen onnistui vielä iskemään kolmannenkin osuman, kun hänen laukauksensa painui pahassa maskissa olleen Kuivilan ohitse. KOOVEE onnistui kuitenkin kaventamaan ennen erän loppua. Maali syntyikin todella näyttävän kuvion pääteeksi, kun Nikolai Hakala taituroi kiekon Jere Kivimäelle. Häneltä loistava poikittaissyöttö Lehtiselle, joka laukoi tulisesti kavennusosuman ohi maalivahti Paavo Hölsän.

Tärkeä kavennusosuma syntyi näiden miesten toimesta. Kuva: Samuli Huikuri

Erä 3:

Päätöserässä mentiin täydellä vauhdilla päädystä toiseen ja molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti hyökkäämään. Vantaalaiset saivat enemmän laukauksia aikaiseksi, mutta erän ainoasta maalista vastasi KOOVEE. Ylivoimalla viiden hyökkääjän yhteispeli tuotti tulosta, kun Seppäsen namupassista Vili Kukkola laukoi kaivatun tasoituksen. Samu Markkulalle lisäksi syöttöpiste tuohon osumaan.

Kolmannessa erässä melko salliva tuomarilinja ei aivan loppuun asti kestänyt ja KOOVEE joutui erän päättämään kahden miehen alivoimalla. K-Vantaa sai hyviä paikkoja aikaiseksi, mutta Kuivila nappasi kylmän viileästi kiekkoja kiinni kuin vanha tekijä.

Jimi Kuivilan torjunnat mahdollistivat KOOVEEn voiton. Kuva: Samuli Huikuri

Jatkoaika ja voittomaalikilpailu:

Molemmat jäähyt jatkuivat vielä jatkoajallakin, mutta KOOVEE kesti vieraiden rynnistykset hienosti. KOOVEEllakin oli jäähyjen jälkeen omat paikkansa ottelu ratkaista, mutta yrityksistä huolimatta ei kiekkoa maaliin saatu.

Voittolaukauksissa maalivahdit nousivat esiin hienoilla torjunnoillaan. Vieraat onnistuivat ainoastaan kerran ohittamaan Kuivilan, kun taas isänniltä maalinteossa onnistuivat sekä Kivimäki että Hakanen.

Santtu Hakanen iski ratkaisevan voittolaukauksen ohi Hölsän. Kuva: Samuli Huikuri

KOOVEE nousi voitollaan sarjassa toiseksi, ollen seitsemän pistettä erittäin vahvasti aloittanutta IPK:ta perässä. Nyt joukkueella on edessään parin viikon mittainen vieraskiertue, jonka aikana pisteitä metsästetään Forssassa, Espoossa, Rovaniemellä sekä Kajaanissa.

Seuraava kotiottelu on perjantaina 3.11. jolloin Hakametsään saapuu Jokerit. Paluun kotimaisille pelikentille tehnyt Jokerit on noussut syksyn ilmiöksi ja täyttänyt halleja niin kotonaan kuin vieraissakin. Hanki sinäkin lippusi hyvissä ajoin ja varmista mahtumisesi tähän sykähdyttävään tapahtumaan. Liputhan saat kätevästi ostettua https://www.lippu.fi/artist/koovee/ -sivun kautta.