KOOVEE kaatoi vuoden viimeisessä kotiottelussaan KeuPa HT:n ennätysyleisön kannustaessa

KOOVEE – KeuPa HT 6-5 (1-3, 3-1, 1-1, 1-0)

Joulutauon jälkeinen peli on aina hiukan haastava ja tällä kertaa varsinkin ottelun alku oli sitä KOOVEElle. Hitaat hämäläiset käynnistyivät hitaasti, mutta varmasti. Tämä peli osoitti jälleen sen, että Mestiksen otteluissa on vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja draamaa loppusekunneille saakka.

Avauserä:

Vieraat olivat avauserässä terävämpiä ja paremmin otteluun valmistautuneita. Heti ensimmäisellä minuutilla pääsi KeuPa rankaisemaan kotijoukkueen pienestä huolimattomuudesta ja pitkänhuiskea Riku Tohila karkasi läpiajoon harhauttaen tänään torjuntavuorossa olleen Jakub Malekin.

Erikoistilanteiden merkitys tuli hyvin esille erässä. KOOVEElle vihellettiin kolme jäähyä, ja periaatteessa kaikkien aikana saatiin maali aikaiseksi. Joni Airo vei vieraat ylivoimalla kahden maalin johtoon ja Mikko Perttu onnistui välittömästi KOOVEEn kestettyä seuraavan kaksiminuuttisen.

Hiljalleen KOOVEEkin sai koneensa käyntiin ja luotua omia hyökkäyksiään, mutta hyökkäyspään jäähy meinasi kostautua jälleen. KeuPa sai kiekon jo maaliviivalle, josta se kuitenkin saatiin siivottua väljemmille vesille. Tästä pääsi Santeri Aalto nopeaan vastahyökkäykseen ja laukoi kavennusosuman alivoimalla. KeuPa:n tilanne tarkistettiin jälkikäteen kuvanauhalta, josta näkyi kiekon pysyneen maaliviivan päällä.

Toinen erä:

Toiseen erään luisteli terävämpi KOOVEE heti alusta alkaen. Toivottu kavennusosuman nähtiin mukavasti erän alkuminuuteilla, jälleen erikoistilanteesta. Nyt oli KOOVEEn vuoro onnistua ylivoimalla ja maalin viimeisteli Joona Korhonen.

KeuPa kuitenkin kaatoi jälleen kylmää vettä isäntien niskaan, kun Juuso Heikkilä vei vieraat kahden maalin johtoon alle minuutin sisällä. Totta kai ylivoimalla. KOOVEE oli kuitenkin päättänyt palkita kauden ennätysyleisönsä (1023 katsojaa!) taistelulla pisteistä, melkoisen nopeasti nousi tasoihin Santeri Airolan ja Samu Markkulan osumilla. Nämä kaksi maalia syntyivät sentään tasaviisikoin.

Kolmas erä sekä jatkoaika

Päätöserässä molemmat joukkueet pelasivat varman päälle kiekkoa syvälle päätyyn toimittaen. Kumpikaan ei halunnut menettää kiekkoa siniviivojen tuntumassa tarjoten vastustajalle ylivoimahyökkäystä.

Kertaalleen jälleen tuomaristo katseli kuvanauhoilta mahdollista KeuPa:n maalia, mutta tällä kertaa kiekko ei tolpaa lähemmäksi KOOVEEn maalia osunut. Johtoon KeuPa kuitenkin pääsi, mitenkäs muuten kuin ylivoimalla. Eetu Mäki pääsi takatolpalta laukomaan kiekon suoraan poikittaissyötöstä Malekin taakse.

KOOVEE ei kuitenkaan suostunut tänään häviämään. Airola ei löytänyt syöttölinjaa, joten puolustaja päätti luikerrella neljän vastustajan välistä hyökkäysalueelle. Tarkka rannelaukaus yllätti Oskari Parviaisen ja pelin ratkaisu siirtyi jatkoajalle.

Jatkoajalla KOOVEE peluutti hieman yllättäen kahta puolustajaa ja ainoastaan yhtä hyökkääjää. Tämä kuitenkin toimi loistavasti ja illan sankariksi nousi lopulta Santeri Aalto vapautettiin läpiajoon puolustajien riistäessä kiekon omalla alueella. Tänään vahvaa tekemistä läpi pelin esittänyt Aalto ei tilanteessa erehtynyt, vaan huudatti ennätysyleisöä huikean voitto-osumansa myötä.

Huomenna joukkueet kohtaavat heti uudelleen, tällä kertaa Keuruun jäähallissa. Suomen Viihdyttävintä Lätkää näkee toki helposti C Moren kauttakin, mutta Keurulle voisi kannattajiakin lähteä paikan päälle kannustamaan KOOVEE myös vierasvoittoon.