KOOVEE kaatui kärkikamppailussa, Ketterä vahvempi maalein 5-2

ketterä   –   koovee   5 – 2 (1-1, 3-0, 1-1)

Mestiksen kärkiottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Ketterä tosin pääsi ylivoimalle jo puolen minuutin pelin jälkeen, mutta KOOVEEn puolustus kesti ja varsinkin Ville Kolppanen torjui mallikkaasti. KOOVEE onnistui ottelun avausmaalin iskemään, kun Miro Nalli pääsi vasemmalta puolelta laukomaan kiekon ohi Santeri Lipiäisen. Maalin jälkeen KOOVEE hallitsikin peliä, mutta ei onnistunut toistamiseen maalinteossa. Dynamokin pääsi ylivoimaa kokeilemaan, mutta ei saanut oikein kunnon pyöritystä aikaiseksi. Ketterä tasoitti pelin lähes vastaavanlaisella maalilla. Asialla oli Sebastian Sjöholm, joka tosin eteni oikealta puolelta ja laukoi millintarkasti aivan takatolpan juureen. Erätauolle mentiin siis tasatilanteessa 1-1. Torjunnatkin melko tasan, Lipiäisellä 7 ja Kolppasella 8.

Toisen erän alun KOOVEE painosti ja kapteeni Anton Ollikaisella oli paikka viedä Dynamo johtoonkin, mutta pieneen kulmaan ajautuneena ei saanut kiekkoa osumaan tolppien väliin. Tästä Ketterä sai vastahyökkäyksen, josta Roope Mäkitalo onnistui harhauttamaan Kolppasen ja ve isännät johtoon. KOOVEE jatkoi hyvää hyökkäyspelaamista, mutta suurin osa laukauksista meni joko ohi maalin tai kilpistyi pelaajamuuriin. Turhaan ei Ketterän puolustusta ole kehuttu sarjan parhaaksi.

Erän puolessa välissä Ketterän Sjöholm onnistuu toistamiseen, tosin melko kyseenalaisessa tilanteessa. Hän pääsee vasemmalta puolelta nousemaan maalille ja nousee keskelle, kiekko osuu Kolppasen suojuksiin, joka ei kuitenkaan pysty irtokiekkoa pysäyttämään Sjöholmin siirtäessä jalallaan maalivahdin sivuun. Muutoinkin melko ailahtelevasti tuominnut tuomarikaksikk0 Jani Södö – Ville Vuohtoniemi lopulta hyväksyivät maalin pitkään kuvanauhaa tarkisteltuaan. Sjöholm viimeisteli vielä hattutemppunsa, kun KOOVEEn löysä puolustaminen antoi hänen kauhoa kiekon aivan Kolppasen edestä maalin perukoille. Toiselle tauolle 4-1 Ketterän johdossa.

Kolmanteen erään KOOVEE kehitti loppukiriä ja ylivoimalla Jimi Kuronen onnistuikin kavennusmaalin tekemään. Ketterän puolustus Lipiäisen johdolla onnistui kuitenkin pitämään KOOVEEn jatkossa pois maalinteosta ja pääsi kaunistelemaan lukemat vielä Dynamon otettua Kolppasen pois maalilta. Mestiksen maalitykki Rasmus Hämäläinen teki illan viimeisen osuman ja 5-2 maalin.

Ketterä karkasi voitollaan yksin Mestiksen kärkeen kolmen pisteen turvin. KOOVEE jatkaa toisena, sen takana hengittävät Jokipojamän ja SaPKo kahdeksan pisteen päässä. Seuraava ottelu on lauantaina Hakametsässä, jolloin vastustajaksi saapuu pudotuspelipaikasta taisteleva Hermes. Tervetuloa kannustamaan silloin KOOVEE takaisin voittojen tielle!