KOOVEE kaatui Kokkolassa jäähyihin

hermes   –   koovee   6 – 2 (2-1, 1-0, 3-1)

KOOVEE kärsi tänään tappion Kokkolassa Hermekselle. Runsaasti jäähyillyt KOOVEE oli alivoimalla heikko ja isäntäjoukkue pääsikin iskemään peräti viisi osumaa ylivoimalla muutoin hyvin torjuneen Eetu Mäkiniemen selän taakse. Illan kaikki kahdeksan maalia tehtiin erikoistilanteista.

Santeri Hatakalle tuomittiin avauserässä tuplakakkonen korkeasta mailasta. Hermes rankaisi molempien kakkosten aikana, ottaen näin ottelun ohjat käsiinsä. Myös KOOVEE onnistui kertaalleen ylivoimalla, kun Jere Helenius pyssytti komeasti 2-1 kavennusmaalin Jimi Kurosen sekä Otto Mäkisen syötöistä.

Toinen erä alkoi heti murheellisesti, kun Janne Seppänen komennettiin rangaistusaitioon jo 18 sekunnin pelin jälkeen. Vain kaksi sekuntia ennen jäähyn päättymistä, onnistui Hermes iskemään illan kolmannen ylivoimansa.

Kolmannessa erässä tapahtumat alkavat Kurosen saadessa 5+20 minuuttia estämisestä ja Hermeksen ranskalaishyökkääjä Gabin Villen saadessa ainoastaan kakkosen kampituksesta. Tasavajaalla Hermes onnistuu jälleen maalinteossa ja kahdesti ylivoimallakin. Samu Markkula sai hattutempun täyteen joukkueen siirtyessä 5-1 johtoon. Toinen ylivoimaosuma syntyy kahden miehen ylivoimalla, kun Anton Ollikaisen kampitusjäähyn aikana verkko heilahtaa jo kuudennen kerran. Myös ottelun viimeinen maali on erikoistilannemaali, kun kapteeni Ollikainen iskee alivoimalla kiekon Hermeksen verkkoon. Syöttöpiste tähänkin Mäkiseltä.

KOOVEEsta puhtaat paperit saa maalivahti Mäkiniemi, jolle torjuntojakin kertyi peräti 36. Vastustajan maalissa pelannut Samuel Baros torjui ainoastaan 11 kertaa, joten kyllähän pelin painopiste on vahvasti ollut KOOVEEn alueella.

KOOVEE jatkaa matkaansa huomiseksi Rovaniemelle, jossa ainakin alivoimapelaamisen täytyy parantua. Toinen vaihtoehto on olla ottamatta jäähyjä eikä näin edes antaa vastustajalle ylivoimamahdollisuuksia.