KOOVEE Kajaanin Hokin vieraaksi

KOOVEEn tämän viikon ensimmäinen peli pelataan tänään Kajaanissa, missä paikallinen Hokki isännöi ottelua. Hokki on tällä hetkellä sarjataulukossa viimeisenä kymmenellä pisteellä ja KOOVEE seitsemäntenä 20 pisteellään.

Mestiksen tämä kausi on aivan yhtä tasainen ja vaiherikas kausi kuin edellisetkin, joten sarjataulukko ei aina kerro koko totuutta joukkueen iskukyvystä. Niin paljon joukkueilla on eri määrä pelejä pelattuna, että sarjataulukkoon ei ole luottamista. Hokki kuuluu sarjaan “sijoitustaan parempi joukkue”, joten piste-erosta huolimatta ei KOOVEE tule illalla helpolla pääsemään.

Viidestä viimeisimmästä ottelustaan Hokki on voittanut kaksi, Peliitat kotonaan ja KOOVEElta kajaanilaiset ryöstivät pisteet Hakametsästä. Tappiot ovat tulleet Hermekselle, K-Espoolle sekä Kiekko-Pojille.

Hokin ylivoimapelaaminen on erittäin vaarallista, sarjan toiseksi tehokkain ylivoima on onnistunut 32.61% tarkkuudella. Alivoima puolestaan on ollut kajaanilaisille hienoinen ongelma, sillä 63.27% onnistumisprosentilla Hokki on Mestiksen toiseksi heikoin alivoimajoukkue.

Hokin paras pistemies on imatralaislähtöinen Valtteri Niemi (8+6), joka on sarjan pistepörssissä yhdeksäntenä. Hänen takaansa löytyvät Tuomas Komulainen (2+11) ja Samu Pyykkönen (2+7). Maalivahdeista selkeä ykkönen on Patrik Koivisto (85.44%) ja häntä on välillä tuurannut Alex Mäkelä (78.48%).

Hokki ja KOOVEE ovat vuosien saatossa pelanneet melkoisen tasaväkisesti keskinäiset kamppailunsa. Kymmenestä edellisestä kohtaamisesta on molemmilla viisi voittoa. Tämän kauden ensimmäisen kohtaamisen Hokki siis voitti, viime kaudellakin voitot kajaanilaisille menivät 3-1.

KOOVEEn sijoitus on tällä hetkellä seitsemäs, joukkue on tasapisteissä RoKi:n kanssa. Alkukauden ongelmana ollut tehoton ylivoimapelaaminen on näyttänyt paranemisen merkkejä ja nousu sarjan häntäpäästä on alkanut. Onnistumisprosentilla 12.77% ei kuitenkaan taakse jää vielä kuin Zemgale. Alivoimapelaamisessa on hiukan takapakkia alkukauteen tullut ja 83.02% onnistumisprosentti oikeuttaa kahdeksanteen sijaan Mestiksen alivoimataulukossa.

Myös KOOVEEn kuntopuntari viideltä viime ottelulta näyttää kahta voittoa, jotka tulivat Hakametsästä FPS:sta sekä TUTO:sta. IPK puolestaan nappasi täyden pistepotin Tampereelta matkaansa ja vieraissa tappiot tulivat K-Vantaalle ja RoKi:lle. Rovaniemeltä kuitenkin saaliiksi yksi piste voittomaalikilpailun jälkeen.

Kultakypärä on edelleen Okko Kangasniemen (3+14) hallussa, joka johtaa sekä Mestiksen piste-että syöttöpörssiä. Lähimpänä häntä tulevat Samu Markkula (6+7) ja Verneri Metsänen (3+5). Maalivahdeista eniten ovat pelanneet Samu Pakarinen (92.25%) ja Verneri Virtanen (91.50%).

Jälleen aiheuttavat sairastelut melkoisesti muutoksia kokoonpanoon. Tolppien väliin luistelee tänään Reima-Ville Roos ja luukulla U20-joukkueesta ensimmäiseen miesten peliin nouseva ranskalainen Matthieu Herpin.

Puolustuksesta puuttuu viime ottelusta hyvien otteiden jälkeen takaisin Ilvekseen kutsuttu Santeri Airola, jonka paikan ottaa Kalle Hällfors. Parit muodostuvat näin:

7 Kantola Oskari – 18 Wehmas Jeremi

36 Ruusu Elias – 23 Hänninen Jami

49 Västilä Markus – 5 Hällfors Kalle

Hyökkäyksestä puuttuu kolme tärkeää pelaajaa. Santtu Hakanen puuttuu pelikieltonsa vuoksi, muita poisjääntejä ovat Markkula ja Metsänen. Paluun kokoonpanoon tekevät puolestaan Tomi Iso-Mustajärvi, Jakub Kos, Jesse Nyppeli sekä Adam Wolin. Tänään mennään näillä ketjuilla:

26 Kangasniemi Okko – 17 Kinnari Aku – 21 Kivimäki Jere

8 Nieminen Ville – 55 Iso-Mustajärvi Tomi – 72 Sillanpää Santeri

19 Kos Jakub – 20 Aalto Santeri – 16 Aho Perttu

52 Ojala Aleksi – 42 Wolin Adam – 9 Nyppeli Jesse

Ottelu pyörähtää tänään käyntiin klo 18.30. Kotisohville ottelun katsottavaksi tarjoaa C More. Huomenna KOOVEE matkustaa Iisalmelle IPK:n vieraaksi.