KOOVEE käynnistyi hitaasti mutta varmasti, FPS kaatui lopulta 5-2

koovee – fps 5-2 (1-0, 1-2, 3-0)

Ennen ottelun alkua palkittiin hyökkääjä Lauri Huhdanpää 200. mestisottelustaan. Myös Koovee ry:n jääkiekkojaosto palkitsi neljä pelaajaa.

Lauri Huhdanpää palkittiin ennen ottelua. Hänelle peli oli 200. mestisottelu
Kuukauden pelaajista on palkintoa hakemassa Kooveen naisten edustusjoukkueen Emmi Jokipelto

Vierailija FPS tuli avauserään odotetun aggressiivisesti ja rajusti töitä tehden. Se sai painettua peliä KOOVEEn päätyyn eikä isäntäjoukkueen hiukan huolimaton pelaaminen ainakaan tehnyt omaa pelaamista lainkaan helpommaksi. Päävalmentaja Juuso Hahl joutui jo aika isoilla kirjaimilla pelaajiaan ohjeistamaan, sillä aivan liikaa KOOVEEn pelaajat antoivat harha- tai riskisyöttöjä. Kimmo Rautiainen piti kotijoukkuetta pystyssä loistavilla torjunnoillan ja puolustuspelaaminen toimi muutoinkin pitäen vieraiden maalisarakkeen nollilla.

Kimmo Rautiainen ehti tehdä jäällä enkeleitäkin

Alivoiman jälkeen pääsi KOOVEE myllyttämään pitkää hyökkäystään forssalaisten päädyssä, josta lopulta tuloksena olikin ottelun avausmaali. Santeri Sillanpää pääsi aivan vapaaseen maalintekopaikkaan, johon Matias Haaranen antoi hänelle vielä namupassin. Sillanpään tarkka laukaus alanurkkaan vei KOOVEEn 1-0 johtoon. Toinen syöttöpiste merkittiin tänään kultaista kypärää kantaneelle Niko Lahtiselle. Erän torjunnat osoittavat hyvin, kuinka paljon enemmän peliä pelattiin KOOVEEn päädyssä, Rautiaiselle peräti 14 torjuntaa ja virkaveli Petrus Lintoselle ainoastaan kaksi.

Santeri Sillanpää pää onnittelut avausmaalistaan

Toinenkin erä oli vierasjoukkueen hallintaa ja sitä auttoi KOOVEEn istuminen jäähyaitiossa. Erän ensimmäisen ylivoimansa aikana FPS pääsi iskemään ottelun tasoitusosuman ainoastaan seitsemän sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä. Pian tämän jälkeen pääsi KOOVEE vastahyökkäyksestä jälleen johtoon, kun Eppu Varjamo seurasi hyvin tilanteen ja pääsi iskemään O-P Viinikaisen laukoman irtokiekon ohi Lintosen. Rasmus Rasinaho saalisti tuohon osumaan toisen syöttöpisteen.

Eppu Varjamo sai läpyt vietyään KOOVEEn uudelleen johtoon

Eero Savilahden aggressiivinen takakarvaus ei ollut illan tuomariston mieleen, vaan tilanteesta Savilahdelle puhallettiin kahden minuutin rangaistus. Tästäkin ylivoimasta vieraat onnistuivat tasoituksen iskemään, nyt ainoastaan sekunti ennen rangaistuksen päättymistä. Erän loppupuolella nähtiin KOOVEEn maalilla pienoinen nokkapokkakin, josta seurauksena oli jälleen isännille alivoimatilanne. Tästä eivät forssalaiset kuitenkaan pystyneet enää maalilla rankaisemaan. KOOVEEn puolustus pelasi erittäin uhrautuvasti ja useampi pelaaja blokkasi kiekkoja vartalollaan. Antoine Herpin taisi torjua kiekkoja enemmän kuin vierasjoukkueen maalivahti avauserässä.

Toiselle erätauolle mentiin melkoisen kuumissa tunnelmissa, tasatilanteessa 2-2. Maalivahtinen torjunnat hiukan tasoittuivat avauserästä, Rautiaisella nyt yhdeksän torjuntaa ja Lintosella kuusi.

Kolmanteen erään sai KOOVEEkin koneensa kunnolla käyntiin ja ote siirtyi isännille. Erän alkupuolella KOOVEE sai jälleen todella pitkän hyökkäyksen aikaiseksi, joka päättyi lopulta myös maaliin. Ottelun voittomaaliksi jääneen osuman sivalsi siniviivalta puolustaja Karri Aho, jolle osuma oli jo kauden kolmas. Syöttöpisteet annettiin Jeremi Wehmakselle sekä Elias Elomaalle. Tämän jälkeen peli aaltoili hiukan päästä päähän, mutta KOOVEEn puolustus sekä loistavasti torjunut maalivahti Rautiainen saivat pidettyä kiekot maaliviivan paremmalla puolella.

KOOVEE jäädytti järkevästi vieraiden peliä ja pelasi kellosta sekunteja pois. FPS otti kahdesti maalivahdinkin pois pelatakseen kuudella kenttäpelaajalle, mutta kultakypärä Lahtinen rokotti molemmilla kerroilla iskien kiekon tyhjään maaliin. Lahtinen siirtyi samalla koko Mestiksen pistepörssin ykköseksi. Näin nihkeästä alusta huolimatta onnistui KOOVEE lopulta ottamaan 5-2 kotivoiton. Maalivahtien torjunnat päätöserässä olivat Rautiaiselle kuusi ja Lintoselle yhdeksän.

Niko Lahtinen nousi Mestiksen pistepörssin kärkeen

Ennen maaottelutaukoa KOOVEE matkustaa vielä lauantaina Espooseen. jossa se yrittää uusia parin viikon takaista vierasvoittoaan toisesta sarjanousijasta K-Espoosta. Hakametsässä pelataan vasta torstaina 12.11. Vastaan luistelee silloin K-Vantaa. Tervetuloa kannustamaan KOOVEE silloinkin kotivoittoon!