KOOVEE kellisti TUTO:n kotonaan

KOOVEE – TUTO  4 – 2 (2-0, 0-0, 2-2)

Runkosarjan viimeiseen kotiotteluunsa täynnä tulta ja tappuraa luistellut KOOVEE oli turkulaisia vieraitaan terävämpi torstaisessa ottelussa. Ottelussa oli jo vahvasti pudotuspelien tuntua, sillä sekä fyysinen että henkinen pelaaminen näkyi ja kuului kaukalossa. Ottelussa nähtiin huomattavasti normaalia runkosarjan ottelua enemmän taklauksia sekä pelaajien välistä kommunikointia, jossa ei välttämättä normi kuulumisia kyselty. Kolhuiltakaan ei vältytty, sillä Niklas Mattila joutui jo avauserässä jättämään pelin ylävartalovamman vuoksi.

KOOVEE pystyi joka osa-alueella parantamaan viimeaikaisista otteistaan. Puolustuspelaaminen oli tiivistä sekä uhrautuvaa ja hyökkäyspelaamisessa näkyi jo röyhkeyttä ja halua ajaa vastustajan maalille. Pudotuspelien lähestyässä alkaa KOOVEEkin olla valmiina tärkeisiin peleihin.

Avausmaalin iski hyvään kevätvireeseen päässyt Eemeli Mäki, jonka tarkka ja kova laukaus etukulmaan yllätti TUTO-maalivahti Kari Piiroisen. Syöttöpisteet avausmaalista jaettiin Jeremi Wehmakselle sekä jälleen loistavasti pelanneelle Matias Haaraselle. Toisen osumansa KOOVEE viimeisteli alivoimalla päästessään nopeaan vastahyökkäykseen. Jeremi Wehmas pääsi laukomaan tulisen laukauksensa, joka meni jälleen Piiroiselle hanskapuolelta sisään. Tähän syöttäjiksi merkittiin Santeri Sillanpää ja Santeri Aalto.

Eemeli Mäki avasi maalinteon Hakametsässä.

Maalittoman toisen erän jälkeen nähtiinkin päätöserässä peräti neljä maalia, kaksi kummaltakin joukkueelta. TUTO tuli päätöserään kovalla yrityksellä, mutta KOOVEE puolusti järkevästi. Erän puolessa välissä ohjasi Tomi Iso-Mustajärvi isännät jo 3-0 johtoon ylivoimalla Haarasen ja kultakypärä Niko Lahtisen syötöistä.

Tomi Iso-Mustajärven kaksi maalia päätöserässä varmistivat KOOVEElle kotivoiton.

Vieraat ottivat ensimmäisen kerran maalivahdin pois jo reilu neljä minuuttia ennen erän päätöstä. Riski myös kannatti, sillä Saku Salminen onnistui maskin takaa yllättämään kylmän viileästi tänäänkin torjuneen Kimmo Rautiaisen. KOOVEE kuittasi kuitenkin heti seuraavassa vaihdossa, kun Iso-Mustajärvi sai vapauttavan läpisyötön Wehmakselta ja ujutti kiekon puikoista ohi Piiroisen. Haaranen saalisti tähänkin itselleen syöttöpisteen.

Kiekkotaituri Matias Haaranen kesytti kiekon heti alussa.

Vielä kerran onnistuivat turkulaiset ilman maalivahtia nousemaan kahden maalin päähän, tällä kertaa pääsi Jesper Larinmaa ohittamaan Rautiaisen. Vaikka vieraat pääsivät lopussa ylivoimallakin yrittämään lisämaalin tekemistä, kesti KOOVEE painostuksen ja nappasi pitkästä aikaa voiton.

Voitto maistui hyvälle pitkästä aikaa.

Lauantaina KOOVEE matkustaa Forssaan FPS:n vieraaksi runkosarjan viimeisen otteluunsa.