KOOVEE kiinnitti ensi kauden valmentajakseen Juuso Hahlin

Tampereen KOOVEE on solminut kaksivuotisen valmentajasopimuksen mikkeliläisen Juuso Hahlin kanssa. Nyt neljättä kauttaan Jukureiden liigajoukkueen valmennustiimissä mukana oleva Hahl aloittaa uuden pestinsä elokuun alusta. Hahlilla on myös kokemusta tamperelaisesta valmennuskulttuuristaan, sillä hän on aikaisemmin valmentanut Tapparan juniorijoukkueita yhdeksän kauden ajan.

  • “Tuntui, että aika hypätä Mestikseen päävalmentajaksi olisi juuri nyt minulle sopiva hetki. Vielä kun paikkakunnaksi valikoitui Tampere, jota pidän toisena kotikaupunkina, oli sekä ajankohta että ympäristö erittäin sopiva siirrolle”, kertoi Hahl päätöksestään vaihtaa Liigasta Mestikseen.

Hahl vannoo hyvän yhteistyöjääkiekon nimeen, jossa viisikko on sitoutunut yhteisen päämäärän saavuttamiseen ja toimii eri tilanteissa saumattomasti yhteen. Nykyisen KOOVEEn ilmeeseen hän tyytyväinen ja toteaakin ottavansa nykymenosta paljon mukaan ensikauden toimintaan. Hän kertoo oppineensa paljon mm. Risto Dufvalta, Ville Niemiseltä sekä Pekka Kangasalustalta, joiden kanssa hän työskennellyt Jukureiden matkassa.

Hahl näkee Mestiksen erittäin tärkeänä sarjana, niin pelaajakehityksen kuin valmentajienkin kehittymisen kannalta. Varsinkin Tampereen alue tuottaa niin paljon junioreita, joiden kehitysvaiheeseen Mestis sopii mainiosti matkalla liigakiekkoilijaksi. Myös oman uransa kannalta hän osaa arvostaa mahdollisuutta valmentaa Mestiksessä.

  • “Tämä on luonnollinen porras ylöspäin urallani. Niin monta vuotta olen junioreita valmentanut ja nyt neljä kautta Liigassa apuvalmentaja, että on aika ottaa askel eteenpäin. Porras portaalta edetään ja kyllä pitkän tähtäimen tavoitteenani on joskus olla päävalmentajana Liigassa”, Hahl painottaa.

Tämän kevään Hahl tekee kuitenkin täysillä Jukureiden eteen. Oma kalenteri saattaa antaa mahdollisuuden seurata myös KOOVEEn pelejä paikan päällä, mutta hän kertoo seuranneensa sarjaa ja sen pelaajia jo pidempään. Varsinainen valmennuspesti alkaa vasta elokuun alussa ja muutto Tampereellekin on edessä loppukesästä. Kevään ja kesän aikana Hahl epäilee kyllä muutaman palaverin käytävän joukkueen rakentamisen pohjalta.

 

Kuvaaja Mikko Kankainen