KOOVEE nollasi Zemgalen toistamiseen ja nousi sarjakakkoseksi

KOOVEE – HK Zemgale 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)

Eilen Zemgalen nollanut KOOVEE lähti tänään hakemaan toista peräkkäistä voittoaan latvialaisista vieraistaan. Sen joukkue myös sai, ja aivan samoilla luvuilla kuin eilenkin. Zemgale ei siis vielä ole onnistunut maalinteossa Suomen kaukaloissa kertaakaan.

Avauserä:

Jos eilen tehtiin kaikki ottelun maalit avauserässä, niin nähtään niitä ei tehty lainkaan. KOOVEE ei saanut samanlaista etua luisteluvoimastaan, Zemgalen valmennus oli selvästi kotiläksynsä tehnyt. Erän alussa Zemgale sai pari puolittaista paikkaa, mutta ne ensimmäistä Mestiksen otteluaan pelannut Jakub Malek hoiteli varmuudella.

KOOVEEn parhaat paikat syntyivät ylivoimalla, Samu Markkulan tulisen vedon latvialaismaalilla torjuntavuorossa ollut Rihardis Cimermanis sai kuitenkin patjallaan torjuttua. KOOVEE sai jälleen hyvin kiekkoa liikuteltua hyökkäysalueella, mutta vieraiden tiivis puolustus pystyi hyvin keskustaansa puolustamaan.

2. erä:

Toisessa erässä Zemgalelle merkittiin kymmenen laukausta kohti maalia, KOOVEEn jäädessä ainoastaan viiteen. Tämä ei kuitenkaan aivan kerro koko totuutta pelin painopisteestä, sillä KOOVEEn hyökkäyspelistä jäivät laukaukset puuttumaan. Latvialaisten laukauksista vain osa oli oikeasti vaarallisia, mutta Malek maalillaan torjui kuin muuri.

KOOVEE puolestaan kihautti kiekon kahdesti vieraiden verkkoon. Viiden minuutin kohdalla asialla oli tänään kokoonpanoon palannut Vili-Jesper Koivula, jolle vapaaseen paikkaan syötön tarjoilivat Santeri Aalto sekä Markus Västilä. Tuollaisesta avopaikasta ei Koivulalla ole tapana erehtyä, eikä erehtynyt nytkään, vaan siirsi kotijoukkueen vihdoin johtoon.

Kahden tapetun alivoiman jälkeen nähtiin KOOVEEn illan toinen osuma, sen jäjesti jälleen taidokkaasti kiekkoa siirrellyt ykkösketju. Okko Kangasniemi iski kauden toisen osumansa, syöttäjinä Markkula sekä Santtu Hakanen.

3. erä:

Kolmannessa erässä KOOVEElle tarjottiin mahdollisuuksia lisäosumiin kolmekin kertaa ylivoimalla, mutta laukauksiaan säästellyt kotijoukkue ei saanut niitä aikaiseksi. Zemgale joutui turvautumaan sääntöjenvastaisiin otteisiin pelaajien väsähtäessä KOOVEEn kyydissä.

Kolmas maali lopulta syntyi reilu viisi minuuttia ennen päätössummeria. Sen laukoi hurjaan maalivireeseen äitynyt puolustaja Jami Hänninen siniviivalta. Syöttöpisteet merkittiin kippari Jeremi Wehmakselle sekä Aku Kinnarille.

Jakub Malek piti maalinsa puhtaana loppuun saakka, joten kauden ensimmäiset perättäiset voitot syntyivät kahdella nollapelillä. Eilen siihen ylsi Samu Pakarinen, joten molemmille veskareille upeasti nollat.

KOOVEE nousi voitollaan sarjan kakkospaikalle, kolme pistettä puhtaalla pelillä olevaa K-Espoota perässä. Seuraavan ottelunsa KOOVEE pelaa lauantaina Imatralla, jossa tänään K-Vantaan voittanut Ketterä isännöi ottelua. Viime viikolla Ketterä oli 4-1 parempi, joten KOOVEElla on hiukan kalavelkoja makseltavaan.