KOOVEE KOHTAA SAPKON HAKAMETSÄSSÄ

KOOVEEn ensimmäisestä SM-mitalista tuli tällä viikolla kuluneeksi 60-vuotta. Hopeamitalit pujotettiin Kilpa-Veljien kaulaan maaliskuussa 1959. Tuon hopeajoukkueen paras pistemies Erkki Suokko tulee tänään pudottamaan ottelun avauskiekon. Hänen saldonsa tuolloin 19 vuotiaana nuorukaisena oli 18 peliin 13+13=26. Hän on myös tavattavissa B-käytävällä erätaukojen aikana. Tänään tulee myös kuluneeksi tasan 74 vuotta siitä, kun KOOVEE (silloin TK-V) pelasi ensimmäisen virallisen jääkiekko-ottelunsa. Tuolloin TBK oli niukasti parempi luvuin 3-1.

Erkki Suokko HJK:n maalilla

KOOVEEn joutuminen karsintoihin varmistui keskiviikkoisen kotitappion myötä. Runkosarjan kolme viimeistä ottelua menee valmistautuessa noihin tärkeisiin otteluihin.

Dynamon pitkään jatkunut hyvä vire oli kateissa keskiviikkona, kun KeuPa tuli vierailulle. Pelaamisesta oli rentous kadonnut eikä sitä kesken peliä saatu myöskään palautettua. Toisaalta KOOVEE oli myös epäonninen tuossa ottelussa, varsinkin tasaviisikoin, mutta ylivoimapeli tuntui olevan vielä uomissaan.

Tänään KOOVEEn pitää vaan palauttamaan pelaamiseensa rentous, mutta samalla myöskin viimeistelyyn se viimeinen terävyys. Ketjut ovat hyvässä tasapainossa ja pieni annos röyhkeyttä ja suoraviivaisuutta lisää onnistumisien määrää.

SaPKo kamppailee pudotuspelien kotiedusta ja on tällä hetkelle pisteen päässä neljännestä sijasta. Edellä oleva Jokipojat on vielä pelannut yhden ottelun enemmän, joten pässipaidoilla on hyvä mahdollisuus tavoite saavuttaa. Tosin, takana hönkii TUTO pisteen, mutta myös yhden ottelun enemmän pelanneena. SaPKo tulee Hakametsään neljän ottelun tappioputkessa, joten tavoitteen saavuttamiseen vaaditaan luonnollisesti myös kurssin muutos.

Vierailla on hyökkäyspelaaminen ollut laadukasta läpi kauden. Vaikkei joukkueella mitään varsinaista ykkösnyrkkiä olekaan, niin heillä on erittäin leveä ja hyvälaatuinen hyökkäyskalusto. Tosin viime aikoina joukkuetta on vaivannut lievä tehottomuus. Edellisessä pelissä SaPKo jäi kokonaan maaleitta LeKiä vastaan kotikaukalossaan.

Alkukaudesta SaPKon akilleen kantapäänä ollut puolustus- ja maalivahtipelin ailahtelevaisuus on parantunut. Suhteellisen tasaisesti torjuntavastuun jakaneiden Roope Urpolahden sekä Nico Vikstenin varaan SaPKon on tänäänkin turvauduttava, jos KOOVEEn hyökkäyspelaaminen on vaan normaalillatasolla.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kolmasti, voitot 2-1 KOOVEElle. SaPKo voitti kauden avauskohtaamisen kotonaan, mutta sen jälkeen Dynamo on voittanut sekä kotonaan että vieraissa.

KOOVEE edelliset ottelut

SaPKo edelliset ottelut

Edelliset keskinäiset ottelut

KOOVEE – KeuPa HT 2 – 5

SaPKo – LeKi 0 – 3

SaPKo – KOOVEE 1- 2 ja

KOOVEE – Hermes 3 – 2

Ketterä – SaPKo 3 – 2 vl

KOOVEE SaPKo 4 -2

KiVa – KOOVEE 1 – 3

SaPKo – KeuPa HT 2 – 3 ja

SaPKo – KOOVEE 4 – 2

Jokipojat – KOOVEE 5 -3

RoKi – SaPKo 6 – 3

 

IPK –KOOVEE 3 – 6

KiVa – SaPKo 2 – 5

 

 

KOOVEEn pistekärki

SaPKo pistekärki

Vili-Jesper Koivula 24 + 16 = 40

Matias Lainio 15 + 24 = 39

Ville Saloranta 17 + 20 = 37

Jaakko Lantta 14 + 22 = 36

Julius Valtonen 12 + 15 = 27

Juuso Forsström 11 + 25 = 36

Erik Ahopelto 5 + 20 = 25

Atte Karppinen 10 + 24 = 34

Riku Sihvonen 9 + 12 = 21

Teemu Lämsä 16 + 14 = 30

 

Seuraa heitä:

Erno Hopponen, KOOVEE: Tyylikäs sulavaliikkeinen puolustaja, pelaa isoja minuutteja

Elias Elomaa, KOOVEE: Sopeutunut mainiosti sentterin paikalle, energinen pakkaus

Santeri Sillanpää, KOOVEE: Liukas laitahyökkääjä, jolla on hyvä laukaus

Ville Tiitinen, SaPKo: Tunnollinen peruspakki, hankala ohitettava

Juuso Forsström, SaPKo: Kokenut hyökkääjä, joka keväisin on kovassa vireessä

Jaakko Lantta, SaPKo: Nuori hyökkääjä pelaa parasta kauttaan, ratkaisuhaluinen viimeistelijä

 

Veikkauksen kertoimet:

1 – 3,80

X – 4,80

2 – 1,60

Aika hyvin on Veikkaus osannut kertoimet tänään asettaa. Vierailla on ottelussa enemmän panosta, joten vierasvoiton todennäköisyys on melko suuri ja tuolla kertoimella nippa nappa pelattavissa. Paineetta pelaavan KOOVEEn kotivoiton mahdollisuus on olemassa, varsinkin kun vieraat ovat tappioputkessa. Kotivoiton pelaamista kannattaa yrittää myöskin.

 

 

Ottelu pelataan Hakametsässä klo 18:30 alkaen.

Katsottavissa Elisa Viihde Sport 8-kanavalta. Lähetys alkaa klo 18:20

Liput ennakkoon täältä: https://www.seat4.me/tapahtuma/koovee/koovee-sapko-2019-1

Tervetuloa kannustamaan KOOVEE kotivoittoon!