KOOVEE kohtaa tänään Hokin Kajaanissa

Eilen pitkän tappioputkensa katkaissut KOOVEE aloittaa uuden putken rakentamista tänään Kajaanissa. KOOVEEn etumatka Mestiksen käjessä on kaventunut viiteen pisteeseen ja sen takana hengittävät sekä Ketterä että IPK. Sarjanousija Hokki puolestaan on sijalla 11 ja kolme pistettä karsintaviivan yläpuolella olevaa Peliittojen joukkuetta. RoKi puolestaan hengittää Hokin takana ainoastaan pisteen päässä. Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella kahdesti, KOOVEEn voittaessa molemmat. Viime keväänä joukkueet kohtasivat Mestiksen karsinnoissa, joissa KOOVEE oli 4-0 voitoin parempi.

Hokin Jarkko Harjula johtaa Mestiksen sekä piste-että maalintekijäpörssiä. Myös Tuomas Komulainen on kunnostautunut pisteiden metsästyksessä ja onkin syöttänyt valtaosan Harjulan maaleista. Hokki huilasi eilen ja sen edellinen peli on keskiviikolta, jolloin joukkue hävisi jatkoajalla RoKi:lle vieraissa. Hokin A-nuorista nostettu maalivahti Juho Järvinen oli kajaanilaisten tärkein pelaaja tuossa ottelussa, hänelle torjuntoja kertyi peräti 41. Tänään maalin suulla tosin nähdään tervehtynyt Hokin ykkösvahti Teemu Seppänen. Myös hyökkäykseen Hokki saa tärkeän palasen mukaan, kun yli 700 liigaottelun Jyri Junnila palaa kaukaloon. Viime kaudella KOOVEEn riveissä tehokkaasti pelannut Sami Tamminen löytyy isäntien kokoonpanosta.

KOOVEE kärsi eilen 8-4 tappion IPK:lle ja menetti kokoonpanosta kapteeni Anton Ollikaisen. Eilisestä on puolustuspelaamisen paljon parannuttava, sillä aivan liian monta maalia IPK pääsi iskemään irtokiekoista tai muutoin läheltä Dynamon maalia. Myös alivoimapelaaminen oli eilen suhteellisen heikkoa. Janne Seppänen ja Otto Mäkinen keräsivät eilen 1+1 tehot mieheen ja jahtaavat Harjulaa pistepörssin kärjessä. Seppänen on pisteen ja Mäkinen kahden pisteen päässä. Myös puolustajien pörssiykkönen Jimi Kuronen saalisti 1+1 tehot ja johtaa pörssiä nyt neljän pisteen erolla Peliittojen Aapo Aholaan. Eilen maalissa pelannut Tomi Risteli pelaa myös tänään. Hänen piikkiinsä ei eilisiä maaleja voi laittaa, sillä puolustus jätti hänet liian usein vaille tukea. Eilen Risteli venyi kiekon eteen silti 37 kertaa.

Ottelu alkaa Kajaanin jäähallissa klo 17 ja on nähtävissä myös Ruutu Urheilun kautta.