KOOVEE komeasti voittoon TUTO:sta

KOOVEE – TUTO 4 – 2 (1-1, 3-0, 0-1)

Valmistautuminen Mestis-kauteen on KOOVEEn kannalta hyvällä mallilla, ainakin keskiviikon TUTO-voiton perusteella. Vahvaa pelaamista kentän molemmissa päädyissä, ehkä viimeistelyyn varsinkin ylivoimalla voi vielä parannusta toivoa.

Avauserä

Avauserässä ei vielä hienouksia paljoakaan nähty, mutta parhaimmat tekopaikat olivat kylläkin KOOVEElla. Kaksi kertaa kotijoukkue pääsi kokeilemaan avausosumaa ylivoimallakin, mutta hyvistäkin yrityksistä huolimatta ei kiekkoa maaliin saatu. Molemmat joukkueet kuitenkin onnistuivat kertaalleen maalinteossa, molemmat vielä erän viimeisellä minuutilla.

Ensin 17 sekuntia ennen summeria Santtu Hakanen vei KOOVEEn johtoon Samu Markkulan ja Oskari Kantolan syötöistä. TUTO onnistui kuitenkin erän viimeisellä sekunnilla iskemään tasoituksen Daniel Takkusen toimiessa maalintekijänä.

Toinen erä

Tämä erä oli vahvasti KOOVEEn erä ja TUTO:lla oli suuria vaikeuksia puolustuspäässään lähes joka vaihdossa. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Hakanen vei illan toisella osumallaan kotijoukkueen jälleen johtoon, nyt Markkulan lisäksi syöttöpiste Okko Kangasniemelle. Vain 27 sekuntia myöhemmin sama ketju iski jälleen, nyt Kangasniemi viimeisteli Markkulan ja Hakasen syötöistä.

Illan kolmas ylivoimakaan ei tuottanut KOOVEElle onnistumista maalin muodossa, mutta tasaviisikoin nähtiin todella upean klap-klap kuvion päätteeksi joukkueen neljäs maali. Sen pääsi vapaasti ohjaamaan Tomi Iso-Mustajärvi Santeri Sillanpään ja Verneri Metsäsen upeasta esityöstä.

Kolmas erä

Turkulaiset olivat erätauolla ottaneet ylimääräisen adrenaliiniannoksen ja tulivat erittäin nälkäisinä KOOVEEn kimppuun. Painostus tuottikin tulosta ja Iivari Miikkulainen pääsi ruuhkan takaa yllättämään testissä olleen maalivahti Conrad Mölderin. TUTO jatkoi vielä painostusta, joten päävalmentaja Miikka Kuusela otti aikaisen aikalisän rauhoittaakseen tilannetta.

Pelin painopiste pysyi aikalisän jälkeen KOOVEEn alueella, mutta tiivis puolustus yhdessä Mölderin laadukkaiden torjuntojen kera kesti painostuksen. KOOVEE sai vielä kertaalleen mahdollisuuden ylivoimaosumaan, mutta loistavistakin paikoista huolimatta kiekkoa ei maaliin saatu.

Edes ilman maalivahtia pelatessaan ei TUTO päässyt ohittamaan KOOVEEn tiivistä puolustusta, joten harjoituskauden viimeisestä kotiottelusta kirjattiin 4-2 voitto kotijoukkueelle. Mölder maalilla torjui eleettömän varmasti ja laadukkaasti. Varsinkin, kun edellisestä pelistä oli kuukausia aikaa.

Kaksi maalia viimeistellyt ykkösketjun sentteri Santtu Hakanen ei vielä täysin tyytyväinen joukkueensa peliin ollut.

• Meiltä vähän uninen alku tänään, mutta toisaalta toisessa erässä olisi voitu enemmänkin maaleja tehdä. Kolmannessa erässä jouduttiin vähän puolustuskannalle, mutta onneksi saatiin rivit nopeasti kasattua.

Hakasen ja Markkulan yhteispeli on ollut näyttävää ja Kangasniemen paluu ketjuun toi siihen vielä ekstaa. Hakanen siirsi nöyrästi kiitosta laitahyökkääjien suuntaan.

• Siinä on hyvät äijät vierellä, hyvähän siinä on pelata. Paikkoja saadaan mukavasti luotua ja kemiat toimii muutoinkin loistavasti. Vielä kun ylivoimalla alkaa osumia syntymään, niin voi olla tyytyväisempi.

Vaikka pelaaminen näyttääkin mallikkaalta, ei Hakasen mukaan olla vielä lähellä parasta KOOVEEta.

• Vähän joka asiaa täytyy vielä parantaa. Keväällä juhlii se joukkue, joka pystyy kauden aikana peliään parhaiten parantamaan. Matka on vasta alussa.

Ensi viikolla KOOVEE matkaa vielä Forssaan FPS:n vieraaksi. Mestis alkaa pejantaina 23.9 Turussa TUTO:n vieraana ja lauantaina Hakametsään saapuu K-Vantaa vieraaksi. Siihen mennessä kannataa todellakin hankkia KOOVEEn kausikortti, sillä joukkueen peli on erittäin viihdyttävää ja tuloksellista.