KOOVEE kuittasi kalavelat – Latviasta taisteluvoitolla kotimatkalle

HK Zemgale – KOOVEE 1-3 (0-0,1-1,0-2)

Tiistain kohtaamisesta viisastuneena KOOVEE lähti aivan eri asenteella keskiviikon kamppailuun. Joukkue oli heti paljon valmiimpi kohtamaan Zemgalen ja Jelgavassa nähtiinkin erittäin tasainen kamppailu.

Jäällä nähtiin tänään todella yhtenäinen Joukkue isolla alkukirjaimella. Voitto ei tullut helpolla, vaan se vaati todella paljon työntekoa ja iskujen vastaanottamista. Koko 60 minuuttia tuntui olevan täyttä kamppailua, joten voitto varmasti maistui koko KOOVEEn organisaatiolle.

Yksi muutos kokoonpanoihin pelin alla tehtiin, kun Ville Nieminen joutui jäämään pois. Hänen tilallee hyppäsi Jesse Nyppeli.

Avauserä:

Ottelu eteni tasaisissa merkeissä läpi avauserän ja tilanteita syntyi molemmille maaleille. Kotijoukkueella oli kieltämättä vaarallisimmat paikat ja saivat muutoinkin enemmän laukauksia perille asti kuin KOOVEE. Samu Pakarinen oli kuitenkin maalillaan valppaana eikä antanut isäntien itseään yllättää.

Kumpikin joukkue pääsi kertaalleen yrittämään maalintekoa ylivoimallakin, mutta tulosta ei kuitenkaan syntynyt. KOOVEEn pelaajien 17 laukauksesta ainoastaan kuusi löysi tiensä maalille, 11 meni joko ohi tai blokattiin matkalla. Zemgale puolestaan sai peräti 11 laukausta 18 yrityksestä Pakarisen maalille.

Toinen erä:

Erä oli KOOVEEn hallintaa, vaikka tulostaululla se ei näkynytkään. Erän alussa tosin Zemgale teki ylivoimalla avausosuman, kun Ricards Bernhards laukoi neliön keskeltä kiekon ohi Pakarisen.

KOOVEEn kuittaus tuli melkoisen nopeasti, sekin erikoistilannemaali. Tasavajaalla purjehti eilen ainokaisen osuman tehnyt Verneri Metsänen oikealta alueelle, leikkasi keskelle ja laukoi ylöjärveläisellä (lue: kiekko pompulla jäästä yli veskarin hanskan) KOOVEEn tasoihin.

Erä oli vahvaa pelaamista KOOVEElta, joka ei kuitenkaan ylärimaa lähemmäksi maalia enää päässyt. Pyöritys oli hyvää ja sanonta “maali roikkuu ilmassa” oli varmasti monen katsojankin huulilla. Zemgalella oli omat paikkansa, jotka olivat järjestään vaarallisen näköisiä, mutta silti tuloksettomia.

Kolmas erä:

KOOVEElle jäi ylivoimaa kolmannen erän alkuun ainoastaan 15 sekuntia, mutta se riitti mainiosti maalintekoon. Oskari Kantolan loistava syöttö hyökkäyssiniselle poikittaisliikkeessä olevalle Okko Kangasniemelle vapautti taiturimaisen hyökkääjän läpiajoon. Kangasniemen tarkka rystynosto oli tekemätön paikka Bernhardsille ja näin KOOVEE siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon Latvian maaperällä.

Johtoasemassa KOOVEE pelasi riskittömän varmasti, tosin jäähyjä joukkue otti parikin ennen erän puolta väliä. KOOVEE oli kuitenkin hyvin opiskellut Zemgalen ylivoimakuviot ja pystyi molemmilla kerroilla jäädyttämään isäntien yritykset.

Reilu viisi minuuttia ennen erän loppua Zemgalelle tyrkytettiin tilaisuutta tasoitukseen, kun KOOVEElle tuomittiin kaksi jäähyä yht’aikaa. KOOVEE kuitenkin kesti kaksiminuuttisen upeasti Pakarisen hoidellessa kylmän viileästi maalille asti toimitetut kiekot.

Kotijoukkue haki vimmatusti tasoitusta lopussa ilman maalivahtiakin, mutta tässäkin suhteessa KOOVEE maksoi kalavelat tehden loppulukemat tyhjään maaliin. Sen viimeisteli illan toisellaan Kangasniemi, jonka päälle Gatis Gricinskis hyökkäsi rumasti. Hetken aikaa pelaajat jakelivat iskuja, pareja löytyen jäältä useampikin. Lisäosumia ei kuitenkaan enää nähty, joten Latvian reissu päättyi KOOVEEn osalta makeaan 3-1 voittoon.