KOOVEE kuittasi komeasti kalavelat Espoossa

K-Espoo – KOOVEE 2 – 6 (1-2, 0-1, 1-3)

KOOVEE oli tänään erittäin tehokas kentän molemmissa päädyissä ja sai maksettua kalavelat K-Espoolle lukemin 2-6. Hyökkäyspelaaminen on näyttävää katsella ja samalla erittäin tehokasta, ja puolustuspeliin on löytynyt tarvittavaa nöyryyttä sekä asennetta.

Espoolaiset onnistuivat illan avausmaalin tekemään kun Petteri Villanen  kahdeksan minuutin kohdalla vei isännät johtoon. Johtoa kesti ainoastaan reilut kaksi minuuttia, kun Eero Savilahti toi KOOVEEn  tasoihin Miro Hovisen syötöstä. Maalia tarkasteltiin videolta, mutta hyväksyttiin lopulta. Johtoon KOOVEE pääsi iskettyään kahden miehen ylivoimalla osuman hienon kuvion päätteeksi. Niko Lahtisen laukaus painui verkon perukoille ja syöttäjinä olivat Joona Koppanen sekä Matias Haaranen. 1-2 vierasjohdossa painuttiin siis ensimmäiselle tauolle. Molemmille maalivahdeille, Riku Lindroosille sekä Kimmo Rautiaiselle merkittiin kahdeksan torjuntaa.

Eero Savilahti on iskenyt kolme maalia pelaamissaan kahdessa ottelussa

Toinen erä oli hienokseltaan espoolaisten hallintaa, mutta ainoastaan KOOVEE onnistui maalinteossa. Taitava Liam Finlay viimeisteli kauden neljännen maalinsa ylivoimalla Koppasen ja Santeri Sillanpään syötöistä. Lindroosin torjunnat toisessa erässä kuusi ja Rautiaiselle yhdeksän. 1-3 KOOVEEn johdossa toiselle tauolle.

Taitava Liam Finlay on joutunut luovuttamaan kultaisen kypärän Joona Koppaselle

Kolmannen erän alkuun nähtiin nopeaan tahtiin kaksi maalia, molempien joukkueiden onnistuessa kertaalleen. Ensin Ilveksestä siirtynyt Samuli Vainionpää onnistui maalinteossa Haarasen ja Finlayn syötöistä. Vajaan minuutin päästä K-Espoon Tommi Takaveräjä antoi kotiyleisölle vielä toiveita kaventamalla tilanteeksi 2-4. KOOVEEn ylivoimapelaaminen oli tänään jälleen tappavan tehokas. Kun päätöserä läheni puoltaväliä, siirsi Koppanen KOOVEEn jo 2-5 johtoon ylivoimalla. Syöttöpisteet Lahtiselle ja Finlaylle. Espoolaiset saivat kehitettyä melko hurjan loppukirin, mutta KOOVEEn puolustus oli tänään rautaa ja Rautiainen maalillaan hoiteli jälleen luotettavasti loput. Loppunumerot 2-6 pääsi Sillanpää viimeistelemään vielä viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin. Siihen syöttöpisteet merkittiin Vainionpäälle sekä kapteeni Jesper-Juhani Ilvessuolle. Päätöserän torjunnat kertovat isäntien kovasta kiristä, sillä Lindroos torjui ainoastaan kahdesti, kun Rautiainen venytti itsensä 13 laukauksen eteen.

Santeri Sillanpää on piste per peli tahdissa

Finlay ja Koppanen keräsivät kumpikin 1+2 tehot. Lahtinen, Sillanpää sekä Vainionpää saalisti tehot 1+1 ja Haaranen keräsi kaksi syöttöpistettä. Koppanen johtaa koko Mestiksen pistepörssiä, Finlayn ja Lahtisen ollessa kolmas ja neljäs.

Voittonsa ansiosta KOOVEE nousi sarjataulukossa toiseksi, aivan IPK:n kantaan.

Pelit jatkuvat KOOVEEn osalta keskiviikkona Hakametsässä, kun TUTO saapuu vierailulle. Viikon toinen ottelu on perjantaina Vantaalla K-Vantaan vieraana.