KOOVEE luisteli Virkiän nurin

KOOVEE – Virkiä 8-1 (4-0, 2-1, 2-0)

KOOVEE aloitti taipaleensa Suomen Cupissa kohtaamalla Suomi-sarjassa pelaavan Lapuan Virkiän. Tasoero joukkueiden välillä näkyi heti ottelun alettua ja kotijoukkue oli lähellä avausmaaliansa jo heti ensi sekunneilla. Maalia jouduttiin kuitenkin odotella lähes neljä minuuttia, ennen kuin Jere Kivimäki iski kiekon ensimmäisen kerran ohi Severi Isokankaan.

KOOVEE hallitsi erää, vaikkakin muutaman kerran Virkiäkin pääsi maalintekoa yrittämään. Reima-Ville Roos ei kuitenkaan aivan haamutorjuntoja joutunut esittämään. Toisen maalinsa KOOVEE iski ylivoimalla, tällä kertaa asialla oli Samu Markkula.

Kaksi seuraavaakin osumaa syntyivät erikoistilanteista. Ensin Santeri Aalto teki alivoimalla ja erän loppupuolella Santtu Hakanen viimeisteli ylivoimalla.

Toista erää KOOVEE hallitsi myös mielin määrin, mutta kiekkoa ei meinattu saada maaliin sitten millään. Virkiä puolestaan teki kauniin ylivoimamaalin, sen laukoi Joshua Kossila. KOOVEEkin sai lopulta maalihanansa jälleen aukeamaan ja Perttu Aho ja Santeri Sillanpää iskivät maalin mieheen.

Kolmannen erän KOOVEE aloitti terävästi ja Markkula iski maalin jo 12 sekunnin pelin jälkeen. Päätöserässä vieraiden luistin alkoi hiukan painamaan ja he joutuivat rikkomaan useamman jäähyn arvoisesti. KOOVEE pyöritti ja sai aikaan lukuisia paikkoja lisämaaleihin, mutta Isokangas vieraiden maalilla venyi hienoihin torjuntoihin. Yhden ylivoimaosuman vielä KOOVEE sai aikaiseksi, kun Sillanpää iski illan toisensa.

Ottelun tilastot löytyvät kätevästi Mestiksen sivuilta https://mestis.fi/fi/ottelut/2022-2023/suomen_cup/9799/seuranta/

Jatkoon pääsijä ratkeaa perjantaina Iisalmella, olettaen heidänkin voittavan Virkiän. Ottelusta muodostuu takuulla erilainen kuin tänään, kun kaksi vahvaa joukkuetta pääsee vastakkain.