KOOVEE maksoi kalavelat RoKi:lle – Virtanen torjui maalillaan loistavasti

KOOVEE – RoKi 6-2 (2-1, 2-0, 2-1)

Mestiksen runkosarjan viimeinen viikko käynnistyi KOOVEEn osalta kotiottelulla RoKi:a vastaan. Perjantainen kohtaaminen Rovaniemellä oli melkoisen kiihkeä ja ottelu venyi aina jatkoajalle. RoKi oli tuolloin parempi ja KOOVEElla oli mielessä kalavelkojen makselu. Sen kotijoukkue saikin tehtyä korkojen kera.

Hakametsässä ottelu alkoi tasaisissa merkeissä, kunnes KOOVEE joutui kahden miehen alivoimalle. RoKi:n pyöritys toi lopulta tulosta ja Zdenek Sedlak laukoi vieraat johtoon. Tasakentällisin RoKi pystyi KOOVEEta enemmän luomaan paikkoja ja Verneri Virtanen saikin huhkia peräti 20 torjunnan edestä maalillaan.

KOOVEE kuitenkin osoitti omat tehokkuutensa päästessään paikkoin. Ensin Valtteri Välimäki taituroi tasoituksen ja hetkeä myöhemmin upean kuvion päätteeksi Jakub Kos ohjasi Jani Nymanin syötön ylivoimalla maaliin. Myös JJ Ilvessuo saalisti tuosta itselleen syöttöpisteen.

Valtteri Välimäki laukoi KOOVEEn tasoihin kauden kolmannella osumallaan.

Toiseen erään RoKi saapui erittäin vauhdikkaasti ja sai painettua peliä KOOVEEn päätyyn. Melko nopeasti KOOVEE ottikin kaksi melko perättäistä jäähyä ja joutui osan aikaa pelaamaan jälleen kahden miehen alivoimalla. Puolustus oli kuitenkin tänään rautaa ja varsinkin Virtanen maalillaan eikä vieraat onnistuneet maalinteossa.

Näkyvästi läpi ottelun pelannut Nikolai Hakala karkasi jäähyltä päästyään läpiajoon ja vei joukkueensa jo kahden maalin johtoon alivoimalla. Tämä myös riitti rovaniemeläisten maalilla olleelle Tommi Ronkaiselle ja hänet korvasi Vilho Heikkinen.

Nikolai Hakala iski kaksi osumaa.

Myös KOOVEE pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa ja sekin tuotti tulosta. Maalin ohjasi Ilvessuo, joka ohjasi Nymanin syötön ohi Heikkisen. Erän lopulla RoKi:lla oli vielä ylivoimalla mahdollisuus kavennukseen, mutta Virtanen maalillaan oli ohittamaton.

Kolmannenkin erän RoKi aloitti vahvemmin ja saivatkin kavennuksen tehtyä jo puolentoista minuutin kohdalla. KOOVEE kuitenkin kuittasi nopeasti ylivoimalla, kun Hakala pääsi iskemään illan toisen osumansa. Erän puolen välin jälkeen onnistui Antoine Herpin viimeistelmään loppulukemiksi 6-2. Hiukan vieraiden turhautuminen alkoi paistamaan läpi ja tunteetkin hiukan kuumenivat. Eppu Varjamo ja Roman Poluvytnov painivat itselleen neljän minuutin edestä jäähypenkillä istumista.

KOOVEEn peli on alkanut luistamaan toivotulla tavalla, valitettavasti kuitenkin hiukan myöhään. Edessä ovat karsintapelit, jota ennen on kuitenkin vielä kolme runkosarjan ottelua pelattavana. Heti huomenna joukkue matkaa Espooseen ja loppuviikosta on vuorossa back-to-back -pelit TUTO Hockeyn kanssa.