KOOVEE MATKAA SAVONLINNAAN RYÖSTÖRETKELLE

KOOVEE matkustaa tänään Savonlinnaan SaPKon vieraaksi. Ehjää 60 minuutin suoritusta metsästävä KOOVEE kohtaa varmasti motivoituneen isäntäjoukkueen, sillä SaPKollakin takana kaksi perättäistä tappiota. Keskiviikkona he hävisivät Imatralla Ketterälle ja viime viikko päättyi kotitappioon TUTOlle. SaPKo on kuitenkin sarjataulukossa tällä hetkellä seitsemännellä sijalla 17 pisteellään.

KOOVEE kärsi 1-6 tappion kotonaan TUTOlle keskiviikkona ja edellisestä voitosta alkaa olla jäljellä vain hailuva muisto. Joukkue on joka pelissä pystynyt osoittamaan pirteitä otteita, mutta läpi ottelun ei hyvä vire ole kantanut, vaan omat virheet ovat antaneet vastustajille mahdollisuuden rokottaa armotta. KOOVEE on saanut neljä edellistä peliään pelata kotikentällä, mutta se ei ole kuitenkaan tuottanut haluttua tulosta. Kenties nyt, kun joukkue pääsee paineettomasti vieraskaukalossa pelaamaan, oma pelaaminen loksahtaa paremmin uomiinsa.

KOOVEEn tehokkain kaksikko Niki Huovinen-Ville Saloranta saivat jo viime pelissä rinnalleen tuoreen hankinnan eli Riku Sihvosen. Hän toikin hyvin energiaa ketjuun ja antoi itsestään positiivisen kuvan. Tältä kolmikolta odotetaan myös tehoja tänään Savonlinnassa. Eero Savilahti on tänään poissa kokoonpanosta, häntä paikkaamaan saapuu Jesse Hurme. Hyökkäyspelin suhteen ei isompia ongelmia ole ollutkaan, mutta puolustuspelaamiseen on saatava enemmän asennetta ja ryhdikkyyttä ja maalivahtipelin on oltava huippuluokkaa. Tomi Risteli palaa aloittavaksi maalivahdiksi ja hänen varaansa lasketaan myös paljon.

SaPKon pelaajista ei varsinaista maalinsylkijää oikein löydy, sen verran tasaisesti joukkueen pelaajat ovat maaleja iskeneet. Kärppä-kasvatti Atte Karppinen on heidän tehokkain pelaajansa tehoin 4+10. SaPKon vahvuus onkin ollut erittäin toimiva ja tiivis puolustuspelaaminen, sillä joukkueelle on tehty toiseksi vähiten takaiskumaaleja eli ainoastaan 29. KOOVEEn vastaava luku on lähes kaksi kertaa enemmän eli 57. Puolustuksesta kannattaa nostaa esille varsinkin Elmeri Laamanen sekä Eetu Andersson, jotka ovat tehoikkaimmin pystyneet omaa maaliaan puolustamaan. Maalivahdeista tänään aloittava Roope Urpolahti on ollut aivan sarjan parhaimmistoa eikä hänen ohittamisensa ole tänäänkään helppoa.

Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta onkin lähes 12 vuotta, sillä helmikuussa 2007 Savonlinnassa pelattu mestisottelu on viimeisin kohtaaminen. Tuon ottelun SaPKo voitti 5-3.

KOOVEEn edelliset ottelut

SaPKon edelliset ottelut

Edelliset keskinäiset ottelut

KOOVEE – TUTO 1 – 6

Ketterä – SaPKo 5 – 2

 

KOOVEE – Ketterä 3 – 5

SaPKo – TUTO 2 – 3

 

KOOVEE – K-Vantaa 2 – 5

K-Vantaa – SaPKo 4 – 5 vl

 

KOOVEE – Hermes 5 – 8

KeuPa HT – SaPKo 2 – 1

 

Ketterä – KOOVEE 6 – 0

Hermes – SaPKo 2 – 7

 

KOOVEEn pistekärki

SaPKon pistekärki

Ville Saloranta 6 + 6 = 12

Atte Karppinen 4 + 10 = 14

Niki Huovinen 4 + 6 = 10

Matias Lainio 3 + 8 = 11

Kristian Tikka 3 + 5 = 8

Jaakko Lantta 3 + 6 = 9

Julius Valtonen 5 + 2 = 7

Toni Henttonen 3 + 5 = 8

Vili-Jesper Koivula 1 + 5 = 6

Tatu Vihavainen 3 + 4 = 7

Seuraa heitä:

Jesse Hurme, KOOVEE: Taitava sentteri pääsee nyt isompaan rooliin näyttämään kykynsä

Niki Huovinen, KOOVEE: Tehoketjun aivot, ruokkii laitureille avopaikat

Vili-Jesper Koivula, KOOVEE: Pääsi vihdoin heittämään gorillan selästään, maalihanat ovat nyt auki

Matias Lainio, SaPKo: Taskuraketti on piste/peli tahdissa

Eetu Andersson, SaPKo: Loistava kahden suunnan puolustaja

Roope Urpolahti, SaPKo: Todella hyvä maalivahti, ensi kaudella liigassa?

 

Veikkauksen kertoimet illan otteluun:

1 – 1,09

X – 9,80

2 – 12,50

Kotivoittoa ei tuolla kertoimella kannata pelata. Ristin haku houkuttelee, miksei myös huikea vierasvoittokin. KOOVEE ei kuitenkaan ole pelannut niin huonosti, miten sarjataulukko osoittaa, eikä isännätkään mitenkään ylivoimaisilta vaikuta. Nyt on mahdollisuus pikkupanostuksilla saada isoja palautuksia!

 

 

Ottelu pelataan Savonlinnan Talvisalossa, Mediatili Areenalla klo 18.30 alkaen

Katsottavissa Elisa Viihde Sport 5 -kanavalta. Lähetys alkaa klo 18:20

Seuraava kotiottelu jo huomenna lauantaina klo 17.00 Haka 2-hallissa. Vieraaksi luistelee IPK ja liput kannattaa ostaa ennakkoon täältä: https://www.seat4.me/tapahtuma/koovee/koovee-ipk-2018